تفریحی ، سرگرمی ، سلامت ، روانشناسی ، دانلود آهنگ ، دانستی ها
فلفل سیاه سیر تا پیاز پادشاه ادویه ها
شنبه 9 اسفند 1399 ساعت 16:41 | بازدید : 229 | نویسنده : مهدیار | ( نظرات )

فلفل سیاه که به نام پادشاه ادویه ها نیز شهرت پیدا کرده از آن ادویه های تند و تیز و طعم دهنده های پر طرفدار است که در لیست ادویه جات محبوب هر کدبانوی ایرانی جایگاه ویژه ای داشته و با بسیاری از غذاها و ادویه ها هماهنگ است.

فلفل سیاه از آسیاب کردن میوه های خشک شده گیاه فلفل با نام علمی Piper nigrum به دست می آید به دلیل غلظت بالای ترکیبات گیاهی مفید موجود در آن هزاران سال است در طب سنتی آیورودا استفاده شده و برای حفظ سلامت مغز، تنظیم قند خون، کاهش کلسترول، پیشگیری از سرطان، سلامت روده و تسکین درد مفید می باشد.

فلفل سیاه سیر تا پیاز پادشاه ادویه ها

برای آشنایی با خواص جادویی فلفل سیاه و نحوه مصرف آن در ادامه مطلب با مجله اینترنتی ماهتوتا همراه باشید.

1.فلفل سیاه سرشار از آنتی اکسیدان

فلفل سیاه دارای ترکیب معجزه گری به نام پیپرین است، این ماده به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی قوی به کاهش و خنثی سازی اثر رادیکال های آزاد کمک کرده و خطر بروز التهاب، پیری زودرس و ابتلا به بیماری های قلبی و برخی سرطان ها را کاهش می دهد.

2.فلفل سیاه ضد التهاب قوی

التهاب مزمن از عوامل اصلی بروز بیماری هایی همچون آرتروز، بیماری قلبی، دیابت و سرطان است و پیپرین همه فن حریف موجود در فلفل سیاه نوعی ضد التهاب قوی محسوب می شود.

به نظر می رسد مصرف فلفل سیاه در افراد مبتلا به آرتریت تاثیر خوبی در کاهش ورم مفاصل و نشانگرهای التهاب موجود در خون داشته باشد.

پیپرین به کاهش التهاب مجاری تنفسی ناشی از بیماری آسم و آلرژی های فصلی نیز کمک می کند.

3. سلامت مغز با فلفل سیاه

به نظر می رسد پیپرین موجود در فلفل سیاه تاثیر مثبت روی عملکرد مغز داشته و به کاهش علائم بیماری های مربوط به زوال مغز از جمله آلزایمر و پارکینسون کمک می کند.

این ماده برای بهبود حافظه نیز مفید است.

4.فلفل سیاه کنترل قند خون

همان طور که احتمالا متوجه شده اید بسیاری از خواص فلفل سیاه از ماده پیپرین آن نشات گرفته است.

این ماده جادویی برای افراد مبتلا به دیابت نیز مفید است زیرا تاثیر خوبی در متابولیسیم قند خون در بدن داشته، از نوسانات شدید قند خون پیشگیری می کند و حساسیت انسولین را بهبود می بخشد.

5. کاهش کلسترول با فلفل سیاه

عصاره فلفل سیاه با افزایش جذب مواد کاهنده چربی به کاهش کلسترول بد خون که از عوامل اصلی ابتلا به بیماری های قلبی است کمک می کند.

به عنوان مثال گفته شده پیپرین موجود در این ادویه اثر کاهندگی کلسترول در مکمل های غذایی دیگر از جمله زردچوبه و مخمر برنج قرمز را افزایش داده و میزان جذب ترکیب اصلی زردچوبه یعنی کورکومین را تا 2 هزار درصد بالا می برد.

6. خاصیت ضد سرطان فلفل سیاه

پیپرین فلفل سیاه دارای خاصیت ضد سرطانی نیز می باشد، این ماده از رشد و تکثیر سلول های سرطان سینه، پروستات و روده بزرگ جلوگیری کرده، باعث از بین رفتن سلول های سرطانی می شود و به کاهش مقاومت سلول های سرطانی در برابر چند دارو کمک می کند.

7. افزایش جذب برخی مواد مغذی

فلفل سیاه باعث افزایش جذب برخی مواد مغذی ضروری بدن از جمله کلسیم و سلنیوم و بعضی ترکیبات گیاهی مفید مانند ترکیبات موجود در چای سبز و زردچوبه می شود.

8. سلامت روده با فلفل سیاه

این ادویه همه کاره باعث افزایش باکتری های مفید روده ای می شود، همان طور که می دانید این باکتری ها نقش مهمی در سلامت بدن داشته و روی عملکرد سیستم ایمنی، بهبود خلق و خو، بیماری های مزمن و غیره اثر مثبت دارند.

9.فلفل سیاه تسکین درد

پیپرین موجود در فلفل سیاه به عنوان تسکین دهنده طبیعی درد عمل کرده و به درمان دردها کمک می کند.

10. کاهش وزن و لاغری با فلفل سیاه

گفته شده مصرف فلفل سیاه تاثیر خوبی روی کاهش اشتها دارد که به خصوص برای افرادی که به دنبال لاغری و کاهش وزن هستند مفید می باشد.

فلفل سیاه برای تجزیه سلول های چربی در بدن مفید است و با افزایش متابولیسم و چربی سوزی بدن به کاهش وزن کمک می کند.

11. سرماخوردگی، سرفه و گلودرد

فلفل سیاه حاوی ویتامین C و آنتی اکسیدان هاست که سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی، گلودرد و سرفه مفید می باشد. فلفل سیاه به دفع خلط کمک می کند و برای درمان سینوزیت و گرفتگی بینی مفید است.

نحوه مصرف فلفل سیاه پادشاه ادویه ها

فلفل سیاه یکی از مهم ترین ادویه های مورد استفاده در پخت و پز است که طعم تند و تیز و گرمی ملایم آن باعث شده به عنوان چاشنی طعم دهنده در بسیاری از غذاها از جمله سبزیجات پخته، ماکارونی، سوپ و غیره استفاده شود.

این ادویه با سایر چاشنی های سالم مانند زردچوبه، هل، زیره، سیر و ژست لیمو ترش هماهنگ است و می توان از ترکیب آن ها در غذاها بهره برد.

طریقه مصرف چای فلفل سیاه برای لاغری

به اندازه 2 لیوان آب داخل قوری ریخته و صبر کنید تا آب به جوش بیاید. سپس زیر آن را خاموش کنید و دانه های فلفل سیاه را همراه با عسل و زنجبیل به آن اضافه کرده و بگذارید تا 5 دقیقه دم بکشد و سپس میل کنید.

به دمنوش فلفل سیاه می توانید آب لیموترش تازه نیز اضافه کنید.

عوارض پادشاه ادویه ها فلفل سیاه

  1. اگر فلفل سیاه با چشم تماس پیدا کند، می تواند باعث قرمزی و سوزش چشم ها شود.
  2. مصرف زیاد فلفل سیاه در دوران بارداری می تواند منجر به سقط جنین شود.
  3. فلفل سیاه حاوی اگزالات است که ممکن است باعث ایجاد سنگ کلیه در افراد حساس شود.
  4. زیاده روی در مصرف فلفل سیاه به ویژه در فصل تابستان حرارت بدن را افزایش داده و باعث خون دماغ می شود.

بهتر است دانه های درشت فلفل سیاه را خودتان خریداری کنید و آنها را آسیاب کنید تا از خالص بودن پودر فلفل سیاهی که مصرف می کنید خیال تان راحت باشد!

طبع فلفل سیاه پادشاه ادویه ها چیست؟

فلفل سیاه سیر تا پیاز پادشاه ادویه ها 2فلفل سیاه سیر تا پیاز پادشاه ادویه ها 2

طبع فلفل سیاه گرم و خشک است.

فلفل سیاه میوه ای بومی کرالا در جنوب کشور هند می باشد. فلفل سیاه یک منبع غنی از فیبر، پروتئین و کربوهیدرات، مواد معدنی از جمله منگنز، مس، منیزیم، کلسیم، فسفر، آهن، پتاسیم و ویتامین هایی مانند ریبوفلاوین، ویتامین C، K و B6 می باشد.

نکته ای که بهتر است فراموش نکنید این است که پودر فلفل سیاه را حتی اگر خودتان در خانه تهیه کرده باشید نباید بیشتر از سه ماه نگه دارید چون خواص خود را از دست می دهد.

ارزش غذایی فلفل سیاه (100 گرم)

  • کالری : 251
  • چربی : 3.3 گرم
  • قند : 0.6 گرم
  • پروتئین : 10 گرم
  • کربوهیدرات : 64 گرم
  • فیبر : 25 گرم

در ادامه بخوانید : دراگون فروت یا میوه اژدها مزه و طعم

منبع: healthline

خانه » سلامت

برچسب‌ها: ادویه ,

موضوعات مرتبط: سلامت , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


خربزه زمستانی یا کدو واکسی چه خواصی دارد؟
شنبه 9 اسفند 1399 ساعت 16:41 | بازدید : 173 | نویسنده : مهدیار | ( نظرات )

خربزه زمستانی یا کدو واکسی که به نام های کدو تنبل سفید و هندوانه چینی نیز شناخته شده از میوه های کمیاب متعلق به خانواده کدوها است که نسبت به هم خانواده های خود از جمله هندوانه، انواع کدو و ملون ها کمتر شناخته شده است.

جالب است بدانید حدود 96 درصد وزن خربزه زمستانی را آب تشکیل داده و ترکیبات مغذی دیگر سهم بسیار کمی از وزن آن را دارا می باشند با این حال این میوه ضد التهاب و ضد میکروب دارای خواص زیادی بوده و به بهبود هضم و گوارش، کاهش وزن، کاهش قند خون و تقویت میل جنسی کمک می کند.

اگر علاقه مند هستید با این میوه عجیب و غریب و روش های خوردن آن بیشتر آشنا شوید در ادامه مطلب مجله اینترنتی ماهتوتا را همراهی کنید.

خربزه زمستانی چیست؟

خربزه زمستانی از میوه های بومی نواحی جنوب آسیا است که روی نوعی گیاه تاک رشد می کند. این میوه بعد از بلوغ شبیه یک خربزه گرد یا بیضی شکل می شود و از نظر قد و قامت و رنگ بسیار شبیه هندوانه است.

نام لاتین خربزه زمستانی Ash gourd به معنای کدوی خاکستری است زیرا پوست کرکی خارجی میوه با رسیدن به یک پوشش خاکستری رنگ پودری تبدیل می شود.

وقتی برش های این میوه را داخل دهان می گذارید اولین چیزی که توجه شما را جلب می کند شباهت زیاد آن با مزه خیار خام است.

طعم و خواص فراوان خربزه زمستانی این میوه را به یکی از خوراکی های محبوب بین هندی ها و چینی ها تبدیل کرده که قرن ها است در طب سنتی چینی و آیورودا استفاده می شود و گوشت آن به عنوان افزودنی در غذاهای مختلف به کار می رود.

خربزه زمستانی یا کدو واکسی چه خواصی دارد؟

1. هضم و گوارش با خربزه زمستانی

خربزه زمستانی به دلیل فیبر و آب فراوان موجود در آن برای بهبود هضم و گوارش بسیار مفید بوده و به نظر می رسد عصاره آن تاثیر خوبی در پیشگیری از زخم معده داشته باشد.

2. کاهش وزن با کدو واکسی

خربزه زمستانی از میوه های فوق العاده کم کالری است و فیبر محلول موجود در آن با ایجاد ماده ژله ای در روده و کند کردن عمل هضم احساس سیری طولانی مدت به فرد می بخشد که تاثیر خوبی در کاهش مصرف روزانه کالری داشته و به کاهش وزن کمک می کند.

این میوه از نظر کربوهیدرات نیز در سطح پایینی قرار گرفته و مصرف آن برای افرادی که به هر دلیل میزان مصرف کربوهیدرات خود را کنترل می کنند مفید است.

3.خربزه زمستانی ضد التهاب

همان طور که می دانید التهاب یکی از عوامل اصلی ابتلا به بیماری های مزمن و جدی می باشد و خربزه زمستانی به دلیل ترکیبات ضد التهاب موجود در آن به کاهش التهاب کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های مزمن را کاهش می دهد.

4.کدو واکسی برای دیابت و کنترل قند خون

خربزه زمستانی منبع خوب فلاونوئیدها و کاروتنوئیدها است، این دو آنتی اکسیدان از بدن در برابر آسیب های سلولی محافظت کرده و برای بیماران مبتلا به دیابت و بیماری قلبی مفید می باشند.

به گفته برخی منابع مصرف خربزه زمستانی به کاهش قند خون، تری گلیسیرید و انسولین در افراد مبتلا به دیابت کمک می کند با این حال به دیابتی ها توصیه می شود قبل از افزودن هر گونه ماده غذایی جدید به برنامه غذایی خود حتما با پزشک خود مشورت کنند.

5.خربزه زمستانی ضد میکروب

به نظر می رسد مصرف عصاره خربزه زمستانی که بسیار غلیظ بوده و از گوشت و پوست این میوه و تاک گیاه به دست می آید از بدن در برابر برخی باکتری ها و قارچ های خاص محافظت می کند.

6. خواص خربزه زمستانی در طب سنتی

خربزه زمستانی از میوه های پر کاربرد در طب سنتی چینی و هندی است و به عنوان یک خوراکی ملین، دیورتیک و تقویت کننده میل جنسی شناخته شده است.

در طب سنتی اعتقاد بر این است که مصرف این میوه انرژی را افزایش داده، ذهن را هوشیارتر می کند و خطر ابتلا به برخی بیماری ها را کاهش می دهد.

ارزش غذایی خربزه زمستانی

حدود 96 درصد وزن خربزه زمستانی را آب تشکیل داده است. این میوه از نظر کالری، چربی، پروتئین و کربوهیدرات در سطح بسیار پایینی قرار دارد اما جزو میوه های پر فیبر محسوب می شود.

برخی مواد مغذی موجود در 100 گرم خربزه زمستانی به صورت زیر است:

کالری: 13
پروتئین: کمتر از 1 گرم
کربوهیدرات: 3 گرم
فیبر: 3 گرم
چربی: کمتر از 1 گرم

نحوه خرید و مصرف خربزه زمستانی

خربزه زمستانی جزو مواد غذایی محبوب آسیایی است که می توان آن را پوست گرفته و به صوت خام – درست مانند یک خیار – به تنهایی میل کرده یا به سالاد افزود.

این میوه به صورت پخته در فر، آب پز شده، سرخ شده، شیرین شده، به تنهایی یا به عنوان افزودنی در سوپ و خورش ها استفاده می شود.

خربزه زمستانی برای تهیه آب نبات ها، مرباها، سس کچاپ، کیک، بستنی یا یک غذای شیرین هندی مشهور به نام petha نیز کاربرد دارد و به عنوان افزودنی محبوب در آب میوه ها و اسموتی ها قابل استفاده می باشد.

هنگام خرید میوه هایی را انتخاب کنید که نسبت به اندازه شان سنگین بوده و روی پوست آن ها کبودی یا فرو رفتگی وجود نداشته باشد.

بهتر است خربزه زمستانی را در محل خنک و خشک نگهداری کنید، دقت داشته باشید پودر سفید روی سطح این میوه در محیط مرطوب چسبنده شده و باید قبل از برش زدن خوب شسته شود.

حتما بخوانید: همه چیز در مورد قهوه و ناراحتی معده

منبع: healthline

خانه » سلامت

برچسب‌ها: کدو ,

موضوعات مرتبط: سلامت , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


مقایسه متیل کوبالامین و سیانو کوبالامین ویتامین B12
شنبه 9 اسفند 1399 ساعت 16:41 | بازدید : 172 | نویسنده : مهدیار | ( نظرات )

مقایسه متیل کوبالامین و سیانو کوبالامین ویتامین B12 » متیل کوبالامین و سیانو کوبالامین دو منبع رایج مکمل های ویتامین B12 هستند که بسیاری از افراد برای رفع نیازهای بدن و جلوگیری از کمبود ویتامین B12 به مصرف آن ها روی آورده اند.

این دو ماده از بسیاری جهات به یکدیگر شبیه هستند اما تفاوت در برخی زمینه ها از جمله طبیعی یا مصنوعی بودن، میزان جذب و دفع در بدن و تقاوت احتمالی در فواید آن ها برای سلامتی باعث شده بسیاری از مردم در انتخاب و مصرف آن ها دچار سردرگمی شوند.

در ادامه مطلب قصد داریم درباره شباهت ها و تفاوت های متیل کوبالامین و سیانو کوبالامین صحبت کنیم. با مجله اینترنتی ماهتوتا همراه باشید.

ویتامین B12 چیست؟

ویتامین B12 که با نام کوبالامین نیز شناخته شده از ویتامین های محلول در آب است که نقش مهمی در تولید گلبول های قرمز خون، سلامت مغز و سنتز DNA دارد.

کمبود این ویتامین ممکن است به مشکلات سلامتی آزار دهنده ای همچون مشکلات عصبی مانند افسردگی و از دست دادن حافظه، آسیب عصبی، مشکلات گوارشی و خستگی منجر شود.

به همین دلیل بسیاری از افراد برای جلوگیری از کمبود این ویتامین در بدن به دنبال مصرف مکمل های ویتامین B12 می باشند که معمولا از دو منبع متیل کوبالامین یا سیانو کوبالامین به دست می آیند.

متیل کوبالامین و سیانو کوبالامین از بسیاری جهات تقریبا شبیه هم هستند، مثلا هر دو حاوی یون کبالت می باشند که با حلقه کورین احاطه شده اما هر یک مولکول متفاوتی دارند که به یون کبالت وصل شده است.

متیل کوبالامین حاوی یک گروه متیل است در حالی که سیانو کوبالامین یک مولکول سیانید دارد.

مقایسه متیل کوبالامین و سیانو کوبالامین

1. طبیعی یا مصنوعی؟

سیانو کوبالامین منبع مصنوعی ویتامین B12 است که در طبیعت یافت نمی شود اما به دلیل ثبات بیشتر و مقرون به صرفه بودن نسبت به سایر اشکال ویتامین B12 از آن به وفور در مکمل های این ویتامین استفاده می شود.

سیانو کوبالامین پس از ورود به بدن انسان به متیل کوبالامین یا آدنوزیل کوبالامین که دو فرم فعال ویتامین B12 در انسان می باشند تبدیل می شود.

متیل کوبالامین برخلاف سیانو کوبالامین نوع طبیعی ویتامین B12 است که علاوه بر مکمل ها در منابع غذایی همچون ماهی، گوشت، تخم مرغ و شیر یافت می شود.

2. مقایسه میزان جذب و دفع کوبالامین

تفاوت عمده دیگر میان متیل کوبالامین و سیانو کوبالامین در نحوه جذب و حفظ آن ها توسط بدن نهفته است.

دانشمندانی که در این زمینه تحقیق کرده اند نظرات مختلفی دارند، برخی معتقدند سیانو کوبالامین نسبت به متیل کوبالامین بهتر جذب بدن می شود اما به نظر می رسد دفع آن از طریق ادرار سه برابر بیشتر از متیل کوبالامین است، به عبارت دیگر احتمالا بدن متیل کوبالامین را بهتر در خود حفظ می کند.

برخی دیگر بر این باور هستند که تفاوت فراهمی زیستی این دو فرم ویتامین B12 ناچیز بوده و میزان جذب آن ها تحت تاثیر عوامل مختلفی همچون سن و ژنتیک قرار دارد.

منظور از فراهمی زیستی درصد یا بخشی از یک داروی خاص می باشد که وارد گردش خون می شود.

3. تبدیل به سایر اشکال ویتامین B12

همان طور که قبلا اشاره کردیم سیانو کوبالامین در بدن به دو شکل فعال ویتامین B12 یعنی متیل کوبالامین و آدنوزیل کوبالامین تبدیل شود.

آدنوزیل کوبالامین نیز مانند متیل کوبالامین برای سلامتی بدن ضروری می باشد و در زمینه های مختلف از جمله متابولیسم چربی ها و اسیدهای آمینه و همچنین تشکیل میلین که یک پوشش محافظتی در اطراف سلول های عصبی بدن ایجاد می کند نقش مهمی دارد.

به طور کلی کمبود هر دو فرم ویتامین B12 می تواند خطر ابتلا به مشکلات عصبی و عوارض جانبی آن ها را افزایش دهد و هر دو در بدن به یک مولکول کوبالامین تجزیه شده و در نهایت به شکل های فعال ویتامین B12 در سلول های بدن تبدیل می شوند.

به دلیل خصوصیات متمایز این دو، بسیاری از متخصصان برای درمان کمبود ویتامین B12 از سیانو کوبالامین یا ترکیب متیل کوبالامین و آدنوزیل کوبالامین استفاده می کنند.

4. مقایسه خواص و فواید کوبالامین

با وجود تفاوت های جزئی ذکر شده، سیانو کوبالامین و متیل کوبالامین از نظر خواص و مزیت های مصرف شباهت زیادی به هم دارند، به عنوان مثال هر دو:

  • از کمبود ویتامین B12 جلوگیری می کنند
  • برای درمان بیماری های ناشی از اختلال در جذب ویتامین B12 از جمله کم‌خونی پرنیسیوز مفید هستند
  • به کاهش علائم نوروپاتی دیابتی که از اختلالات شایع در میان افراد مبتلا به دیابت است و به آسیب عصبی منجر می شود کمک می کنند
  • دارای اثر محافظت کننده عصبی بوده و برای درمان بیماری هایی که روی سیستم عصبی تاثیر می گذارند مفید هستند

سخن آخر…

اگر احساس می کنید به کمبود ویتامین B12 مبتلا شده اید حتما به پزشک مراجعه کنید تا از بهترین روش درمانی ممکن در مورد شما استفاده کند اما اگر به دنبال رفع نیازهای تغذیه ای در رژیم غذایی خود هستید مصرف مکمل ویتامین B12 می تواند کمک کننده باشد.

سیانو کوبالامین نوع مصنوعی ویتامین B12 است که می تواند در بدن به فرم های طبیعی این ویتامین یعنی متیل کوبالامین و آدنوزین کوبالامین تبدیل شود.

به نظر می رسد جذب سیانو کوبالامین در بدن بهتر انجام می شود اما میزان حفظ و احتباس متیل کوبالامین توسط بدن بیشتر است.

مصرف هر دو به رفع کمبود ویتامین B12 کمک می کنند اما برای اثر بخشی بیشتر متیل کوبالامین بهتر است این ماده همراه با آدنوزیل کلوبالامین مصرف شود.

صرف نظر از این که کدام فرم ویتامین B12 را انتخاب کنید توصیه می شود حتما از رژیم غذایی سالم و متعادل استفاده کنید تا همه نیازهای تغذیه ای شما برطرف شود.

در ادامه بخوانید » مالتوز یا شیرین کننده شکر مالت چیست؟

منبع: healthline

خانه » سلامت

برچسب‌ها: متیل کوبالامین ,

موضوعات مرتبط: سلامت , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


آقطی سیاه چیست چه تاثیراتی بر بدن دارد؟
شنبه 9 اسفند 1399 ساعت 16:40 | بازدید : 190 | نویسنده : مهدیار | ( نظرات )

آقطی سیاه چیست چه تاثیراتی بر بدن دارد؟ » آقطی سیاه (Elderberry) یا آقطی اروپایی یکی از پر مصرف ترین گیاهان دارویی در سراسر دنیا است که به دلیل خواص درمانی ارزشمند آن از دیرباز تاکنون در طب سنتی و آشپزی استفاده شده است.

از جمله خواص آقطی سیاه می توان به درمان آنفلوآنزا و سرماخوردگی، سلامت قلب، کاهش قند خون، خاصیت آنتی اکسیدانی، ضد سرطانی و آنتی باکتریال، تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از آفتاب سوختگی اشاره کرد.

برای آشنایی با خواص بی رقیب آقطی سیاه و عوارض و خطرات استفاده از آن در ادامه مطلب با مجله اینترنتی ماهتوتا همراه باشید.

آقطی سیاه چیست؟

نام آقطی یا الدربری به گونه های مختلف درخت آقطی با نام علمی Sambucus اشاره دارد که گیاهی گل دار متعلق به خانواده آدوکساسه می باشد و مشهورترین نوع آن آقطی سیاه (Sambucus nigra) است.

از دیگر انواع آقطی می توان به آقطی آبی، آقطی کوتوله، آقطی آمریکایی و آقطی سرخ اشاره کرد.

آقطی سیاه بومی اروپا است اما امروزه در بسیاری از نقاط دنیا یافت می شود. این درخت تا ارتفاع حداکثر 9 متر رشد می کند و خوشه گل های سفید یا کرم رنگ کوچک و توت های خوشه ای به رنگ سیاه یا آبی مایل به سیاه دارد.

توت های آقطی سیاه طعم کاملا ترش دارند و به دلیل سمی بودن قبل از مصرف باید پخته شوند در حالی که گل های آقطی سیاه به دلیل عطر و طعم دلپذیر به صورت خام و پخته قابل مصرف می باشند.

خواص آقطی سیاه طب سنتی

در طول تاریخ بخش های مختلف درخت آقطی سیاه برای مصارف پزشکی و آشپزی استفاده می شده است.

برخی موارد استفاده گل و برگ های آقطی سیاه در طب سنتی عبارتند از:

  • تسکین درد
  • کاهش ورم و التهاب
  • افزایش ادرار و تعریق بدن
  • دیورتیک، ملین و محرک استفراغ (پوست درخت آقطی سیاه)

توت خشک یا آب آقطی سیاه نیز در موارد زیر استفاده می شده است:

  • درمان آنفلوآنزا
  • درمان عفونت، زخم و سوختگی
  • بهبود سیاتیک
  • تسکین سر درد
  • درمان درد دندان
  • درمان درد قلب و اعصاب
  • ملین و دیورتیک

امروزه نیز مکمل های آقطی سیاه برای درمان علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا عرضه می شوند اگرچه پوست درخت، برگ ها و توت خام این گیاه سمی بوده و مصرف آن ها می تواند به مشکلات معده منجر شود.

خواص و فواید آقطی سیاه

1. درمان سرماخوردگی و آنفلوآنزا با آقطی سیاه

به نظر می رسد عصاره آقطی سیاه و گل های آن شدت و دوره درمان سرماخوردگی و آنفلوآنزا را کاهش داده و به کاهش علائم آنفلوآنزا از جمله تب، سر درد، دردهای عضلانی و گرفتگی بینی کمک می کند.

در حال حاضر در برخی نقاط دنیا از عصاره آقطی سیاه به شکل های مختلف شربت، کپسول و آدامس برای درمان سرماخوردگی استفاده می شود.

2. خاصیت آنتی اکسیدانی آقطی سیاه

همان طور که می دانید رادیکال های آزاد باعث ایجاد استرس اکسیداتیو شده و خطر ابتلا به بیماری هایی همچون دیابت نوع 2 و سرطان را افزایش می دهند، خوشبختانه آنتی اکسیدان های موجود در میوه هایی همچون آقطی سیاه با این رادیکال ها مقابله کرده و به کاهش التهاب و آسیب بافت اکسیداتیو کمک می کنند.

گفته شده گل ها، میوه و برگ های آقطی سیاه همگی منبع عالی آنتی اکسیدان ها هستند، به عنوان مثال قدرت آنتی اکسیدانی آنتوسیانین موجود در توت های این گیاه 3.5 برابر بیشتر از قدرت آنتی اکسیدانی ویتامین E می باشد.

ناگفته نماند پردازش روی آقطی سیاه از جمله عصاره گیری، حرارت دادن یا آب گیری می تواند خاصیت آنتی اکسیدانی آن را کاهش دهد بنابراین محصولاتی همچون شربت، آب میوه، دمنوش و مرباها احتمالا خاصیت آنتی اکسیدانی کمتری دارند.

3. سلامت قلب با آقطی سیاه

آقطی سیاه به دلیل سطح بالای فلاونوئیدهای موجود در آن – از جمله آنتوسیانین ها – برای سلامت قلب و عروق مفید است و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.

گفته شده آب توت آقطی سیاه نیز تاثیر خوبی در کاهش چربی و کلسترول دارد و مصرف این توت ها به کاهش اسید اوریک موجود در خون کمک می کند، ناگفته نماند افزایش اسید اوریک در بدن با افزایش فشار خون و اثر منفی آن روی قلب ارتباط دارد.

4.آقطی سیاه دیابت و قند خون

آقطی سیاه با افزایش ترشح انسولین در بدن به کنترل قند خون کمک کرده و مصرف آن برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 مفید است.

گل های گیاه آقطی نیز دارای آنزیم آلفا گلوکوزیداز هستند که به عنوان کاهنده قند خون عمل می کند.

5. آقطی سیاه ضد سرطان

هر دو نوع آقطی اروپایی و آمریکایی دارای خاصیت ضد سرطانی بوده و خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهند.

6. آقطی سیاه ضد باکتری

آقطی سیاه دارای خاصیت ضد باکتری است، این توت ها از رشد باکتری هایی خاص از جمله اچ پیلوری جلوگیری کرده و علائم سینوزیت و برونشیت را کاهش می دهند.

7. تقویت سیستم ایمنی با آقطی سیاه

به نظر می رسد آقطی سیاه با افزایش تعداد گلبول های سفید خون به تقویت سیستم ایمنی کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری ها را کاهش می دهد.

8. آقطی سیاه ضد آفتاب

محصول مراقبت از پوست حاوی عصاره آقطی سیاه دارای SPF 9.88 است و از پوست در برابر اشعه مضر خورشید محافظت می کند.

9. خاصیت دیورتیک آقطی سیاه

گل های آقطی سیاه خاصیت دیورتیک داشته و احتمالا مصرف آن ها با افزایش تعداد دفعات ادرار به دفع نمک از بدن کمک خواهد کرد.

10. ضد افسردگی آقطی سیاه

به گفته برخی منابع عصاره آقطی سیاه تاثیر خوبی در نشانگرهای خلق و خو داشته و به کاهش علائم افسردگی کمک می کند.

نکته: مقدار خاصیت آنتی اکسیدانی و آنتوسیانین های موجود در محصولات تجاری عرضه شده در بازار مشخص نیست و تعیین اثر مصرف آن ها در موارد ذکر شده کار ساده ای نمی باشد، توصیه می شود به ادعای تولید کنندگان نا معتبر در این زمینه اعتماد نکنید.

ارزش غذایی آقطی سیاه

آقطی سیاه از توت های کم کالری و سرشار از آنتی اکسیدان است که ترکیبات مغذی فراوان از جمله ویتامین C، آنتوسیانین ها و فلاونول هایی همچون کوئرستین، کامپفرول و ایزورامنتین را در خود گنجانده است.

برخی مواد مغذی موجود در 100 گرم توت های تازه آقطی سیاه عبارتند از:

کالری: 73
کربوهیدرات: 18.4
چربی: کمتر از 1 گرم
پروتئین: کمتر از 1 گرم
فیبر: 7 گرم
ویتامین C: حدود 60 درصد نیاز روزانه بدن

جالب است بدانید آنتوسیانین موجود در گل های آقطی سیاه 10 برابر بیشتر از توت ها می باشد.

نحوه مصرف آقطی سیاه

از توت های پخته شده آقطی سیاه می توان برای تهیه آب میوه، مربا و پای استفاده کرد.

گل های آقطی سیاه نیز اغلب به همراه شکر و آب پخته شده و برای تهیه شربت یا دمنوش به کار می روند. از گل های خام و تازه نیز می توان داخل سالاد استفاده کرد.

عوارض آقطی سیاه

اگرچه آقطی سیاه دارای خواص زیادی برای سلامتی است اما مصرف آن ممکن است مضراتی نیز به دنبال داشته باشد، از جمله:

  • پوست درخت، توت های کال و دانه های آقطی سیاه حاوی ماده لکتین هستند که مصرف زیاد آن می تواند باعث مشکلات معده شود.
  • گیاه آقطی سیاه دارای ماده ای به نام گلیکوزید سیانوژنیک است که در برخی شرایط می تواند سیانید آزاد کند، این ماده سمی بوده و در هسته زردآلو و بادام نیز یافت می شود. در هر 100 گرم توت تازه آقطی سیاه 3 میلی گرم و در هر 100 گرم برگ های تازه آن 3 تا 17 میلی گرم سیانید وجود دارد، این مقدار تنها 3 درصد دوز کشنده برای یک فرد 60 کیلوگرمی می باشد. لازم به ذکر است در محصولات به دست آمده از توت های پخته سیانید وجود ندارد.
  • برخی عوارض مصرف توت های خام، برگ ها، پوست و ریشه آقطی سیاه شامل حالت تهوع، استفراغ و اسهال می باشد.
  • خوشبختانه مواد سمی موجود در توت آقطی سیاه با پختن از بین می رود اما از شاخه ها، پوست یا برگ ها نباید در پخت و پز یا آب گیری استفاده شود.
  • اگر خودتان آقطی سیاه را می چینید حتما دقت کنید تنها انواع آقطی اروپایی و آمریکایی را انتخاب کنید، سایر انواع ممکن است مضرات بیشتری داشته باشند.
  • قبل از مصرف حتما پوست درخت و برگ ها را جدا کنید.
  • مصرف آقطی سیاه در کودکان و نوجوانان کمتر از 18 سال، زنان باردار و مادران شیرده توصیه نمی شود.

بیشتر بخوانید » دراگون فروت یا میوه اژدها مزه و طعم

منبع: healthline

خانه » سلامت

برچسب‌ها: سلامت قلب ,

موضوعات مرتبط: سلامت , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


کنگر فرنگی یا آرتیشو چیست و چه تاثیراتی بر بدن دارد؟
شنبه 9 اسفند 1399 ساعت 16:40 | بازدید : 158 | نویسنده : مهدیار | ( نظرات )

کنگر فرنگی یا آرتیشو از سبزیجات پر خاصیت با ظاهری منحصر به فرد است که در نگاه اول شبیه کاکتوس به نظر می رسد، به همین دلیل بسیاری از مردم از خرید آرتیشو واهمه دارند و کمتر به سراغش می روند!

اما این کنگر فرنگی گیاه خاردار زیبا بر خلاف ظاهر خشن طعم دلپذیری دارد و می توان برگ ها و بخش میانی آن که به نام قلب کنگر فرنگی شهرت پیدا کرده را به صورت خام یا پخته مصرف کرد.

اگر کنجکاو هستید با طعم، بافت و نحوه استفاده از کنگر فرنگی بیشتر آشنا شوید در ادامه مطلب با مجله اینترنتی ماهتوتا همراه باشید.

طعم و مزه آرتیشو

بسیاری از افراد هنگامی که اولین بار با زحمت کنگر فرنگی را باز کرده و به قلب یا غنچه آن می رسند از طعم بسیار ملایم آن تعجب می کنند.

کنگر فرنگی طعم بسیار ملایمی دارد اما برای توصیف طعم کنگر فرنگی مانند سایر سبزیجات باید به نحوه تهیه و تازگی آن توجه داشت، به عنوان مثال:

قلب کنگر فرنگی خام طعم بسیار ملایم و کمی آجیلی دارد که شما را به یاد طعم کرفس یا مارچوبه های تازه می اندازد و در بعضی موارد – نه همیشه – نیز می توان ته مزه لیمویی در آن احساس کرد که می تواند گزینه خوبی برای خوش طعم کردن غذاها محسوب شود.

آرتیشو آب پز یا بخار پز شده ته مزه شیرین دارد و برای بعضی افراد یادآور طعم مارچوبه، آووکادو یا کرفس می باشد.

مزه کنگر فرنگی سرخ کرده شبیه طعم مارچوبه سرخ کرده یا برشته اما آجیلی تر است در حالی که کنگر فرنگی کبابی ته مزه شیرین و دودی به خود می گیرد.

نکته جالب درباره غنچه کنگر فرنگی این است که بر خلاف ظاهر آن اصلا تلخ نیست و می توانید بدون نگرانی از این که مزه غذا به تلخی بزند از آن در غذاهای مختلف استفاده کنید.

بافت کنگر فرنگی

قلب کنگر فرنگی بافت لطیف و کاملا نرم دارد که شما را به یاد بافت بادمجان می اندازد اگرچه کنگر فرنگی بسیار شیرین تر و آب دارتر از بادمجان است.

انتظار نداشته باشید هنگام برش زدن گوشت آرتیشو، مانند بسیاری از میوه ها آب از آن خارج شود با این حال این سبزی به قدری آب دارد که از اغلب سبزیجات دیگر مرطوب تر به نظر برسد.

نحوه خرید کنگر فرنگی

هنگام خرید، کنگر فرنگی های سبز را انتخاب کنید که برگ های سرشان کاملا بسته بوده و ترک و شکاف و لکه ندارند.

برای اطمینان از تازه بودن کنگر فرنگی توصیه می شود با انگشت های خود قسمتی از برگ آن را فشار دهید اگر صدای تیز و تردی شنیده شود تازه است.

قسمت ساقه آرتیشو باید کمی مرطوب باشد، برای افزایش مدت زمان نگهداری بهتر است تا قبل از استفاده ساقه اش را جدا نکنید.

از آن جا که این سبزی خیلی زود خراب می شود در اسرع وقت – ترجیحا همان روزی که خریداری کرده اید – آن را مصرف کنید.

نحوه استفاده از کنگر فرنگی

قسمت های خوراکی کنگر فرنگی شامل برگ ها و غنچه یا قلب آن می باشد.

این سبزی همه کاره چه به صورت خام یا پخته در مواد غذایی مختلف از جمله سس پاستا، سوپ ها و سالادها قابل استفاده است.

بیشتر بخوانید » آقطی سیاه چیست چه تاثیراتی بر بدن دارد؟

منابع: thrivecuisinevegbyte

خانه » سلامت

برچسب‌ها: آرتیشو ,

موضوعات مرتبط: سلامت , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


منوی کاربری


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
نویسندگان
لینک دوستان
آخرین مطالب
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



دیگر موارد
چت باکس

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)
تبادل لینک هوشمند

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان جی فان و آدرس jfun.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت

آمار مطالب

:: کل مطالب : 1152
:: کل نظرات : 0

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 3

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 388
:: باردید دیروز : 1154
:: بازدید هفته : 2503
:: بازدید ماه : 4894
:: بازدید سال : 13671
:: بازدید کلی : 13671