تفریحی ، سرگرمی ، سلامت ، روانشناسی ، دانلود آهنگ ، دانستی ها
درمان زونا و تسکین درد زونا با سرکه سیب
شنبه 9 اسفند 1399 ساعت 16:39 | بازدید : 605 | نویسنده : مهدیار | ( نظرات )

مان زونا و تسکین درد زونا با سرکه سیب » زونا نوعی بیماری عفونی ناشی از ویروس آبله مرغان است که به صورت راش های پوستی دردناک و ناراحت کننده روی پوست ظاهر می شود و افراد مبتلا سعی می کنند از روی های موثر دارویی و خانگی از جمله سرکه سیب برای تسکین درد خود استفاده کنند.

یکی از روش های خانگی برای درمان زونا که در برخی منابع توصیه شده اعمال سرکه سیب روی راش های پوستی می باشد که گفته شده به کاهش درد و خارش کمک کرده و ویروس عامل این بیماری را از بین می برد.

در ادامه قصد داریم درباره میزان موثر بودن سرکه سیب برای درمان زونا صحبت کرده و با فواید و خطرات احتمالی آن در این زمینه آشنا شویم. با مجله اینترنتی ماهتوتا همراه باشید.

روش های استفاده از سرکه سیب برای درمان زونا

به طور کلی افراد برای درمان زونا درد زونا از چند روش مختلف استفاده می کنند، از جمله:

  • اعمال مستقیم سرکه سیب رقیق شده روی جوش ها
  • ترکیب سرکه سیب با سایر مواد از جمله عسل و اعمال آن روی پوست
  • اضافه کردن اندکی سرکه سیب به آب حمام

آیا سرکه سیب به کاهش علائم زونا کمک می کند؟

بسیاری افراد از سرکه سیب برای درمان درد گزنده و خارش ناشی از جوش های زونا استفاده می کنند و گفته شده این ماده به دلیل خواص ضد ویروسی خود احتمالا در کاهش جوش ها و از بین بردن ویروس عامل زونا یعنی هرپس زوستر مفید می باشد.

اگرچه تاثیر استفاده از سرکه سیب در کاهش علائم زونا از نظر علمی ثابت نشده اما این مسئله دلیل نمی شود که سرکه سیب در این مورد موثر نباشد.

خطرات احتمالی استفاده از سرکه سیب برای درمان زونا

به طور کلی استفاده از سرکه سیب روی پوست ممکن است خطرات زیادی به دنبال داشته باشد، این مسئله اغلب به دلیل رقیق کردن نادرست سرکه سیب قبل از اعمال روی پوست رخ می دهد زیرا سرکه سیب ماده بسیار اسیدی است و استفاده از آن بدون رقیق کردن می تواند باعث سوختگی پوست شده، علائم زونا را تشدید کند و خطر ابتلا به عفونت های باکتریایی پوستی را افزایش دهد.

برای جلوگیری از عوارض احتمالی توصیه می شود قبل از اعمال مستقیم سرکه سیب روی پوست هر 1 تا 2 قاشق غذاخوری (15 تا 30 میلی لیتر) از آن را با 1 فنجان (237 میلی لیتر) آب مخلوط کرده یا نصف تا 1 فنجان (119 تا 237 میلی لیتر) سرکه سیب به آب حمام اضافه کنید.

روش های درمانی بی خطر برای بیماری زونا

برای درمان زونا و کاهش علائم آن بهترین کار این است که به پزشک مراجعه کنید، پزشک معمولا برای کاهش درد و ناراحتی ناشی از جوش های زونا پماد ضد درد موضعی تجویز می کند.

از دیگر روش های کاهش درد زونا می توان به کمپرس سرد و حمام جو دو سر ولرم اشاره کرد. پماد بدون نسخه کالامین نیز در کاهش خارش موثر می باشد.

بیشتر بخوانید » مقایسه متیل کوبالامین و سیانو کوبالامین ویتامین B12

منبع: healthline

خانه » سلامت

برچسب‌ها: زونا ,

موضوعات مرتبط: سلامت , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


قرص عشق روانگردان MDMA چیست؟روانگردان نوظهور MDMA
شنبه 9 اسفند 1399 ساعت 16:39 | بازدید : 194 | نویسنده : مهدیار | ( نظرات )

قرص عشق روانگردان MDMA چیست؟ » به گزارش مجله اینترنتی ماهتوتا قرص عشق جزء مواد روانگردان جدید محسوب می‌شود که فرد پس از مصرف آن احساس می‌کند در مدت زمان کوتاه و به صورت موقتی به افرادی که در اطراف او هستند علاقه‌مند شده، این درحالیست که مصرف این قرص موجب افزایش فشار خون، تپش قلب و درنهایت افزایش شدید دمای بدن و تشنج شده و مصرف بالای آن نیز منجر به مرگ می‌شود.

قرص MDMA

قرص MDMA که به قرص عشق معروف است جزء مواد روانگردان جدید محسوب می‌شود که فرد پس از مصرف آن احساس می‌کند در مدت زمان کوتاه و به صورت موقتی به افرادی که در اطراف او هستند علاقه‌مند شده، این درحالیست که مصرف این قرص موجب افزایش فشار خون، تپش قلب و درنهایت افزایش شدید دمای بدن و تشنج شده و مصرف بالای آن نیز منجر به مرگ می‌شود.

منصور براتی- معاون موسسه کادراس در گفت‌وگو با ایسنا، درباره ساختار تشکیل‌دهنده قرص MDMA گفت: قرص MDMA جزء NPSها یا مواد روانگردان جدید هستند که از ترکیب مواد فنیل‌اتیل‌آمین و آمفتامین تشکیل شده‌اند و به قرص M یا قرص عشق معروف‌اند؛ مشخصه اصلی آن این است که اغلب کلمه M یا LOVE بر روی آن حک و یا نماد قلب بر روی آن کشیده شده و از قرص‌های رایج در مهمانی‌هاست.

علت نام‌گذاری قرص عشق

وی درباره علت نام‌گذاری این قرص تحت عنوان «عشق» این‌طور توضیح داد: مصرف قرص MDMA موجب آزادسازی سراتونین، دوپامین و نورآدرنالین در ذهن می‌شود، در این حالت فرد احساس شادی کرده و اگر دچار اضطراب باشد، اضطراب او از بین می‌رود. اغلب این قرص در مهمانی‌ها و میان جوانان استفاده می‌شود و فرد پس از مصرف احساس می‌کند که در مدت زمان کوتاه و به صورت موقت به افرادی که در اطراف او هستند علاقه‌مند شده، به همین دلیل این قرص به «عشق» معروف است.

معاون موسسه کادراس در ادامه نسبت به مصرف این قرص هشدار می‌دهد و درباره عوارض آن بیان کرد: مصرف این قرص موجب افزایش فشار خون، تپش قلب و در نهایت افزایش شدید دمای بدن و تشنج می‌شود. تعریق و تبخیر آب بدن نیز از دیگر عوارض مشهود آن است که مصرف بالای آن موجب مرگ نیز خواهد شد. در مصارف اولیه احتمال مرگ بالا نیست اما عواملی که در قرص‌های اکس خطرات بسیار بالایی دارد این است که افراد برای دریافت انرژی بیشتر، اغلب بیش از یک قرص را در یک زمان مصرف می‌کنند و از آنجایی که ساختار شیمیایی برخی قرص‌ها با یکدیگر هم‌خوانی ندارد یا دوز آنها بسیار بالاست، مصرف آن به مرگ ختم می‌شود.

عوارض قرص MDMA

وی افزود: همچنین مصرف برخی قرص‌های اکستازی مانند قرص عشق به همراه مشروبات الکلی سازگار نیست و به دلیل افزایش فشار خون در نهایت منجر به سکته قلبی می‌شود.

براتی با تاکید بر اینکه قرص‌های عشق بسیار اعتیادآور است، تصریح کرد: زمانی که فرد برای اولین بار قرص عشق را مصرف می‌کند سطح تحرک و انرژی که در ذهن او رها می‌شود باعث تپش قلب خواهد شد و برای اینکه دوباره آن لذت را تجربه کند، مجددا آن را مصرف می‌کند. درنهایت پس از چندبار مصرف، واکنش بدن نسبت به آن کاهش یافته و مقاومت بدن افزایش می‌یابد، پس برای آنکه به آن سطح از لذت موردنظر دست یابد، میزان مصرف خود را بیشتر کرده و درنهایت بدن نسبت به قرص عشق وابسته می‌شود.

گزارشات موجود از قرص MDMA

همچنین مصرف مکرر این قرص و در زمانی که فرد نسبت به آن اعتیاد پیدا کند موجب افسردگی و اضطراب شده و حتی در مواردی فرد را به سمت خودکشی سوق می‌دهد.

معاون موسسه کادراس با اشاره به اینکه عمده قرص‌های اکستازی در اروپا ساخته می‌شوند، گفت: ممکن است این قرص‌ها توسط کشورهای دیگر نیز تولید شود، اما ریشه همه قرص‌ها اروپاست. بررسی‌های گزارشات موجود از قرص MDMA نیز حاکی از آن است که این قرص در ایران نیز کشف و ضبط شده، اما مرکز استفاده آن اغلب آمریکای شمالی است و چندان نمی‌توان آن را قرص اروپایی دانست.

بیشتر بخوانید » اطلاعات قرص آمیودارون (Amiodarone)

منبع » ایسنا

خانه » سلامت

برچسب‌ها: عشق ,

موضوعات مرتبط: سلامت , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


کاوا یا کاوا کاوا چیست و چه تاثیراتی بر بدن دارد؟دمنوش کاوا
شنبه 9 اسفند 1399 ساعت 16:39 | بازدید : 187 | نویسنده : مهدیار | ( نظرات )

در میان گیاهان کمتر شناخته شده گیاهی به نام کاوا یا کاوا کاوا وجود دارد که اگرچه بسیاری از مردم درباره آن چیزی نمی دانند اما بومیان جزایر اقیانوس آرام جنوبی قرن ها است از این گیاه و نوشیدنی آرامش بخش قوی آن در مراسم و جشن های خود استفاده می کنند.

گیاه کاوا به دلیل خاصیت آرامش بخش و ضد اضطراب آن در این نواحی به شهرت رسیده و گفته شده برای درمان مشکلاتی همچون بی خوابی، تسکین دردها، جلوگیری از آسیب نورون ها و پیشگیری از سرطان مفید است.

برای آشنایی با خواص ریشه این گیاه عجیب و غریب و مضرات احتمالی آن در ادامه مطلب با مجله اینترنتی ماهتوتا همراه باشید.

گیاه کاوا چیست؟

گیاه کاوا درختچه همیشه سبز گرمسیری با نام علمی Piper methysticum از خانواده بادنجانیان است که برگ های قلب شکل و ساقه چوبی دارد.

این گیاه بومی جزایر اقیانوس آرام جنوبی است و مردم این نواحی از ریشه های آن برای تهیه نوعی نوشیدنی خاص برای مراسم خود استفاده می کنند.

از ترکیبات موجود در کاوا می توان به کاوالاکتون اشاره کرد که 3 تا 20 درصد وزن خشک ریشه گیاه را تشکیل داده و بسیاری از خواص کاوا – از جمله موارد زیر – از این ماده سرچشمه گرفته است:

  • کاهش اضطراب
  • محافظت از نورون ها در برابر آسیب ها
  • تسکین درد
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان

طرز تهیه دمنوش کاوا

بومیان جزایر اقیانوس آرام برای تهیه نوشیدنی مخصوص کاوا ابتدا ریشه های گیاه را خرد و آسیاب کرده، خمیر حاصل را با آب مخلوط می کنند و در پایان از صافی عبور داده و مصرف می کنند.

جالب است بدانید مرحله آسیاب کردن سنتی این ریشه در گذشته با جویدن ریشه ها و تف کردن آن ها انجام می شده اما امروزه از دست ها برای این کار استفاده می کنند.

کاوا؛ آرامش بخش و ضد اضطراب

مهم ترین خاصیت ریشه کاوا که امروزه نیز به اثبات رسیده کاهش اضطراب و استرس می باشد.

هنوز مشخص نشده چرا کاوا از چنین خاصیتی برخوردار است اما به نظر می رسد ماده کاوالاکتون موجود در آن با تاثیر روی انتقال دهنده های عصبی مغز از جمله گاما آمینوبوتیریک اسید یا GABA باعث کاهش فعالیت عصبی مغز و آرامش فرد می شود.

اختلالات اضطراب از شایع ترین مشکلات روان پزشکی قرن اخیر هستند و داروهای ضد اضطراب شناخته شده برای آن ها اغلب عوارض ناخواسته متعددی دارند که ممکن است به اعتیاد دارویی منجر شود.

بنابراین شناخت و استفاده از داروهای طبیعی همچون گیاه کاوا که علاوه بر موثر بودن معمولا خطر خاصی نداشته و وابستگی دارویی ایجاد نمی کنند خالی از لطف نیست، گفته شده از این گیاه می توان به عنوان جایگزین داروهای ضد اضطراب و ضد افسردگی استفاده کرد.

کاوا؛ داروی خواب طبیعی

بی خوابی از اختلالاتی است که با بسیاری از مشکلات سلامتی از جمله فشار خون بالا، دیابت، افسردگی، چاقی و سرطان رابطه دارد و بسیاری از افراد برای درمان آن داروی خواب آور مصرف می کنند در حالی که این داروها مانند داروهای ضد اضطراب ممکن است باعث وابستگی دارویی شده و عوارض متعددی به دنبال داشته باشند.

این در حالی ست که ریشه کاوا به دلیل خاصیت آرامش بخش آن معمولا به عنوان جایگزین داروهای خواب استفاده شده و به درمان بی خوابی و استرس قبل از خواب کمک می کند.

اگرچه برخی معتقدند تاثیر مثبت کاوا در درمان بی خوابی از خاصیت ضد اضطراب آن نشات گرفته زیرا اضطراب از عوامل اصلی بروز بی خوابی است و در بسیاری از موارد با درمان این اختلال، کیفیت خواب فرد نیز بهبود پیدا خواهد کرد.

هنوز مشخص نیست مصرف ریشه کاوا در افرادی که دچار اضطراب یا بی خوابی نیستند چه تاثیری دارد، این گیاه ممکن است باعث خواب آلودگی شود اما نه تا حدی که در رانندگی اختلال ایجاد کند.

نحوه استفاده از کاوا

گیاه کاوا اغلب به صورت دمنوش، کپسول، پودر یا شربت عرضه و مصرف می شود. به جز دمنوش کاوا سایر محصولات از مخلوط غلیظی که با کمک اتانول یا استون از کاوالاکتون ریشه گیاه به دست آمده تهیه می شوند.

دمنوش یا چای کاوا

دمنوش کاوا به دلیل در دسترس بودن و طرز تهیه آسان آن رایج ترین روش مصرف کاوا برای درمان اضطراب است.

برای تهیه دمنوش معمولا از گیاه کاوا یا ترکیب آن با سایر گیاهان دارویی استفاده شود. کسانی که به دنبال خرید دمنوش های کیسه ای کاوا هستند باید دقت داشته باشند که نام کاوالاکتون در لیست ترکیبات موجود در دمنوش ذکر شده باشد و از خرید دمنوش هایی که مشخص نیست چه مقدار کاوا در آن ها استفاده شده اجتناب کنند.

کپسول کاوا

کپسول های کاوا برای کسانی که طعم کاوا را دوست ندارند اما می خواهند از مزایای آن بهره مند شوند مناسب است. این افراد باید به دنبال کپسول هایی باشند که نام ماده کاوالاکتون در لیست ترکیبات آن ها ذکر شده باشد، مثلا اگر یک کپسول حاوی 100 میلی گرم عصاره ریشه کاوا است باید حداقل 30 درصد کاوالاکتون داشته باشد.

توجه به این نکته از مصرف مقدار کمتر یا بیشتر از دوز توصیه شده کاوالاکتون جلوگیری می کند.

دوز مصرف کاوا

به گفته متخصصان دوز مصرف موثر کاوالاکتون بین 70 تا 250 میلی گرم در روز است و مقدار مصرف روزانه آن نباید از 250 میلی گرم تجاوز کند.

مقدار کاوالاکتون موجود در مکمل های کاوا ممکن است با واحد میلی گرم یا درصد بیان شود، اگر به صورت درصد ذکر شده باید خودتان مقدار کاوالاکتون آن را محاسبه کنید. مثلا اگر یک عدد کپسول حاوی 100 میلی گرم عصاره ریشه کاوا است که 30 درصد آن را کاوالاکتون تشکیل داده یعنی 30 میلی گرم از آن کاوالاکتون می باشد.

لازم به ذکر است عصاره ریشه کاوا در اکثر موارد حاوی 30 تا 70 درصد کاوالاکتون می باشد.

عوارض جانبی کاوا

اگرچه کاوا برای درمان اضطراب، استرس و آرام سازی بدن مفید است درباره عوارض احتمالی آن نیز حرف و حدیث های زیادی وجود دارد.

به عنوان مثال گفته شده این گیاه ممکن است باعث مسمومیت کبدی شود و به همین دلیل مصرف آن در برخی کشورها مانند سوئیس، کانادا، فرانسه و انگلیس محدود و حتی ممنوع شده است.

کاوا از چندین جهت ممکن است به کبد آسیب برساند که یکی از آن ها تداخل با داروهای خاص است، علت این است که آنزیم های کبدی تجزیه کننده کاوا مسئول تجزیه داروهای دیگر نیز می باشند و کاوا می تواند مانع تجزیه آن ها توسط این آنزیم ها شود که به تجمع دارویی و آسیب کبدی منجر خواهد شد.

از سوی دیگر ممکن است برخی شرکت ها برای کاهش هزینه ها در ساخت محصولات کاوا تقلب کرده و به جای ریشه کاوا از سایر قسمت های گیاه مانند برگ یا ساقه که برای کبد مضر هستند استفاده کنند.

به طور کلی گفته شده مصرف کوتاه مدت مکمل های کاوا معمولا باعث آسیب های کبدی نمی شود و کسانی که به بیماری کبدی خاصی مبتلا نیستند و داروهای خاص که روی عملکرد کبد اثر می گذارد مصرف نمی کنند احتمالا بتوانند به مدت 1 تا 2 ماه از این محصولات در دوزهای توصیه شده استفاده کنند.

با این حال توصیه می شود حتما قبل از مصرف با پزشک مشورت کنید.

بیشتر بخوانید : آقطی سیاه چیست چه تاثیراتی بر بدن دارد؟

منبع: healthline

خانه » سلامت

برچسب‌ها: دمنوش ,

موضوعات مرتبط: سلامت , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


گیاه دم اسبی Horsetail چیست چه تاثیراتی بر بدن دارد؟ 2021
شنبه 9 اسفند 1399 ساعت 16:38 | بازدید : 158 | نویسنده : مهدیار | ( نظرات )

گیاه دم اسبی (به انگلیسی :Horsetail ) یا دم اسب از گیاهان دارویی متعلق به خانواده سرخس ها است که پیشینه استفاده از آن به دوران یونان و روم باستان بر می گردد.

این گیاه در طب سنتی برای درمان برخی بیماری ها استفاده می شود و از جمله خواص آن می توان به خاصیت آنتی اکسیدانی قوی، ضد میکروبی، ضد التهابی و ضد دیابتی اشاره کرد. دم اسبی برای سلامت استخوان ها، ناخن ها و افزایش رشد مو نیز مفید می باشد.

برای آشنایی با خواص درمانی گیاه دم اسبی و نحوه استفاده از آن در ادامه مطلب با مجله اینترنتی ماهتوتا همراه باشید.

گیاه دم اسبی چیست؟

گیاه دم اسب رایج یا دم اسب صحرایی با نام علمی Equisetum arvense از سرخس های متعلق به خانواده دم اسبیان است که در شمال اروپا، آمریکا و سایر نواحی مرطوب با آب و هوای معتدل رشد می کند.

این گیاه ساقه پر شاخ و برگ بلند به رنگ سبز دارد و زمان رشد آن از فصل بهار تا پاییز می باشد.

دم اسبی دارای ترکیبات مغذی متعدد از جمله آنتی اکسیدان ها و سیلیس است که برای سلامت بدن، پوست و مو بسیار مفید می باشند، آنتی اکسیدان ها از بدن در برابر فعالیت رادیکال های آزاد محافظت کرده و سیلیس نیز که از سیلیکون و اکسیژن تشکیل شده فواید زیادی برای پوست، مو، ناخن و استخوان ها دارد.

خواص و فواید دم اسبی

1. سلامت استخوان با دم اسبی

گیاه دم اسبی احتمالا فعالیت بیش از حد استئو کلاست ها – از عوامل شکنندگی استخوان ها – را مهار کرده و باعث بهبود عملکرد استئو بلاست ها می شود، به همین دلیل اثر خوبی روی بهبود تراکم استخوانی و کاهش علائم بیماری هایی همچون پوکی استخوان دارد.

لازم به ذکر است پوکی استخوان از مشکلات استخوانی شایع است که با علائمی همچون فعالیت بیش از حد استئوکلاست ها شناخته شده است.

سلول های استئو کلاست یا استخوان کاه و استئو بلاست دو سلول استخوانی هستند که نقش مهمی در پیشگیری از عدم تعادل استخوانی دارند، استئو بلاست ها سنتز استخوان را مدیریت کرده در حالی که استئو کلاست ها از طریق جذب، استخوان را تجزیه می کنند.

سیلیس موجود در گیاه دم اسبی نیز با تقویت سنتز کلاژن، افزایش جذب و استفاده از کلسیم به بهبود تشکیل، تراکم و استحکام بافت استخوان ها و غضروف ها کمک می کند.

2.دم اسب دیورتیک طبیعی

دیورتیک ها موادی هستند که دفع ادرار در بدن را افزایش می دهند و دم اسبی یکی از شناخته شده ترین سرخس های دیورتیک در طب سنتی می باشد.

خاصیت ادرار آوری این گیاه به غلظت بالای آنتی اکسیدان ها و نمک های معدنی موجود در آن بر می گردد.

3. بهبود زخم و سلامت ناخن ها با دم اسب

پماد موضعی گیاه دم اسبی به دلیل سیلیس فراوان موجود در آن تاثیر خوبی در درمان زخم ها داشته و به تسکین درد و کاهش قرمزی، ورم و ترشحات ناشی از زخم کمک زیادی می کند.

عصاره دم اسبی برای درمان پسوریازیس ناخن – نوعی مشکل پوستی آزار دهنده که باعث ناهنجاری در ناخن ها می شود – مفید می باشد.

4. دم اسبی ضد التهاب قوی

عصاره دم اسبی به مهار لنفوسیت ها – نوعی سلول درگیر در بیماری های ایمنی التهابی – کمک کرده و باعث کاهش التهاب در بدن می شود.

این گیاه سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدانی و فنلی نیز می باشد که آسیب اکسیداتیو غشای سلولی را مهار می کنند.

5. دم اسب ضد میکروب

به نظر می رسد عصاره دم اسب دارای خاصیت ضد میکروبی و ضد باکتریایی قوی بوده و از بدن در برابر باکتری ها و قارچ هایی همچون استافیلوکوکوس اورئوس، ای کولای، آسپرژیلوس نایجر و کاندیدا آلبیکنس محافظت می کند.

6. دیابت و قند خون

گیاه دم اسب احتمالا برای بیماری دیابت مفید است، عصاره این گیاه به کاهش قند خون کمک کرده و بافت های آسیب دیده پانکراس – غده تولید کننده هورمون انسولین – را ترمیم می کند.

7. افزایش رشد مو

دم اسبی به دلیل محتوای سیلیکون و آنتی اکسیدان های موجود در آن برای سلامت و رشد موها مفید است، این آنتی اکسیدان ها با التهاب و پیری فیبر موها که توسط رادیکال های آزاد ایجاد می شوند مقابله کرده و افزایش سطح سیلیکون در موها می تواند به کاهش سرعت ریزش مو و شفاف شدن هر چه بیشتر آن کمک کند.

نحوه مصرف دم اسبی

گیاه دارویی دم اسبی اغلب به صورت دمنوش که از خیساندن گیاه خشک در آب داغ به دست می آید مصرف می شود اگرچه کپسول های مکمل و تنتور آن نیز در بازار عرضه شده است.

از این گیاه اغلب در محصولات مراقبت از پوست، مو، ناخن و همچنین به عنوان ماده دیورتیک استفاده می شود.

در مورد دوز مصرف دم اسبی، طبق مطالعات انجام شده حداکثر دوز روزانه توصیه شده برای عصاره خشک این گیاه 900 میلی گرم می باشد و به نظر می رسد مصرف کپسول 900 میلی گرم عصاره دم اسبی به مدت 4 روز می تواند اثر دیورتیک روی بدن داشته باشد، با این حال هنوز دوز مناسب و قطعی برای این گیاه تعیین نشده است.
نام های دیگر گیاه دم اسب : چمن زن، سرخس دم اسبی یا ذنب الفرس. این گیاه طبیعتی سرد دارد.

عوارض جانبی دم اسبی

  • به طور کلی به نظر نمی رسد دم اسبی سمی باشد و عوارض جانبی خطرناکی به همراه داشته باشد اما مکمل این گیاه نیز مانند بسیاری از مکمل های گیاهی توسط سازمان غذا و داروی آمریکا تایید نشده و به خصوص خانم های باردار و مادران شیرده نباید از آن استفاده کنند.
  • مصرف گیاه دم اسبی به همراه داروهای ضد ویروسی برای درمان ایدز ممکن است باعث تداخل دارویی شود.
  • این گیاه حاوی نیکوتین است و کسانی که به این ماده حساسیت دارند یا می خواهند سیگار را ترک کنند نباید از آن استفاده کنند.
  • در یک مورد گزارش شده مصرف دمنوش دم اسبی باعث تحریک التهاب پانکراس شده و با قطع مصرف دمنوش علائم از بین رفته است.
  • به نظر می رسد دم اسبی فعالیت تیامیناز دارد، این آنزیم باعث تجزیه تیامین یا ویتامین B1 می شود بنابراین استفاده طولانی مدت از این گیاه یا مصرف آن در افرادی که تیامین پایینی دارند – از جمله افراد معتاد به الکل – ممکن است باعث کمبود ویتامین B1 شود.

در ادامه بخوانید » کاوا یا کاوا کاوا چیست و چه تاثیراتی بر بدن دارد؟دمنوش کاوا

منبع » healthline

خانه » سلامت

برچسب‌ها: Horsetail ,

موضوعات مرتبط: سلامت , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


زیتون کالاماتا چیست؟چه تاثیراتی بر بدن دارد؟+نحوه مصرف
شنبه 9 اسفند 1399 ساعت 16:38 | بازدید : 150 | نویسنده : مهدیار | ( نظرات )

زیتون کالاماتا نوعی زیتون است که تنها در بخش هایی از جنوب کشور یونان رشد کرده و نام آن از شهر کالاماتای این کشور گرفته شده است. این زیتون به دلیل طعم غنی و خواص خارق العاده اش از هزاران سال پیش در میان مردم این نواحی استفاده می شده است.

زیتون کالاماتا نیز مانند سایر انواع زیتون به خواص آنتی اکسیدانی و چربی های سالم موجود در آن شهرت پیدا کرده و از جمله خواص آن می توان به سلامت قلب، پیشگیری از سرطان و آسیب های عصبی، سلامت پوست و خاصیت ضد میکروبی و ضد ویروسی اشاره کرد.

در ادامه با مجله اینترنتی ماهتوتا همراه باشید تا با خواص و مضرات احتمالی زیتون کالاماتا آشنا شده و درباره نحوه استفاده از آن بیشتر بدانیم.

زیتون کالاماتا چیست؟

درخت زیتون کالاماتا از درخت های بومی کشور یونان است که برگ های بسیار بزرگ آن نسبت به سایر انواع زیتون آفتاب بیشتری به خود جذب می کنند.

میوه زیتون کالاماتا به دلیل هسته بزرگ داخل آن در لیست میوه های آلویی فهرست شده است. این میوه بیضی شکل و بنفش رنگ ظاهری شبیه گیلاس دارد و اگرچه از زیتون سیاه بزرگ تر می باشد اما به عنوان نوعی زیتون سیاه طبقه بندی شده است.

زیتون کالاماتا مانند سایر انواع زیتون طعم تلخ طبیعی داشته و معمولا قبل از مصرف، طی فرایندی طعم تلخ آن گرفته شود، به عنوان مثال یونانی ها آن را مستقیما داخل آب نمک قرار می دهند تا تخمیر شده و ترکیبات تلخ موجود در آن به طور کامل یا جزئی از بین برود.

خواص و فواید زیتون کالاماتا

1. خاصیت آنتی اکسیدانی کالاماتا

زیتون کالاماتا طیف گسترده ای از آنتی اکسیدان ها از جمله پلی فنل ها را در خود جای داده که با رادیکال های آزاد مقابله کرده و خطر ابتلا به بیماری های مزمن و جدی را کاهش می دهند.

اولئوروپین و هیدروکسی تیروزول دو نوع اصلی پلی فنل های موجود در این نوع زیتون هستند. اولئوروپین حدود 80 درصد کل فنل موجود در زیتون خام را تشکیل داده و طعم تلخ زیتون از این ماده نشات گرفته که در طول فرایند تعدیل طعم بیشتر آن به هیدروکسی تیروزول و تیروزول تبدیل می شود.

این دو پلی فنل دارای خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی بوده و به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و پیشگیری از آسیب DNA ناشی از سرطان کمک می کنند.

2. سلامت قلب با زیتون کالاماتا

زیتون کالاماتا سرشار از اسید اولئیک است که برای قلب بسیار مفید بوده و به نظر می رسد مصرف آن مزیت های زیر را به دنبال داشته باشد:

  • کاهش التهاب مربوط به چاقی
  • پیشگیری از آترواسکلروز به دلیل تجمع پلاک در عروق خونی
  • کاهش خطر ابتلا به فشار خون بالا و سکته مغزی
  • پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی

اسید اولئیک به دلیل سرعت اکسیداسیون زیادی که دارد اغلب به جای آن که به صورت چربی در بدن ذخیره شود به تولید انرژی در بدن کمک می کند.

خاصیت آنتی اکسیدانی زیتون کالاماتا نیز نقش مهمی در محافظت از سلامت قلب دارد، دو ماده اولئوروپین و هیدروکسی تیروزول موجود در این نوع زیتون باعث کاهش کلسترول و فشار خون شده و از تجمع پلاکت ها جلوگیری می کنند.

3. خواص ضد سرطانی زیتون کالاماتا

اسید اولئیک و آنتی اکسیدان های موجود در زیتون کالاماتا به کاهش خطر ابتلا به برخی انواع خاص سرطان کمک می کنند.

اسید اولئیک ممکن است با تاثیر روی بیان گیرنده انسانی فاکتور رشد اپیدرمی 2 (HER2) از تبدیل سلول های سالم به سلول های سرطانی پیشگیری کند و دو پلی فنل اولئوروپین و هیدروکسی تیروزول نیز فعالیت ضد توموری دارند که رشد و گسترش سلول های سرطانی را کاهش داده و آن ها را از بین می برد.

این دو آنتی اکسیدان برای پیشگیری از ابتلا به سرطان پوست، سینه، روده بزرگ و ریه مفید هستند.

علاوه بر این به نظر می رسد اولئوروپین اثر سمی داروی ضد سرطان داکسوروبیسین روی سلول های سالم را کاهش می دهد بدون این که روی اثر ضد سرطانی آن تاثیر منفی بگذارد.

4. پیشگیری از آسیب سلول های عصبی با کالاماتا

اثر منفی رادیکال های آزاد منشا بسیاری از بیماری های عصبی از جمله آلزایمر و پارکینسون است که باعث تخریب سلول های مغزی می شوند.

از آن جا که آنتی اکسیدان ها نقش مهمی در خنثی کردن اثر رادیکال های آزاد دارند و زیتون کالاماتا یک منبع آنتی اکسیدانی غنی محسوب می شود احتمالا مصرف آن در پیشگیری از آسیب سلول های عصبی مفید باشد.

پلی فنل اولئوروپین یک محافظت کننده عصبی مهم است که به کاهش سلول های مغزی مرتبط با بیماری پارکینسون کمک کرده و از تجمع پلاک آمیلوز در بیماری آلزایمر پیشگیری می کند.

5.زیتون کالاماتا ضد میکروب و ضد ویروس

اولئوروپین دارای خاصیت ضد میکروبی و ضد ویروسی است و به نظر می رسد قادر به مقابله با برخی باکتری ها و ویروس های معروف همچون هرپس و روتا ویروس می باشد.

6. سلامت پوست با کالاماتا

گفته شده اولئوروپین موجود در زیتون کالاماتا تاثیر خوبی در محافظت پوست در برابر آسیب های ناشی از اشعه ماورا بنفش با طول موج متوسط دارد.

ارزش غذایی زیتون کالاماتا

زیتون کالاماتا برخلاف اکثر میوه ها دارای چربی های فراوان بوده و از نظر کربوهیدرات در سطح پایینی قرار دارد.

برخی مواد مغذی موجود در 5 عدد زیتون کالاماتا (38 گرم) عبارت است از:

کالری: 88
کربوهیدرات: 5 گرم
فیبر: 3 گرم
پروتئین: 5 گرم
چربی: 6 گرم
سدیم: 53 درصد نیاز روزانه

همان طور که قبلا اشاره کردیم مقدار زیادی از چربی های موجود در زیتون کالاماتا (حدود 75 درصد) از نوع اسید اولئیک – نوعی چربی سالم چند غیر اشباع – می باشد که خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش داده و برای درمان سرطان مفید است.

نحوه مصرف زیتون کالاماتا

استفاده از زیتون کالاماتا در دستورالعمل های غذایی به دلیل طعم تند و قوی این میوه تاثیر خوبی در خوش طعم کردن غذاهای مختلف دارد.

زیتون کالاماتا به شکل های مختلف از جمله زیتون کامل یا بدون هسته کنار غذای اصلی، به عنوان افزودنی در غذاهای مختلف یا برای تهیه روغن زیتون استفاده می شود.

در ادامه چند ایده سالم برای اضافه کردن این زیتون به رژیم غذایی قرار داده ایم:

  • زیتون ها را با گوجه فرنگی خرد شده، خیار و پنیر فتا به سبک سالاد مدیترانه ای ترکیب کنید
  • از زیتون کالاماتا به عنوان افزودنی روی پیتزا، سالاد یا ماکارونی استفاده کنید
  • استفاده از تعدادی زیتون کالاماتا به عنوان یک میان وعده سالم یا اشتها آور توصیه می شود
  • زیتون ها را خرد کرده با روغن زیتون، سرکه سیب، آب لیمو و سیر رنده شده مخلوط کنید و به عنوان سس سالاد استفاده کنید.

عوارض احتمالی زیتون کالاماتا

از آن جا که برای کاهش طعم تلخ زیتون کالاماتا معمولا آن را داخل آب نمک قرار می دهند سطح سدیم موجود در این زیتون ها بسیار افزایش می یابد و مصرف بیش از حد آن ها می تواند باعث افزایش فشار خون شود.

به همین دلیل توصیه می شود از زیاده روی در مصرف زیتون کالاماتا پرهیز کرده یا سراغ گزینه های کم نمک بروید.

زیتون کالاماتا معمولا به دو فرم کامل و بدون هسته عرضه می شود، این دو اگرچه از نظر ارزش غذایی تفاوتی با هم ندارند اما مصرف زیتون های کامل خطر خفگی در کودکان را افزایش می دهد.

بیشتر بخوانید » آقطی سیاه چیست چه تاثیراتی بر بدن دارد؟

منبع » healthline

خانه » سلامت

برچسب‌ها: کالاماتا ,

موضوعات مرتبط: سلامت , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


منوی کاربری


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
نویسندگان
لینک دوستان
آخرین مطالب
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



دیگر موارد
چت باکس

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)
تبادل لینک هوشمند

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان جی فان و آدرس jfun.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت

آمار مطالب

:: کل مطالب : 1152
:: کل نظرات : 0

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 3

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 392
:: باردید دیروز : 1154
:: بازدید هفته : 2507
:: بازدید ماه : 4898
:: بازدید سال : 13675
:: بازدید کلی : 13675