تفریحی ، سرگرمی ، سلامت ، روانشناسی ، دانلود آهنگ ، دانستی ها
ملوکسیکام;عوارض،نحوه مصرف و تداخل دارویی
شنبه 9 اسفند 1399 ساعت 16:34 | بازدید : 186 | نویسنده : مهدیار | ( نظرات )

ملوکسیکام از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی است ملوکسیکام معمولا برای تسکین علائم آرتریت تجویز می شود و به کاهش درد، ورم و سفتی عضلات کمک می کند با این حال اگر ملوکسیکام به شیوه صحیح مصرف نشود ممکن است به عوارض جانبی شدید و حتی خونریزی معده کشنده منجر شود.

برای آشنایی کامل با ملوکسیکام و عوارض جانبی آن در ادامه مطلب با مجله اینترنتی ماهتوتا همراه باشید.

ملوکسیکام چیست؟

ملوکسیکام (با نام انگلیسی: Meloxicam و نام تجاری: موبیک) از داروهای گروه NSAID است که با مسدود کردن آنزیم های مسئول تولید پروستاگلاندین عمل کرده و به تسکین علائم آرتریت از جمله درد، ورم و سفتی عضلات کمک می کند.

لازم به ذکر است پروستاگلاندین از عوامل ایجاد کننده التهاب در بدن به خصوص التهاب مفاصل می باشد و با کاهش این ماده از التهاب و عوارض آن کاسته می شود.

موارد مصرف ملوکسیکام

ملوکسیکام برای درمان درد یا التهاب ناشی از روماتیسم مفصلی و آرتروز در بزرگسالان، آرتریت ایدیوپاتیک، درمان روماتوئید نوجوانان و کودکان حداقل 2 سال و همچنین کاهش التهاب ناشی از پوکی استخوان تجویز می شود.

پزشک ممکن است از برخی برندهای خاص این دارو برای درمان درد متوسط تا شدید بزرگسالان استفاده کند، از آن جا که برندهای مختلف ملوکسیکام ممکن است ویژه بزرگسالان، کودکان با وزن بالاتر از محدوده خاص یا درمان برخی وضعیت های خاص باشد لازم است قبل از مصرف حتما با پزشک مشورت شود.

برای دردهایی نظیر درد قاعدگی یا پریود بهتر است از داروهای دیگری همچون پروفن استفاده شود.

نکته مهم: داروی ملوکسیکام ممکن است با اسامی تجاری گوناگونی در بازار عرضه شود که در بالا تنها به یکی از آن ها اشاره شده است.

نحوه مصرف ملوکسیکام

ملوکسیکام خوراکی را طبق دستور پزشک که معمولا یک بار در روز است مصرف کنید و به همراه آن یک لیوان پر آب بنوشید مگر آن که پزشک توصیه دیگری کرده باشد.

یکی از عوارض مصرف ملوکسیکام ناراحتی معده است، برای جلوگیری از این مسئله می توانید این دارو به همراه غذا، شیر یا یک آنتی اسید میل کرده و حداقل 10 تا 30 دقیقه بعد از مصرف دراز نکشید.

اگر از شربت ملوکسیکام استفاده می کنید قبل از مصرف آن را خوب تکان داده و از قاشق مخصوص دوز استفاده کنید.

اگر از قرص های حل شدنی ملوکسیکام استفاده می کنید تا زمانی که قصد خوردن قرص را ندارید آن را از بسته خارج نکنید، هنگام مصرف قرص را سریع روی زبان قرار داده و بگذارید حل شود، سپس آن را با یا بدون مایعات ببلعید.

مقدار مصرف ملوکسیکام به شرایط پزشکی و پاسخ بدن به درمان بستگی دارد و معمولا پزشک کمترین دوز موثر را برای مدت مشخص تجویز می کند، از مصرف این دارو برای مدت طولانی تر از این مدت اجتناب کنید.

افزایش دوز ملوکسیکام بدون مشورت با پزشک احتمال بروز زخم یا خونریزی معده را افزایش می دهد.

ملوکسیکام در فرم های مختلف از جمله قرص، کپسول، شربت یا قرص حل شونده و در برندهای گوناگون عرضه شود، بدون مشورت با پزشک فرم و برند آن را تغییر ندهید.

اثر بخشی کامل ملوکسیکام ممکن است دو هفته زمان ببرد، برای نتیجه بهتر این دارو را مرتب مصرف کنید.

در صورت شدید شدن علائم بیماری با پزشک مشورت کنید.

عوارض قطع ناگهانی ملوکسیکام

در صورت بروز علائم واکنش آلرژیک به ملوکسیکام از جمله عطسه، گرفتگی یا آبریزش بینی، خس خس سینه، مشکل تنفسی، کهیر، ورم صورت، لب ها ، زبان یا گلو با اورژانس تماس بگیرید.

در صورت بروز علائم سکته مغزی یا حمله قلبی بعد از مصرف این دارو با اورژانس تماس بگیرید، از جمله:

  • درد قفسه سینه که به فک یا شانه سرایت می کند
  • بی حسی یا ضعف ناگهانی در یک طرف بدن
  • لکنت زبان
  • احساس تنگی نفس

در صورت مشاهده علائم زیر مصرف دارو را متوقف کرده و فورا با پزشک تماس بگیرید:

  • راش های پوستی حتی اگر خفیف باشد
  • تنگی نفس حتی با شدت کم
  • ورم یا افزایش وزن سریع
  • نشانه های خونریزی معده مانند مدفوع خونی یا قیری شکل، سرفه خونی یا استفراغ شبیه قهوه
  • مشکلات کبدی با علائمی همچون حالت تهوع، درد معده، خارش، احساس خستگی، علائم شبیه آنفلوآنزا، کاهش اشتها، تیره شدن ادرار، مدفوع به رنگ خاک رس، زردی (زرد شدن پوست یا چشم)
  • مشکلات کلیوی با علائمی همچون کاهش یا قطع ادرار، ادرار درناک یا مشکل ادرار، ورم در پاها یا مچ پا، احساس خستگی یا تنگی نفس
  • کاهش گلبول های قرمز خون یا کم خونی با علائمی همچون رنگ پریدگی پوست، احساس سبکی یا تنگی نفس، ضربان قلب سریع، مشکل تمرکز
  • واکنش های شدید پوستی با علائم تب، گلو درد، ورم در صورت یا زبان، سوزش در چشم، درد پوست که با راش های پوستی بنفش یا قرمز همراه است، این راش ها به خصوص به صورت یا قسمت فوقانی بدن پخش شده و باعث تاول و پوسته می شوند

عوارض جانبی شایع ملوکسیکام عبارتند از:

  • ناراحتی معده، حالت تهوع، استفراغ، سوزش سر دل
  • اسهال، یبوست، گاز
  • سرگیجه
  • علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا

توجه داشته باشید:

  • در دوره مصرف ملوکسیکام احتمال بروز زخم معده و خونریزی زیاد است، این مشکلات ممکن است علائم هشدار دهنده ای نداشته و به مرگ بیمار منجر شوند.
  • مصرف این دارو ممکن است باعث احتباس مایعات و ورم شود که خطر بروز نارسایی قلبی را افزایش می دهد.

موارد ذکر شده لیست کامل عوارض جانبی ملوکسیکام نمی باشد، توصیه می شود در صورت مشاهده هر گونه علائم مشکوک با پزشک مشورت کنید.

موارد احتیاطی مصرف ملوکسیکام

تداخل دارویی ملوکسیکام برخی داروهایی که ممکن است با ملوکسیکام تداخل داشته باشند عبارتند از: لیتیوم متوترکسات آمینوگلیکوزیدهایی مانند جنتامایسین سیکلوسپورین دیورتیک هایی همچون فوروزماید و تیازید رقیق کننده های خون مانند آسپرین، وارفارین، کلوپیدوگرل داروهای کورتون مانند پردنیزون کلستیرامین کلستیپول کولسولام سدیم پلی استایرن سولفونات داروهای ضد افسردگی سیتالوپرام، اس سیتالوپرام، فلوکستین، فلووکسامین، پاروکستین، سرترالین، ترازودون، ویلازودون آلیسکیرن داروهای فشار خون، مهار کننده های ACE مانند کاپتوپریل، لیزینوپریل، مسدود کننده های گیرنده آنژیوتانسین II مانند لوزارتان، والزارتان سیدوفوویر داروهای دیورتیک توجه داشته باشید: قبل از مصرف داروهای سرماخوردگی، ضد آلرژی یا ضد درد باید با پزشک مشورت کنید زیرا بسیاری از داروهای ترکیب حاوی داروهای شبه ملکوکسیکام هستند. به مصرف آسپرین با دوز کم که توسط پزشک و برای جلوگیری از حمله قلبی یا سکته مغزی تجویز شده – معمولا دوزهای بین 81 تا 325 میلی گرم در روز – ادامه دهید. توجه: موارد ذکر شده در بالا کامل نمی باشد و داروهای ذکر شده ممکن است با اسامی تجاری دیگری عرضه شده باشد، بنابراین برای جلوگیری از هر گونه تداخل دارویی توصیه می شود قبل از مصرف ملوکسیکام حتما پزشک را از لیست تمام داروهای مصرفی شیمیایی و گیاهی، مکمل ها، ویتامین ها و غیره مطلع کنید. دوز مصرف ملوکسیکام ملوکسیکام یک داروی تجویزی است و دوز مصرف آن تنها توسط پزشک و با توجه به شرایط پزشکی بیمار تعیین می شود، از مصرف خودسرانه یا کاهش و افزایش مصرف این دارو اجتناب کنید و حتما قبل از مصرف با پزشک مشورت کنید. به طور کلی مقدار دوز توصیه شده روزانه ملوکسیکام 7.5 میلی گرم می باشد اما پزشک ممکن است آن را به 15 میلی گرم نیز افزایش دهد. ملوکسیکام را می توانید با یا بدون غذا مصرف کنید، با این حال خوردن غذا خطر ناراحتی معده ناشی از دارو کاهش می دهد. دوز مصرف این دارو با توجه به وزن – به خصوص در کودکان و نوجوانان – تعیین می شود و در صورت افزایش یا کاهش وزن ممکن است نیاز به تغییر دوز باشد. در صورت فراموش کردن ملوکسیکام به محض یادآوری آن را مصرف کنید اما اگر تا روز بعد به یاد نیاوردید دوز را رد کرده و تا نوبت بعدی منتظر بمانید، از دو برابر کردن مقدار دارو اجتناب کنید. عوارض مصرف بیش از حد ملوکسیکام در صورت مصرف بیش از حد ملوکسیکام با اورژانس تماس بگیرید، برخی علائم اوردوز این دارو عبارتند از: آسم حالت تهوع استفراغ شبیه قهوه ورم معده درد یا احساس سوزش در قسمت فوقانی شکم تنفس آهسته یا کم عمق خواب آلودگی شدید اشکال دارویی ملوکسیکام قرص کاملوکس 7.5 و 15 میلی گرم قرص ملوکسیب 7.5 و 15 میلی گرم قرص ملوکسیکام 7.5 و 15 میلی گرم قرص ملوکسی فار 7.5 و 15 میلی دگرم قرص موبیک 7.5 و 15 میلی گرم قرص ملوکاکس 7.5 و 15 میلی گرم قرص موبیفارم 7.5 میلی گرم قرص روماتوبیک 7.5 و 15 میلی گرم قرص موبی فارم 15 میلی گرم منابع: webmd – drugs – everydayhealthملوکسیکام;عوارض،نحوه مصرف و تداخل دارویی

  • قبل از مصرف ملوکسیکام در صورت حساسیت به این دارو یا آلرژی به آسپرین و سایر داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن، ناپروکسن یا سلکوکسیب یا هر گونه آلرژی دیگر به پزشک اطلاع دهید.
  • قبل از استفاده سابقه پزشکی خود را در اختیار پزشک قرار دهید به خصوص اگر از مشکلات یا بیماری های زیر رنج برده یا می برید:

– آسم (شامل سابقه تشدید مشکل تنفسی بعد از مصرف آسپرین یا سایر داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی)
– بیماری کبد یا کلیه
– مشکلات روده، معده یا مری (مانند خونریزی، زخم، سوزش سر دل مکرر)
– بیماری قلبی مانند سابقه حمله قلبی
– فشار خون بالا
– کلسترول بالا
– دیابت
– سکته مغزی
– اختلالات خونی مانند کم خونی، مشکلات خونریزی یا لخته شدن خون
– ضایعات در بینی (پولیپ بینی)
– احتباس مایعات بدن
– سابقه تشنج
– استعمال دخانیات

  • مصرف داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی از جمله ملوکسیکام ممکن است باعث بروز مشکلات کلیوی شود که در صورت کم آبی بدن، نارسایی قلبی، بیماری کلیوی یا بالا بودن سن احتمال آن افزایش می یابد. برای جلوگیری از کم آبی بدن مایعات فراوان بنوشید و در صورت بروز تغییر در حجم ادرار به پزشک اطلاع دهید.
  • در دوره مصرف این دارو ممکن است دچار سرگیجه شوید و الکل یا ماری جوانا می تواند آن را تشدید کند. تا زمانی که تحت تاثیر دارو هستید از رانندگی، کار با ماشین آلات سنگین و هر گونه فعالیتی که به هوشیاری کامل نیاز دارد اجتناب کنید.
  • مصرف این دارو ممکن است باعث خونریزی معده شود، استفاده از الکل یا دخانیات به خصوص به همراه این دارو خطر خونریزی معده را افزایش می دهد.
  • از مصرف الکل و دخانیات اجتناب کرده و در صورت مصرف ماری جوانا با پزشک مشورت کنید.
  • قبل از عمل جراحی لیست داروهای خود را در اختیار پزشک یا دندانپزشک قرار دهید.
  • هرگز قبل یا بعد از عمل جراحی قلب به نام پیوند بای پس عروق کرونر از این دارو استفاده نکنید.
  • قرص حل شدنی این دارو ممکن است حاوی آسپارتام باشد. اگر به فنیل کتونوری یا هر بیماری دیگری که نیاز به محدود کردن میزان مصرف آسپارتام یا فنیل آلانین دارد مبتلا هستید با پزشک مشورت کنید.
  • این دارو ممکن است باعث افزایش حساسیت پوست به نور خورشید شود، در دوره مصرف سعی کنید کمتر در معرض آفتاب قرار گرفته و از دستگاه های برنزه کننده استفاده نکنید. هنگام بیرون رفتن از منزل حتما از ضد آفتاب و لباس های محافظ استفاده کرده و در صورت بروز آفتاب سوختگی، تاول یا قرمزی پوست سریع به پزشک اطلاع دهید.
  • افراد مسن نسبت به عوارض این دارو به خصوص خونریزی معده و مشکلات کلیوی حساس تر هستند.
  • ممکن است در دوره مصرف این دارو نیاز به انجام دوره ای آزمایش هایی همچون آزمایش شمارش خون، فشار خون، آزمایش عملکرد کبد و کلیه باشد.

ملوکسیکام در بارداری

ملوکسیکام ممکن است باعث تاخیر در تخمک گذاری شود به همین دلیل مصرف آن در خانم هایی که تحت درمان ناباروری هستند یا قصد بارداری دارند توصیه نمی شود.

خانم هایی که در سن باروری به سر می برند باید در مورد فواید و خطرات مصرف این دارو از جمله سقط جنین و مشکلات بارداری با پزشک مشورت کنند.

مصرف این دارو در سه ماه اول و سه ماه آخر بارداری به دلیل آسیب احتمالی به جنین و اختلال در زایمان طبیعی توصیه نمی شود. اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید حتما قبل از مصرف این دارو به پزشک اطلاع دهید.

ملوکسیکام در شیردهی

مشخص نیست که ملوکسیکام به شیر مادر منتقل می شود یا خیر، توصیه می شود قبل از شیردهی حتما با پزشک مشورت کنید.

ملوکسیکام برای سگ و گربه

ملوکسیکام برای کاهش درد و التهاب در سگ ها و گربه ها تجویز می شود.

این دارو علاوه بر تسکین درد آرتریت، برای درد عمل جراحی، درد دندان پزشکی، سرطان یا درد ناشی از جراحت در سگ ها نیز استفاده می شود.

از آن جا که احتمال بروز عوارض جانبی ملوکسیکام روی گربه ها زیاد است معمولا مصرف آن در گربه ها بسیار محدود بوده و تنها یک دوز در صورت نیاز تجویز می شود. برخی عوارض جانبی شامل کاهش اشتها، استفراغ، اسهال، خونریزی و زخم معده می باشد.

ملوکسیکام;عوارض،نحوه مصرف و تداخل داروییملوکسیکام;عوارض،نحوه مصرف و تداخل دارویی

تداخل دارویی ملوکسیکام

برخی داروهایی که ممکن است با ملوکسیکام تداخل داشته باشند عبارتند از:

  • لیتیوم
  • متوترکسات
  • آمینوگلیکوزیدهایی مانند جنتامایسین
  • سیکلوسپورین
  • دیورتیک هایی همچون فوروزماید و تیازید
  • رقیق کننده های خون مانند آسپرین، وارفارین، کلوپیدوگرل
  • داروهای کورتون مانند پردنیزون
  • کلستیرامین
  • کلستیپول
  • کولسولام
  • سدیم پلی استایرن سولفونات
  • داروهای ضد افسردگی سیتالوپرام، اس سیتالوپرام، فلوکستین، فلووکسامین، پاروکستین، سرترالین، ترازودون، ویلازودون
  • آلیسکیرن
  • داروهای فشار خون، مهار کننده های ACE مانند کاپتوپریل، لیزینوپریل، مسدود کننده های گیرنده آنژیوتانسین II مانند لوزارتان، والزارتان
  • سیدوفوویر
  • داروهای دیورتیک

توجه داشته باشید:

  • قبل از مصرف داروهای سرماخوردگی، ضد آلرژی یا ضد درد باید با پزشک مشورت کنید زیرا بسیاری از داروهای ترکیب حاوی داروهای شبه ملکوکسیکام هستند.
  • به مصرف آسپرین با دوز کم که توسط پزشک و برای جلوگیری از حمله قلبی یا سکته مغزی تجویز شده – معمولا دوزهای بین 81 تا 325 میلی گرم در روز – ادامه دهید.

توجه: موارد ذکر شده در بالا کامل نمی باشد و داروهای ذکر شده ممکن است با اسامی تجاری دیگری عرضه شده باشد، بنابراین برای جلوگیری از هر گونه تداخل دارویی توصیه می شود قبل از مصرف ملوکسیکام حتما پزشک را از لیست تمام داروهای مصرفی شیمیایی و گیاهی، مکمل ها، ویتامین ها و غیره مطلع کنید.

دوز مصرف ملوکسیکام

ملوکسیکام یک داروی تجویزی است و دوز مصرف آن تنها توسط پزشک و با توجه به شرایط پزشکی بیمار تعیین می شود، از مصرف خودسرانه یا کاهش و افزایش مصرف این دارو اجتناب کنید و حتما قبل از مصرف با پزشک مشورت کنید.

به طور کلی مقدار دوز توصیه شده روزانه ملوکسیکام 7.5 میلی گرم می باشد اما پزشک ممکن است آن را به 15 میلی گرم نیز افزایش دهد.

ملوکسیکام را می توانید با یا بدون غذا مصرف کنید، با این حال خوردن غذا خطر ناراحتی معده ناشی از دارو کاهش می دهد.

دوز مصرف این دارو با توجه به وزن – به خصوص در کودکان و نوجوانان – تعیین می شود و در صورت افزایش یا کاهش وزن ممکن است نیاز به تغییر دوز باشد.

در صورت فراموش کردن ملوکسیکام به محض یادآوری آن را مصرف کنید اما اگر تا روز بعد به یاد نیاوردید دوز را رد کرده و تا نوبت بعدی منتظر بمانید، از دو برابر کردن مقدار دارو اجتناب کنید.

عوارض مصرف بیش از حد ملوکسیکام

در صورت مصرف بیش از حد ملوکسیکام با اورژانس تماس بگیرید، برخی علائم اوردوز این دارو عبارتند از:

  • آسم
  • حالت تهوع
  • استفراغ شبیه قهوه
  • ورم معده
  • درد یا احساس سوزش در قسمت فوقانی شکم
  • تنفس آهسته یا کم عمق
  • خواب آلودگی شدید

اشکال دارویی ملوکسیکام

قرص کاملوکس 7.5 و 15 میلی گرم
قرص ملوکسیب 7.5 و 15 میلی گرم
قرص ملوکسیکام 7.5 و 15 میلی گرم
قرص ملوکسی فار 7.5 و 15 میلی دگرم
قرص موبیک 7.5 و 15 میلی گرم
قرص ملوکاکس 7.5 و 15 میلی گرم
قرص موبیفارم 7.5 میلی گرم
قرص روماتوبیک 7.5 و 15 میلی گرم
قرص موبی فارم 15 میلی گرم

بیشتر بخوانید » اطلاعات قرص تادالافیل(Tadalafil)

منابع » webmddrugseverydayhealth

خانه » سلامت

برچسب‌ها: ملوکسیکام ,

موضوعات مرتبط: سلامت , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


تعریق زیاد 12 علت و 17 روش برای درمان آن
شنبه 9 اسفند 1399 ساعت 16:33 | بازدید : 191 | نویسنده : مهدیار | ( نظرات )

ممکن است شما تنها دنبال راهی برای درمان تعریق زیاد باشید، اما در واقع ابتدا باید ببینید علت عرق کردن زیاد چیست. علت عرق زياد می‌تواند چیزی به سادگی رژیم غذایی نامناسب و استرس یا مشکلات جدی‌تری مانند بیماری هایپرهیدروزیس باشد. در این مقاله شما را با ۱۱ دلیل اصلی تعریق زیاد بدن، کف دست و پاها و ۱۵ روش برای درمان آن‌ها آشنا می‌کنیم.

اصلا عرق چیست و چرا عرق می‌کنیم؟

عرق مایعی بی بو است. بله عرق بو نمی‌دهد!

اگر می‌خواهید بدانید چکار کنید که عرقتان بو ندهد این مقاله‌ی زیر را از دست ندهید.

عرق توسط غدد زیر پوست به اسم «اکراین» و «آپوکراین» تولید می‌شود. عرق واکنش طبیعی بدن در مقابل گرماست. درواقع بدن با عرق کردن می‌خواهد خود را خنک کند. بیشتر حجم عرق را آب تشکیل می‌دهد. البته در عرق اسید لاکتیک، اوره و مقدار کمی مواد معدنی دیگر مانند سدیم، پتاسیم و… نیز وجود دارد. عرق به غیر نقش خنک کردن بدن، پوست را نرم و مرطوب می‌کند. یک فرد بالغ می‌تواند تا ۱۴ لیتر در روز عرق کند. اما چه عواملی باعث می‌شوند عرق کنیم؟!

  • گرما
  • تحرک و فعالیت‌های فیزیکی
  • خوردن غذای داغ یا تند
  • عوامل احساسی و عاطفی مانند ترس و استرس
  • عوارض جانبی داروها
  • بیماری و تب
  • تغییرات هورمونی مانند یائسگی، بارداری، بلوغ و…
  • پوشیدن لباس از الیاف مصنوعی
  • داشتن اضافه وزن

پس عرق یک واکنش دفاعی بوده و برای سلامتی ما مفید است. اما چه می‌شود که زیادی عرق می‌کنیم؟

علت عرق زیاد چیست؟

حالا که با علت اصلی عرق کردن آشنا شدید، شاید بپرسید چرا گاهی بیش از حد عرق می‌کنیم؟ همانطور که گفتیم علت عرق زیاد می‌تواند چیزهای زیادی باشد؛ در ادامه به مهم‌ترین‌های آن‌ها اشاره می‌کنیم.

۱. بیماری هایپرهیدروزیس (Hyperhidrosis)

علت عرق زیاد ممکن است بیماری هایپرهیدروزیس باشد؛ نوعی بیماری که در آن فرد بیش از حد مورد نیاز بدن عرق می‌کند. به طوری که از زندگی عادی باز می‌ماند. این بیماری می‌تواند در هر زمان و بدون هیچ دلیل مشخصی بروز کند. هایپرهیدروز بر تمامی بدن یا بر ناحیه‌ای خاص (دست، پا، صورت و…) تاثیر می‌گذارد.

علت تعریق زیاد

در برخی موارد بیماری تعریق شدید می‌تواند به علت اثرات جنبی برخی بیماری‌ها باشد. با این حال هنوز مشخص نیست که علت اصلی این بیماری چیست. چند درمان برای این بیماری پیشنهاد می‌شود که کمی پایین‌تر در این باره توضیح خواهیم داد.

۲. غدد تعریق بیشتر

هر که بامش بیش، برفش بیشتر! اگر احساس می‌کنید که بیش از یک انسان معمولی عرق می‌کند احتمالا به این دلیل است شما در زیر پوست خود غدد عرق بیشتری قایم کرده‌اید.

۳. رژیم‌های غذایی

تغذیه شما بر کارکرد بدن شما تاثیر می‌گذارد. مثلا وقتی غذاهای تند می‌خورید بدن شما فکر می‌کند که گرم شده و نیاز است که غدد عرق را فعال کند. به همین دلیل بیش از حد معمول عرق می‌کنید.

۴. دما و رطوبت بالا

روزهای گرم و مرطوب می‌تواند موجب تعریق بیش از حد شوند. همچنین در مناطق گرم و مرطوب مانند شهرهای ساحلی عرق کردنِ بیش از حد یک امر شایع است. البته نپوشیدن لباس‌های خنک نیز ریزش عرق را بیشتر می‌کند.

۵. استرس زیاد

ما هر روز تحت فشارهای عصبی و انواع استرس هستیم. جلسات مصاحبه شغلی، خواستگاری، روزهای ارائه سمینار از جمله عوامل استرس‌زا هستند. استرس تپش قلب، جریان خون و دمای بدن را زیاد می‌کند. بدن برای خنک کردن خود، غدد عرق‌ریز را فعال می‌کند. بنابراین عرق کردن در این مواقع عادی بوده و برای سلامتی ما مفید است.

عرق کردن زیاد در این موقعیت‌ها را می‌توان با یک ضد عرق قوی کنترل کرد. البته این حالت می‌تواند نشانه هایپرهیدروز باشد و بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

۶. ورزش و فعالیت‌های بدنی

ورزش و تحرک باعث می‌شود بیش از حد معمول عرق کنیم. همه این را می‌دانند. اما چه می‌شود که برخی در این مواقع بیشتر از دیگران عرق می‌کنند. میزان عرق در این مواقع به احتمال زیاد با اضافه وزن و تناسب اندام در ارتباط است. به این ترتیب که افرادی که اضافه وزن دارند بیشتر از عرق می‌کنند.

۷. بارداری

بارداری با تغییر شدید در حالات روحی همراه است. همچنین در زمان بارداری ترشح هورمونی و سوخت‌وساز بدن افزایش پیدا می‌کند. به همین دلیل ریزش عرق در این مواقع بیشتر است. بدن برخی زنان حتی بعد از بارداری نیز به عرق کردن زیاد ادامه می‌دهد. در این زنان بدن تلاش می‌کند سطح هورمونی بدن را به حالت تعادل رسانده و آب اضافی را از دست بدهد.

۸. یائسگی

افزایش دمای ناگهانی و تعریق شبانه از جمله شایع‌ترین مشکلات دوران یائسگی است. پزشکان بر این باورند که این تغییرات در اثر تغییرات در سطح هورمونی بدن اتفاق می‌افتد.

۹. ابتلا به دیابت

افراد مبتلا به دیابت بیشتر از حد معمول عرق می‌کنند. این پدیده دو دلیل دارد. یکی اینکه کسانی که به دیابت مبتلا هستند معمولا اضافه وزن دارند. سوخت‌وساز بدن به دلیل وزن اضافه افزایش پیدا کرده در نتیجه ریزش عرق نیز بیشتر می‌شود.

دلیل دوم هم به دلیل بالا بودن گلوکز خون در این افراد است. وقتی سطح گلوکز خون برای مدتی بیش از حد مجاز بالا رود، نورون‌ها آسیب می‌بینند. نورون‌های آسیب دیده نیز باعث اختلال در غدد عرق‌ریز می‌شوند.

۱۰. بلوغ

بدن انسان در سن بلوغ دچار تغییرات اساسی می‌شود. بمی صدا، روییدن موها و البته تغییر در سطح هورمون‌های بدن. این تغییرات باعث افزایش سطح استرس شده و باعث می‌شود مکانیزم دفاعی عرق ریختن فعال شود.

۱۱. داروها

داروها دارای عوارض جانبی هستند و یکی از عوارض جانبی داروها هم عرق ریختن زیاد است. به این اثر، دیافورز گفته می‌شود. پس اگر دارو مصرف می‌کنید و زیادی عرق می‌کنید بهتر است با پزشک خود مشورت کنید که آیا عرق‌ریزش شما ناشی از مصرف دارو است یا خیر.

حالا که فهمیدید که چرا اینقدر عرق می‌کنید. بهتر است برویم سراغ درمان تعریق زیاد و اینکه چکار کنیم که کمتر عرق کنیم؟

چگونه کمتر عرق کنیم؟

همه عرق می‌کنند اما برخی بیش از حد عرق می‌کنند. آنقدر زیاد که کلافه می‌شوند. تابستان و زمستان هم ندارد. مدام کف دست‌ها و پاهایشان عرق می‌کند. هوا خنک است اما از سر و صورتشان عرق می‌ریزد و دلیل این تعریق زیاد هم معلوم نیست. دیگر عرق زیر بغل بماند که فقط مایه شرمساری است. در ادامه روش‌هایی را برای کنترل تعریق زیاد آموزش می‌دهیم.

۱. استفاده از اسپری ضد تعریق

برای کاهش عرق از دئودورانت استفاده نکنید. دئودورانت‌ها تنها از از بوی عرق جلوگیری می‌کنند نه ریزش عرق. به جای آن از ضد عرق ها استفاده کنید. برای تشخیص دئودورانت از آنتی پرسپیرانت یا همان ضد تعریق روی بسته محصول را نگاه کنید.

اسپری ضد تعریق

برای زیر بغل از ضد تعریق های جامد یا سَرگِرد استفاده کرده و برای کف دست‌ها، پاها و دیگر نواحی بدن از آنتی پرسپیرانت های ایروسول استفاده کنید.

بهتر است از محصولاتی استفاده کنید که روی آن‌ها clinical strength نوشته شده. این ضد عرق ها با اینکه گرانتر از ضد عرق های معمولی هستند، اما فرمول شیمیایی قوی‌تری دارند.

در بین آنتی پرسپیرانت ها آن‌هایی که حاوی آلومینیوم کلراید هستند از همه قوی‌تر عمل می‌کنند.

پیشنهاد می‌شود که از ضد تعریق ها در شب قبل از خواب استفاده کنید. این کار نتیجه بهتری به همراه دارد. برای اینکه از ضد تعریق نتیجه بهتری بگیرید بهتر است که آن را طوری در ناحیه مورد نظر بمالید که لایه‌ای از ماده ضد تعریق تشکیل شود. بعد از مالیدن بهتر است که به آرامی پوستتان را ماساژ دهید.

بهتر است که قبل از استفاده، ناحیه مورد نظر را خشک کنید. استفاده روی سطوح مرطوب می‌تواند حس ناخوشایندی ایجاد کند.

از اسپری های ضد تعریق در زیر بغل استفاده نکنید. به جای آن از این محصولات در نواحی پا و کف دست‌ها استفاده کنید. اگر پیشانی شما زیاد عرق می‌کند اسپری را در خط مو استفاده کنید.

۲. استفاده از پد عرق گیر

پوست برخی خانم‌ها نسبت به ضد تعریق‌ها حساسیت دارد. بنابراین پد عرق گیر انتخاب خوبی برای کاهش عرق زیر بغل است.

پد عرق گیر

درمان‌های خانگی برای کاهش تعریق شدید

۱. از محصولات حاوی تانیک اسید استفاده کنید

محصولات مراقبت از پوست حاوی تانیک اسید می‌توانند در کاهش عرق تاثیر داشته باشند. می‌توانید این محصولات را از داروخانه‌ها تهیه کنید. چای هم حاوی تانیک اسید است. پارچه‌ای را در چای دم کرده غلیظ خیسانده و در محل مورد نظر قرار دهید. البته می‌توانید چای را مستقیما استعمال کنید.

خوبی تانیک اسید این است که برعکس ضد تعریق‌های قوی حساسیت کمتری ایجاد می‌کنند. پس اگر حساسیت دارید از محصولات حاوی تانیک اسید استفاده کنید.

۲. غذاهای تند نخورید

غذاهای تند باعث تعریق می‌شوند. پس سعی کنید آن‌ها را از رژیم غذایی خود کنار بگذارید.

۳. کافئین را کنار بگذارید

نوشیدنی‌های کافئین‌دار مصرف نکنید. به خصوص زمانی که در جمع حضور پیدا می‌کنید. به یاد داشته باشید که شکلات هم حاوی کافئین است. پس کمتر شکلات بخورید.

۴. ریلکسیشن

استرس باعث تعریق می‌شود. پس برای کاهش آن روش‌های ریلکسیشن را به کار ببرید. مثلا تمرین کنید که عمیق نفس بکشید. به این صورت که ۴ شماره دم و ۴ شماره بازدمتان طول بکشد.

۵. علت عرق زیاد خود را یادداشت کنید

سعی کنید بفهمید چه عاملی باعث می‌شود زیاد عرق بریزید. مثلا اگر غذای خاصی خوردید و متوجه ریزش عرق شدید، آن را یادداشت کنید.

موارد بالا چند درمان خانگی کارا برای جلوگیری از تعریق شدید بودند. اما قضیه به اینجا ختم نمی‌شود. قسمت بد عرق کردن خود عرق نیست بلکه شرمندگی آن در جمع مردم است. پس بهتر است برای اینکه موضوع را کامل کنیم برویم سراغ راهکارهایی که به وجهه شما در اجتماع آسیب نزند.

راهکارهایی برای کنترل تعریق زیاد در مکان‌های عمومی

۱. لباس‌های سبک بپوشید

بهتر است لباس‌های سبکی بپوشید که اجازه می‌دهند هوا به راحتی در بین بافت آن جریان یابند. لباس‌هایی با جنس کتان یا نخ انتخاب خوبی برای این کار هستند. همچنین توجه کنید که برای لباستان رنگ روشن را انتخاب کنید. به این دلیل که رنگ روشن نور و گرمای کمتر جذب می‌کند. ضمنا برای اینکه لکه‌ی عرق مشخص نشود لباس‌های خاکستری نپوشید.

۲. لباس اضافی به همراه خود داشته باشید

بهتر است یک دست پیراهن و جوراب اضافی به همراه خود داشته باشید تا در موقع لزوم تعویض لباس انجام دهید. برای اینکه لباس‌هایتان جای کمتری اشغال کنند بهتر است آن‌ها را در یک کیسه کامپکت قرار دهید. این اینفوگرافیک هم می‌تواند به شما کمک کند.

۳. استفاده از ضد تعریق و پودرهای جاذب

اگر دستتان همیشه خیس است، از ضد تعریق‌ها استفاده کنید. البته پودر بچه هم کارکرد خوبی در این مواقع دارد. به هر حال این پودر برای موجوداتی به آن ضعیفی ساخته شده چرا برای شما خوب کار نکند؟ این پودر را صبح یا شب قبل از خواب به دستتان بمالید تا بتوانید راحتتر بخوابید.

پودر بچه

درمان‌های پزشکی برای هایپرهیدروزیس

اگر واقعا زیاد عرق می‌کنید، ممکن است علت عرق زیاد شما بیماری هایپرهیدروزیس باشد. در اینجا چند روش درمان پزشکی تعریق شدید را توضیح می‌دهیم. البته قطعا لازم است پیش از مصرف هر گونه دارو یا استفاده از هر نوع درمان پزشکی، ابتدا با پزشک مشورت کنید.

۱- استفاده از ضد تعریق‌ها

معمولا اولین درمانی که پزشکان برای این عارضه پیشنهاد می‌کنند، استفاده از ضد تعریق است. در مورد ضد تعریق کمی بالاتر توضیح مفصلی داده شده است.

۲- استفاده از دستگاه یونتوفورزیس

این دستگاه یک دستگاه خانگی الکتریکی بوده که با استفاده از یک جریان الکتریکی ضعیف باعث می‌شود موقتا غدد ترشح عرق از کار بیفتند. عوارض جانبی استفاده از این درمان شامل موارد زیر است.

  • خشکی پوست
  • حساسیت پوستی
  • احساس ناخوشایند در طول درمان

۳. بوتاکس

تزریق بوتاکس یکی دیگر از روش‌های درمان عرق ریزش شدید است. در این روش ماده بوتاکس به درون پوست تزریق می‌شود و تا مدتی از ترشح غدد عرق را کاهش می‌دهد. بوتاکس عوارض جانبی هم دارد که مهم‌ترین آن‌ها تضعیف عضلات است. همچنین ممکن است در حین درمان حس درد به شما دست دهد. یکی دیگر از عوارض جانبی بوتاکس حس ابتلا به آنفولانزا است.

۴. درمان دارویی

برخی پزشکان ممکن است به شما مصرف دارو را پیشنهاد کنند. مصرف دارو هم عوارض جانبی خودش را دارد. خشکی دهان و چشم، دید تار و تپش قلب غیر عادی برخی از این عوارض هستند. هر چه دُز یا غلظت دارو بالاتر رود این عوارض بیشتر می‌شوند.

۵. جراحی

جراحی برای درمان تعریق شدید آخرین راهکار است. در جراحی تعدادی از غدد عرق برداشته می‌شوند که باعث می‌شود ریزش عرق کمتر شود. البته جراحی هم عوارض جانبی خودش را دارد. برخی از این عوارض مانند عفونت، درد و کبودی موقتی هستند و برخی مانند از بین رفتن حس در ناحیه مورد نظر دائمی.

حالا که با فرآیند عرق کردن زیاد آشنا شدید، نوبت شماست که تجربه خود را به اشتراک بگذارید. آیا شما هم با عرق کردن مشکل دارید؟ آیا عرق کردن شما عادی است یا حاد؟ چه تجربه‌ای در کنترل آن داشته‌اید؟

بیشتر بخوانید » درمان موخوره،بدون کوتاهی مو،خداحافظی از موخوره

منابع » Sweat Block، Wikipedia، WikiHow، American Academy of Dermatology

خانه » سلامت

برچسب‌ها: عرق کردن زیاد ,

موضوعات مرتبط: سلامت , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


آب مروارید پیشگیری و روش درمان،علائم،انواع تشخیص
شنبه 9 اسفند 1399 ساعت 16:33 | بازدید : 209 | نویسنده : مهدیار | ( نظرات )

 آب مروارید،ازجمله بیماری‌های شایع چشم در کهنسالی، علائم، دلایل ایجاد، تشخیص و درمان آن آشنا شوید،همراه مجله اینترنتی ماهتوتا باشید.

آب مروارید یکی از شایع‌ترین اختلالات بینایی است که بر اثر آن عدسی چشم شفافیت خود را از دست می‌دهد. این اختلال عامل اصلی کاهش بینایی در افراد بالای ۴۰ سال است، بنابراین باید جدی گرفته شود. آب مروارید به نسبت سایر اختلالات مربوط به چشم، شایع‌تر بوده و با افزایش جمعیت، تعداد افرادی که به این وضعیت دچار می‌شوند هم افزایش خواهد یافت. در ایالات متحده آمریکا، تعداد افراد مبتلا به اختلال آب مروارید در سال ۲۰۱۰ در حدود ۲۰/۴۸ میلیون نفر بود، در حالی که این آمار در سال ۲۰۱۵ به ۲۴/۴۱ میلیون نفر رسید. پیش‌بینی می‌شود که تا سال ۲۰۵۰ میلادی، تعداد آمریکایی‌های مبتلا به اختلال آب مروارید، به ۵۰ میلیون نفر برسد.

آب مروارید موجب می‌شود که قسمتی از عدسی چشم، مات شده و شفافیت خود را از دست دهد، به طور کلی یعنی نور به راحتی از عدسی چشم عبور نمی‌کند و افراد مبتلا به این اختلال تصور تماشای یک تصویر مه‌آلود را دارند. در نظر داشته باشید که هر چه عدسی چشم ابری‌تر و مات‌تر باشد، بینایی نیز به همان نسبت ضعیف‌تر و بدتر خواهد شد. آب مروارید مادرزادی ممکن است در بدو تولد یا چند ماه پس از تولد وجود داشته باشد، البته گاهی هم امکان دارد که در دوران نوزادی یا کودکی ظاهر شود، اما شایع‌ترین نوع آب مروارید مربوط به کهولت سن است که در ادامه به بررسی همه ابعاد آن خواهیم پرداخت.

علائم آب مروارید

فردی که به دلیل آب مروارید دستش را بر روی چشمانش گذاشته است

به طور معمول، وخیم شدن وضعیت آب مروارید سال‌ها طول می‌کشد و در سنین بالا ظاهر خواهد شد. آب مروارید می‌تواند خواندن یا رانندگی کردن را به ویژه در شب برای افراد سخت کند، همچنین ممکن است تشخیص چهره برای افراد مبتلا به این اختلال، دشوار باشد. بهتر است بدانید که آب مروارید به آهستگی گسترش پیدا می‌‌کند، بنابراین اکثر افراد در ابتدا نمی‌دانند که به آب مروارید دچار شده‌اند، اما به تدریج وضعیت بینایی آن‌ها بدتر می‌شود، تا جایی که تشخیص چهره برای این افراد به شدت دشوار خواهد شد. آب مروارید اغلب بر روی هر دو چشم تاثیر می‌گذارد، اما معمولا روی هر دو چشم به یک اندازه اثر نمی‌گذارد. افراد مبتلا به آب مروارید ممکن است علائم زیر را تجربه کنند:

  • تاری دید
  • حساسیت به نور
  • سفید شدن مردمک چشم
  • دشواری دید در شب
  • دیدن هاله‌ای از نور در اطراف چراغ‌ها
  • دشواری در خواندن و در نهایت از دست دادن کامل بینایی
  • نیاز به نور بیشتر برای خواندن و انجام فعالیت‌های دیگر
  • تغییرات مکرر در شماره عینک یا لنز
  • وضوح پایین رنگ‌ها

با کاهش بینایی و تابش نور چراغ‌های خیابان، رانندگی برای افراد مبتلا به آب مروارید خطرناک می‌شود. رانندگان مبتلا به آب مروارید دچار تاری چشم شده و هنگام پاک کردن چشم‌های خود بیشتر پلک می‌زنند. توجه داشته باشید که علائمی همانند سوزش، درد، خارش یا قرمزی چشم به احتمال زیاد ناشی از اختلالات دیگر چشم است. آب مروارید برای سلامتی فرد یا چشم خطرناک نیست، اما اگر چشم دچار کمبود خون شده یا کاملا سفید شود، می‌تواند علائمی همانند التهاب، سر درد و درد چشم را به همراه داشته باشد. در صورتی که آب مروارید دچار درد یا التهاب شود، حتما باید جراحی انجام شود.

دلایل ایجاد آب مروارید

فردی که دلیل درد و تورم ناشی از آب مروارید چشمان خود را می‌فشارد

هر کسی می‌تواند به آب مروارید دچار شود، زیرا بزرگترین عامل خطر ابتلا به این اختلال سن است. بیشتر از ۴۰ درصد افراد در ایالات متحده آمریکا در سن ۷۵ سال یا بالاتر، به تاری عدسی چشم دچار می‌شوند و بیشتر از ۵۰ درصد آمریکایی‌های ۸۰ ساله هم بر اثر آب مروارید دچار اختلال در بینایی شده‌اند. عواملی که ممکن است احتمال ابتلا به آب مروارید را افزایش دهد شامل موارد زیر می‌شود:

  • سن
  • سابقه خانوادگی
  • دیابت
  • اشعه ماوراء بنفش
  • سیگار کشیدن
  • قرار گرفتن در معرض نور خورشید به مدت طولانی
  • سابقه التهاب چشم
  • استفاده طولانی مدت از استروئیدها و سایر داروها
  • پرتو درمانی
  • آسیب دیدگی قبلی

بد نیست بدانید که خلبانان به دلیل قرار گرفتن در معرض اشعه یونیزه، بیشتر در معرض ابتلا به آب مروارید قرار دارند.

انواع مختلف آب مروارید

انواع مختلفی از آب مروارید وجود دارد که برخی از آن‌ها مربوط به سن نیستند.

آب مروارید هسته‌ای: یکی از شایع‌ترین انواع آب مروارید را می‌توان آب مروارید هسته‌ای دانست که بیشتر افراد مسن را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد. این نوع از آب مروارید همانطور که از نامش پیداست، موجب تاری هسته یا مرکز عدسی چشم شده و به مرور رنگ زرد یا قهوه‌ای در چشم پدیدار می‌شود. افراد مبتلا به آب مروارید هسته‌ای نمی‌توانند به طور واضح اشیاء را ببینند، همچنین در اطراف اجسام روشن، هاله‌ای از نور را مشاهده خواهند کرد.

آب مروارید کورتکس: در این حالت، لبه‌های خارجی عدسی چشم به نام کورتکس، تغییر شکل داده و لکه‌های سفیدی بر روی چشم ظاهر می‌شود. تابش شدید و خیره‌کننده مهم‌ترین مشخصه آب مروارید کورتکس است. این تابش به حدی شدید است که دید در هنگام شب برای افراد دشوار می‌شود.

آب مروارید ثانویه: این نوع از آب مروارید ممکن است بعد از عمل جراحی چشم به دلیل شرایطی همانند گلوکوم یا دیابت ایجاد شود.

آب مروارید زیر کپسول خلفی: یکی دیگر از انواع آب مروارید را می‌توان آب مروارید زیر کپسول خلفی به حساب آورد که طی آن دید نزدیک فرد تحت تاثیر قرار می‌گیرد. این نوع از آب مروارید، با سرعت بیشتری پیشرفت کرده و علائم آن در طول چند ماه ظاهر می‌شود.

آب مروارید زیر کپسول قدامی: این حالت، به هرگونه آسیب یا التهاب چشم همانند اگزما اشاره دارد. بینایی فرد با ابتلا به این نوع از آب مروارید تحت‌الشعاع قرار می‌گیرد که می‌تواند بسیار خطرناک باشد.

آب مروارید زنولار: یکی دیگر از انوع آب مروارید، زنولار نام دارد که بیشتر کودکان را تحت تاثیر قرار داده و معمولا هر دو چشم آن‌ها را درگیر می‌کند. این حالت، در ابتدا به صورت لکه‌های سفید در عدسی چشم ظاهر می‌شود و به مرور تمام عدسی چشم را فرامی‌گیرد.

آب مروارید تروماتیک: بسیاری از صدمات و آسیب‌دیدگی‌های مربوط به چشم ممکن است تا چند سال موجب بروز آب مروارید شود.

آب مروارید ناشی از پرتو: اشعه ماوراء بنفش خورشید می‌تواند منجر به ایجاد آب مروارید شود، به همین دلیل افرادی که به مدت طولانی در معرض نور خورشید قرار دارند، باید حتما از عینک آفتابی استفاده کنند.

آب مروارید مادرزادی: کودک ممکن است به دلایل ژنتیکی یا بر اثر ابتلای مادر به بیماری در دوران بارداری همانند سرخک، در زمان تولد آب مروارید داشته باشد. آب مروارید مادرزادی معمولا در بینایی هر دو چشم تاثیر نمی‌گذارد، اما اگر چنین شد، ممکن است نیاز به عمل جراحی باشد.

تشخیص آب مروارید

پزشک چشم فرد را برای تشخیص آب مروارید معاینه می‌کند

هر کسی که دچار مشکلاتی در بینایی خود می‌شود باید به پزشک مراجعه کند، سپس پزشک با توجه به نوع مشکل، فرد را به چشم‌پزشک یا بینایی‌سنج ارجاع می‌دهد. پزشک متخصص برای تشخیص آب مروارید، بینایی فرد را به طور کامل بررسی کرده و یکسری آزمایشات کلی انجام می‌دهد. پزشک معمولا برای تشخیص آب مروارید از فرد مشکوک به این اختلال یک تست بینایی می‌گیرد، بدین شکل که یک شیء یا نوشته را در قسمت‌های مختلف اتاق قرار داده و از فرد می‌خواهد آنچه را که می‌بیند بیان کند، همچنین بینایی فرد را در فواصل مختلف ارزیابی می‌کند.

یک روش دیگر برای تشخیص، استفاده از میکروسکوپ اسلیت لمپ است. پزشک توسط میکروسکوپ مخصوص، مشکلات عدسی و قسمت‌های مختلف چشم را بررسی می‌کند. در این روش، مردمک‌ها برای معاینه بهتر پشت چشم که محل قرارگیری شبکیه و عصب بینایی است، گشاد می‌شوند. آزمایش‌های دیگری که پزشک ممکن است انجام دهد شامل بررسی حساسیت شما به درخشش نور و درک شما از رنگ‌ها است.

درمان آب مروارید

در صورتی که آب مروارید خفیف باشد، ممکن است نیاز به جراحی نباشد. به عنوان مثال عینک‌های قوی‌تر و روشنایی بیشتر ممکن است در بهبود بینایی موثر باشد. نکات زیر ممکن است به افرادی که هنوز آماده جراحی نیستند کمک کند:

  • اطمینان حاصل کنید که عینک شما دارای دقیق‌ترین نسخه ممکن است
  • برای خواندن از ذره‌بین استفاده کنید
  • سعی کنید از لامپ‌های روشن‌تر همانند لامپ‌های هالوژنی برای خانه استفاده کنید
  • برای کاهش تابش نور در روزهای آفتابی از عینک آفتابی استفاده کنید
  • از رانندگی در شب خودداری کنید

بیشتر بخوانید » مقایسه متیل کوبالامین و سیانو کوبالامین ویتامین


توجه داشته باشید که این اقدامات موقتی است، زیرا آب مروارید به تدریج پیشرفت کرده و در نتیجه بینایی بدتر می‌شود. هرچه انجام کارهای روزمره به دلیل تاری دید سخت‌تر شود، ممکن است نیاز به عمل جراحی باشد، زیرا این روش معمولا ایمن‌تر و موثرتر است.

جراحی آب مروارید

فردی که به دلیل ابتلا به آب مروارید در حال جراحی است

آب مروارید به کندی پیشرفت کرده و معمولا در افراد بالای ۵۰ سال و بالاتر دیده می‌شود، اگرچه جوان‌ها هم ممکن است درگیر این اختلال شوند. هیچ روش شناخته شده‌ای برای جلوگیری از ابتلا به آب مروارید وجود ندارد، اما استفاده از عینک آفتابی و ترک سیگار می‌تواند به کند شدن پیشرفت آن کمک کند. در حال حاضر، برای برداشتن عدسی و جایگزین آن با روش لنز مصنوعی، عمل جراحی تنها گزینه درمانی موجود است.

امروزه جراحی آب مروارید یک عمل معمول و شایع‌ترین نوع جراحی چشم بوده و تنها درمان موثر برای آب مروارید شدید، جراحی است، البته هر کسی که به این اختلال مبتلا باشد، نیاز به جراحی ندارد. پزشک در موارد زیر جراحی را برای درمان آب مروارید توصیه می‌کند:

  • به سختی دیدن
  • عدم توانایی در رانندگی یا دشواری به هنگام رانندگی کردن
  • مشکل به هنگام ترک خانه
  • سخت بودن تشخیص چهره افراد
  • مشکل داشتن در انجام کارهای شخصی
  • مشکل داشتن در تماشا کردن تلویزیون

بیمارانی که از داروهای مسدود‌کننده آلفا استفاده می‌کنند، باید بدانند که این داروها ممکن است مشکل جراحی آب مروارید را افزایش دهد.

انواع مختلف جراحی آب مروارید

فردی که تحت عمل جراحی آب مروارید قرار گرفته است

در حالت کلی، جراحی آب مروارید به دو شکل انجام می‌گیرد که در ادامه به معرفی و بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت:

۱: روش داخل کپسولی یا اینترا کپسولار کاتاراکت اکسترکشن

در جراحی آب مروارید به روش داخل کپسولی، عدسی به همراه کپسول احاطه‌کننده آن از چشم خارج می‌شود، در نتیجه جایی برای قرارگیری لنز داخل چشمی وجود ندارد. در حال حاضر روش داخل کپسولی منسوخ شده و تنها در برخی مواقع همانند در رفتگی لنز و عدم حفظ کپسول عدسی، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

۲: روش خارج کپسولی یا اکسترا کپسولار کاتاراکت اکسترکشن

در این روش، پزشک پس از باز کردن قسمت قدامی کپسول عدسی، محتویات را خارج می‌کند، به همین دلیل از محفظه کپسول عدسی می‌توان به عنوان محل کارگذاری لنز داخل چشم استفاده کرد. توجه داشته باشید که روش خارج کپسولی، خود به دو شکل برش بزرگ و برش کوچک تقسیم می‌شود که در ادامه بیشتر در مورد آن‌ها توضیح خواهیم داد.

روش خارج کپسولی با برش بزرگ

در جراحی آب مرواريد به روش خارج کپسولي با برش بزرگ؛ محل پیوند قرنیه به صلبیه که لیمبوس نام دارد، حدود ۹ تا ۱۱ ميلي متر باز شده و پس از باز کردن کپسول قدامي، هسته عدسي خارج مي‌شود و پس از شستن مواد باقيمانده عدسي، لنز داخل چشمي قرار خواهد گرفت، سپس محل برش با ۶ تا ۹ عدد بخيه بسته مي‌شود. بخیه‌ها پس از حدود ۲ تا ۳ ماه برداشته شده و بینایی فرد پس از گذشت ۲ تا ۳ ماه به حد نسبتا طبیعی خود خواهد رسید، بنابراین مهم‌ترین مشکل آن را می‌توان بهبود طولانی‌مدت آن دانست. از آنجا که در این روش معمولا مقداری آستیگماتیسم ایجاد می‌شود، فرد ممکن است بینایی خود را به صورت صد در صد به دست نیاورد و برای تکمیل آن نیاز به عینک دور بین باشد. توجه داشته باشید که هم‌اکنون روش خارج کپسولی با برش کوچک جایگزین این روش شده است.

روش خارج کپسولی با برش کوچک

در این روش، یک برش کوچک به میزان تقریبی ۳ میلی‌متر ایجاد می‌شود تا محتویات عدسی به طور کامل خارج شود، بدین معنا که هسته عدسی در درون چشم خرد شده و سپس توسط ساکشن از چشم خارج می‌شود.


بیشتر بخوانید » سیاه شدن و تغییر رنگ لثه،علت پیشگیری و درمان


آماده شدن برای جراحی آب مروارید

قبل از جراحی، پزشک از فرد در مورد هر نوع دارویی که مصرف می‌کند، سؤال می‌پرسد، زیرا ممکن است فرد نیاز به متوقف کردن داروهای خاصی در روز یا قبل از روز عمل داشته باشد. پزشک مصرف برخی داروها را برای فرد ممنوع کرده و داروهای دیگری را به او پیشنهاد می‌دهد، همچنین ممکن است از شخص بخواهد تا ۶ ساعت قبل از جراحی، از خوردن یا آشامیدن خودداری کند. برخی افراد هم ممکن است نیاز به استفاده قطره چشم داشته باشند.

جراحی آب مروارید یک عمل نسبتا سریع است، بنابراین افراد می‌توانند انتظار داشته باشند که در مدت زمان بسیار کوتاهی بهبود پیدا کنند، اما از آنجا که عمل جراحی مستقیما روی بینایی تاثیر می‌گذارد‌، نیاز به کمک اطرافیان خود برای رفتن به کلینیک دارند، آن‌ها همچنین ممکن است بخواهند شخصی در کنارشان بماند تا هنگام خروج از خانه به آن‌ها کمک کند.

چه انتظاری از عمل جراحی آب مروارید دارید؟

ارزیابی قبل از عمل: متخصص قبل از عمل، چشم و سلامت عمومی بیمار را ارزیابی می‌کند، همچنین شماره چشم به دقت اندازه‌گیری می‌شود تا لنزهای مصنوعی به درستی جایگزین شوند.

اقدامات قبل از عمل: قطره‌های چشمی درست قبل از عمل، برای منبسط کردن و بزرگ‌شدن مردمک چشم استفاده می‌شود. گاهی اوقات قطره چشم حاوی بی‌حسی بوده یا پزشک ممکن است بی حسی موضعی را به بافت اطراف چشم تزریق کند. زمانی که بی‌حسی اثر کند، ناحیه موردنظر بی‌حس می‌شود و بیمار هیچ چیزی را احساس نخواهد کرد. در طی انجام عمل جراحی، آن‌ها تنها یک نور احساس می‌کنند، اما قادر به دیدن آنچه اتفاق می‌افتد، نیستند. جراحی آب مروارید به طور معمول جراحی ساده‌ای بوده و بیمار پس از عمل در همان روز به خانه باز می‌گردد.

در ادامه به انتظاراتی که فرد می‌تواند در طی عمل جراحی داشته باشد، اشاره خواهیم کرد:

  • پزشک معمولا برای کمک به آرامش فرد، به او دارو می‌دهد.
  • پزشک ممکن است از قطره‌های بیهوشی یا تزریق برای بی‌حس کردن چشم فرد استفاده کند.
  • در طول عمل فرد بیدار است و ممکن است متوجه حرکات کلی از جراحی شود، اما به طور کلی،  قادر به دیدن اقدامات جراح نخواهد بود.
  • جراح برش‌های كوچكی بر روی چشم ایجاد می‌كند تا بتواند به لنز چشم برسد، سپس لنز را جدا کرده و آن را با لنز مصنوعی جایگزین می‌کند.
  • جراحی‌هایی که امروزه انجام می‌شوند، به طور معمول نیازی به بخیه ندارند، زیرا زخم به خودی خود بهبود می‌یابد.
  • پس از انجام عمل، جراح یک محافظ بر روی چشم بیمار قرار داده و او را به بخش  انتقال می‌دهد، تا به مرور بهبود پیدا کند.
  • انجام عمل جراحی آب مروارید بسیار سریع و ساده انجام شده و معمولا حدود ۱۵ دقیقه طول می‌کشد.

مدت زمان بهبود فرد پس از جراحی آب مروارید

فردی که پس از جراحی از قطره‌های چشمی استفاده می

فرد اغلب حدود یک ساعت بعد از عمل، در بخش منتظر می‌ماند، زیرا جراح ممکن است به منظور تسریع در روند بهبود چشم بیمار را باند ببندد. بیمار باید پس از ترخیص، بسیار از خود مراقبت کند و دستورالعمل‌های پزشک را به طور دقیق و کامل انجام دهد، همچنین باید قطره‌های چشمی که پزشک تجویز می‌کند را به طور مرتب و طبق دستورالعمل استفاده کند.

پس از جراحی، افراد می‌توانند همانند سابق بیشتر فعالیت های روزانه خود همانند خواندن و تماشای تلویزیون را ادامه دهند، اما  باید از بلند کردن اجسام سنگین و فعالیت‌هایی همانند دویدن و ورزش کردن که می‌تواند به چشم آسیب بزند، پرهیز کنند.

جراح پس از انجام عمل جراحی، فرد را معاینه می‌کند تا مطمئن شود که جراحی مطابق انتظار پیش رفته است و روند بهبود در جریان است. معاینات معمولا یک روز، یک هفته و چند هفته بعد از عمل به طور مرتب انجام می‌شود.

خطرات و عوارض ناشی از جراحی آب مروارید

همانطور که گفته شد، جراحی آب مروارید یک عمل سرپایی بوده که در آن از بی‌حسی موضعی استفاده می‌شود، به همین خاطر متخصصان این روند را بی‌خطر می‌دانند. با این حال، این جراحی هم همانند هر جراحی دیگری ممکن است خطر یا عوارضی را برای بیمار به همراه داشته باشد، از این رو فرد باید پیش از اینکه تصمیم به جراحی آب مروارید بگیرد، در مورد هرگونه عارضه احتمالی با پزشک خود صحبت کند. برخی از عوارض شایع جراحی آب مروارید عبارتند از:

  • التهاب قرنیه و چشم
  • خونریزی چشم
  • تجمع مایع در شبکیه
  • جدا شدن شبکیه
  • فشار در ناحیه پشت چشم
  • افتادگی پلک
  • دررفتگی یا حرکت لنز کاشته شده

افراد باید بدانند که برخی شرایط پزشکی می‌تواند خطر عوارض ناشی از جراحی آب مروارید را افزایش دهد. به عنوان مثال، جراحی آب مروارید در فردی که به دژنراسیون ماکولا وابسته به سن (AMD) مبتلا است، در معرض خطر ابتلا به نابینایی قرار دارد. افراد مبتلا به AMD باید قبل از تصمیم‌گیری درباره جراحی، با پزشک خود در مورد خطرات و مزایای احتمالی عمل صحبت کنند، همچنین برخی از مشکلات اساسی چشم همانند آسیب به شبکیه هم ممکن است بعد از عمل ظاهر شود، بنابراین باید این موارد را مدنظر قرار داد و پیش از انجام عمل جراحی، درباره معایب و فواید جراحی از پزشک متخصص سوال پرسید.

در صورتی که فرد پس از انجام عمل جراحی، عوارض جانبی خاصی را تجربه نکند، روند بینایی او رو به بهبود رفته و بسیار بهتر و واضح‌تر می‌بیند، اما اگر فردی متوجه عوارض جانبی جراحی شد، باید هرچه سریع‌تر علائم را به پزشک خود اطلاع دهد. برخی افراد ممکن است پس از جراحی، دچار آب مروارید ثانویه شوند. هنگامی که این اتفاق می‌افتد، غشای عدسی مات می‌شود. بر اساس آمار انجمن اپتومتری آمریکا، حداکثر ۵۰ درصد افرادی که تحت عمل جراحی آب مروارید قرار می‌گیرند ممکن است  دچار این بیماری شوند. آب مروارید ثانویه قابل درمان است و به طور معمول، پزشک از لیزر درمانی برای ایجاد دهانه در نواحی مات چشم استفاده می‌کند.

چه شرایطی بیشتر فرد را در معرض ابتلا به آب مروارید قرار می‌دهد؟

فردی که در معرض نور آفتاب قرار دارد

انسان برای انجام هر کاری از خواندن گرفته تا رانندگی، هر روز از عدسی چشم‌های خود استفاده می‌کند. با افزایش سن، پروتئین‌های درون چشم جمع شده و عدسی‌ها از حالت شفاف به تاری تغییر پیدا می‌کنند. برخی از شرایط می‌توانند شما را در معرض ابتلا به آب مروارید قرار دهند که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

  • قرار گرفتن به مدت طولانی در معرض نور آفتاب بدون استفاده از عینک آفتابی
  • سیگار کشیدن
  • چاقی
  • فشار خون بالا
  • قند خون بالا
  • مصرف الکل
  • استفاده از داروهای استروئیدی
  • قرار گرفتن در معرض اشعه ایکس و درمان سرطان

بد نیست بدانید که بیش از ۲۰ میلیون آمریکایی بالای ۴۰ سال از ناحیه یک یا هر دو چشم به آب مروارید مبتلا شده‌اند و حدود ۶ میلیون نفر به دلیل این اختلال، تحت عمل جراحی قرار گرفته‌اند.

روش‌های جلوگیری از ابتلا به آب مروارید

برای اینکه عوارض آب مروارید به کمترین حالت ممکن برسد، افراد باید به طور منظم معاینه چشم انجام دهند، به ویژه اگر سن بالایی دارند. در ادامه به برخی از نکات که می‌توانند خطر ابتلا به آب مروارید را کاهش دهند، اشاره خواهیم کرد: (توجه داشته باشید که تاثیر برخی از این نکات به اثبات رسیده‌اند، اما برخی دیگر هنوز تایید نشده‌اند.)

ترک سیگار: سیگار کشیدن خطر ابتلا به برخی بیماری‌های مربوط به چشم را افزایش می‌دهد، تا حدی که مطالعات اخیر سیگار کشیدن را با افزایش ۳ برابری ابتلا به آب مروارید مرتبط کرده‌اند، همچنین نشانه‌هایی مبنی بر بروز زودهنگام علائم آب مروارید در افراد سیگاری وجود دارد.

تغذیه سالم: غذای سالم خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها از جمله اختلالات چشمی را کاهش می‌دهد. یک رژیم غذایی سالم سرشار از میوه‌ها، سبزیجات، غلات سبوس‌دار، کربوهیدرات تصفیه نشده، چربی‌های مفید همانند آووکادو، روغن زیتون، روغن امگا و پروتئین‌های دارای منبع گیاهی یا بدون چربی است. حتما میوه‌ها و سبزیجات حاوی آنتی اکسیدان را در برنامه غذایی خود قرار دهید.

چاق نشدن و جلوگیری از ابتلا به دیابت: چاقی به طور قابل توجهی خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ که یکی از عوامل ایجاد آب مروارید است را افزایش می‌دهد. حفظ وزن سالم و کنترل دیابت به کاهش خطر ابتلا به این اختلال کمک خواهد کرد.

بد نیست بدانید که لوتئین و زیگزانتین به عنوان دو ترکیب امیدبخش برای جلوگیری از ابتلا به آب مروارید معرفی شده‌اند.

سایر عواملی که می‌توانند از ابتلا به آب مروارید جلوگیری کنند، شامل موارد زیر می‌شوند:

  • استفاده از عینک آفتابی، زیرا از تابش اشعه ماوراءبنفش در برابر نور خورشید جلوگیری می‌کند
  • هر شب حداقل ۷ ساعت بخوابید

تحقیقات نشان داده است که پیکنوژنول، عصاره گیاهی طبیعی از پوست درخت کاج، می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به آب مروارید کمک کند.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

فرد باید در صورت مشاهده هرگونه تغییر در بینایی، برای معاینه چشم به پزشک مراجعه کند، به طور کلی، اگر بیمار دچار تغییر دید ناگهانی همانند دید مضاعف یا حساسیت به نور، درد ناگهانی چشم یا سردرد ناگهانی شدید، شود باید سریعا به پزشک مراجعه کند.

سخن آخر

آب مروارید می‌تواند در انجام فعالیت‌های روزانه اختلال ایجاد کند و در صورت عدم درمان، منجر به نابینایی شود. جراحی آب مروارید یک روش سرپایی متداول بوده و در حال حاضر تنها درمان موجود برای از بین بردن آب مروارید به شمار می‌رود. با این حال، همه افراد مبتلا به آب مروارید به عمل جراحی نیاز ندارند. به عنوان مثال، برخی افراد ممکن است هرگز بینایی خود را از دست ندهند یا بتوانند مشکلات بینایی خود را با عینک برطرف کنند.

براساس اعلام موسسه ملی چشم، برداشتن جراحی آب مروارید یک روش بسیار معمول بوده و تقریبا در ۹۰ درصد موارد موثر است، البته شخصی که قصد دارد جراحی آب مروارید انجام دهد باید حتما در مورد خطرات و عوارض احتمالی پس از جراحی با پزشک خود صحبت کند.

خانه » سلامت

برچسب‌ها: مروارید ,

موضوعات مرتبط: سلامت , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


اطلاعات قرص تامسولوسین(Tamsulosin)
شنبه 9 اسفند 1399 ساعت 16:33 | بازدید : 326 | نویسنده : مهدیار | ( نظرات )

تامسولوسین (Tamsulosin) چیست؟

قرص تامسولوسین(Tamsulosin) با نام تجاری: امنیک از داروهای تجویزی گروه دارویی مسدود کننده های آلفا یا آلفا بلاکرها است که مصرف آن باعث شل شدن عضلات در پروستات و دهانه مثانه شده و علائم پروستات بزرگ شده را درمان می کند، اما پروستات را کوچک نمی کند.

موارد مصرف قرص تامسولوسین(Tamsulosin)

تامسولوسین در مردان مبتلا به هایپرپلازی خوش خیم پروستات (پروستات بزرگ شده) برای بهبود دفع ادرار استفاده می شود و به کاهش علائم این اختلال از جمله مشکل در شروع ادرار، جریان ضعیف ادرار و تکرر ادرار یا نیاز فوری به دفع ادرار – به خصوص در شب – کمک می کند.

اگرچه سازمان غذا و دارو مصرف این دارو در زنان و کودکان را تایید نکرده اما برخی پزشکان از تامسولوسین برای راحتی ادرار در خانم هایی که به مشکل انسداد مثانه دچار هستند استفاده می کنند.

در برخی موارد این دارو برای درمان سنگ کلیه نیز تجویز می شود.

توجه: تامسولوسین باعث کاهش فشار خون می شود اما نباید از آن برای درمان فشار خون بالا استفاده کرد.

نکته مهم: داروی تامسولوسین ممکن است با اسامی تجاری گوناگونی در بازار عرضه شود که در این مطلب تنها به یکی از آن ها اشاره شده است.

نحوه مصرف قرص تامسولوسین(Tamsulosin)

تامسولوسین خوراکی را طبق دستور پزشک که معمولا 1 بار در روز می باشد مصرف کنید.

بهترین زمان مصرف تامسولوسین 30 دقیقه بعد از یک وعده غذایی می باشد و بهتر است هر روز در یک زمان مشابه میل شود.

دارو را کامل ببلعید و از خرد کردن کپسول، جویدن یا باز کردن آن اجتناب کنید.

دوز مصرف تامسولوسین به شرایط پزشکی و واکنش بدن به درمان بستگی دارد.

اگر چند روز دارو را مصرف نکرده اید هنگام شروع مجدد با پزشک مشورت کنید تا در صورت نیاز به تغییر دوز این کار انجام شود.

ممکن است حدود 4 هفته طول بکشد تا علائم بیماری بهبود یابد، اگر پس از این مدت علائم بهبود نیافته یا تشدید شود با پزشک صحبت کنید.

عوارض قرص تامسولوسین(Tamsulosin)

در صورت بروز علائم آلرژیک مانند کهیر، جوش، خارش، تنفس مشکل، ورم صورت، لب ها، زبان یا گلو با اورژانس تماس بگیرید.

در صورت بروز علائم زیر بعد از مصرف تامسولوسین، استفاده از آن را متوقف کرده و فورا با پزشک تماس بگیرید:

  • احساس سبکی سر مانند حالت غش کردن
  • نعوظ دردناک یا طولانی به مدت 4 ساعت یا بیشتر
  • واکنش های شدید پوستی با علائم تب، گلو درد، ورم صورت یا زبان، سوزش چشم ها، درد پوست که با جوش های قرمز یا بنفش همراه است و به خصوص در ناحیه صورت یا قسمت فوقانی بدن گسترش می یابد و باعث تاول یا پوسته پوسته شدن شود

بیشتر بخوانید: همه چیز درمورد ویتامین K3 

برخی عوارض جانبی شایع تامسولوسین عبارت است از:

  • فشار خون پایین
  • سرگیجه، خواب آلودگی، ضعف
  • حالت تهوع، اسهال
  • سردرد، درد قفسه سینه
  • انزال غیر طبیعی، کاهش مقدار مایع منی
  • کمر درد
  • مشکلات دندان
  • تب، لرز، درد بدن، علائم آنفلوآنزا
  • آبریزش یا گرفتگی بینی، درد سینوس ها، گلو درد، سرفه
  • مشکلات خواب (بی خوابی)
  • کاهش میل جنسی

توجه: احساس سبکی سر یا حالت غش کردن ممکن است در اوایل شروع این دارو ایجاد شود که معمولا به مرور برطرف می شود.

موارد ذکر شده لیست کامل عوارض جانبی تامسولوسین نمی باشد، توصیه می شود در صورت مشاهده هر گونه علائم مشکوک با پزشک مشورت کنید.

موارد احتیاطی مصرف قرص تامسولوسین(Tamsulosin)

  • قبل از مصرف تامسولوسین اگر به آن حساسیت دارید یا از آلرژی دیگری رنج می برید به پزشک اطلاع دهید.
  • قبل از استفاده سابقه پزشکی خود را در اختیار پزشک قرار دهید به خصوص اگر از مشکلات یا بیماری های زیر رنج برده یا می برید:

– فشار خون پایین
– مشکلات خاص چشمی (آب مروارید، گلوکوم)
– بیماری کلیوی جدی
– بیماری عروق کرونری
– بیماری کبدی
– سابقه عمل جراحی همراه با بیهوشی
– نعوظ دردناک یا طولانی مدت
– سابقه سرطان پروستات
– حساسیت به داروهای سولفا

  • این دارو ممکن است باعث سرگیجه و خواب آلودگی شود و مصرف الکل و ماری جوانا می تواند آن را تشدید کند، تا زمانی که تحت تاثیر دارو هستید از رانندگی، کار با ماشین آلات سنگین و هر کاری که نیاز به هوشیاری کامل دارد اجتناب کنید.
  • از مصرف الکل همزمان با تامسولوسین اجتناب کرده و در صورت مصرف ماری جوانا با پزشک مشورت کنید.
  • قبل از عمل جراحی از جمله عمل آب مروارید یا آب سیاه به پزشک یا دندانپزشک اطلاع دهید که از این دارو استفاده می کنید یا در گذشته استفاده کرده اید.
  • مصرف این دارو در طول عمل جراحی آب مروارید ممکن است روی مردمک چشم اثر بگذارد، در صورت استفاده از این دارو قبل از عمل جراحی به پزشک اطلاع دهید و تنها در صورت توصیه جراح، مصرف آن را قطع کنید.
  • این دارو ممکن است باعث افت ناگهانی فشار خون و در نتیجه سرگیجه یا حالت غش شود که احتمال آن هنگام شروع مصرف دارو، زمانی که پزشک دوز مصرف را افزایش می دهد یا زمانی که بعد از مدتی دوباره مصرف این دارو را شروع کرده اید بیشتر است. در این مواقع از قرار گرفتن در موقعیت هایی که غش کردن ممکن است به شما آسیب بزند اجتناب کنید.
  • افراد مسن ممکن است به برخی عوارض جانبی دارو به خصوص سرگیجه و افت فشار خون پایین هنگام بلند شدن از حالت نشسته یا دراز کشیده حساس تر باشند، این عوارض جانبی می تواند خطر زمین خوردن را افزایش دهد.
  • برای جلوگیری از سرگیجه از ایستادن طولانی مدت، گرم شدن بیش از حد هنگام ورزش و آب و هوای گرم اجتناب کنید.
  • برخی اختلالات ممکن است باعث افت شدید فشار خون شوند، از جمله استفراغ، اسهال، تعریق شدید، بیماری های قلبی، دیالیز، رژیم غذایی کم نمک یا مصرف داروهای ادرار آور یا دیورتیک، اگر بیماری طولانی مدت دارید که باعث اسهال یا استفراغ شده به پزشک اطلاع دهید.
  • در طول مصرف دارو لازم است فشار خون کنترل شود. همچنین قبل و در طول دوره درمان نیاز به انجام تست های سرطان پروستات می باشد.

تامسولوسین در زنان و بارداری

اگرچه تامسولوسین معمولا در زنان مصرف نمی شود اما برخی پزشکان از این دارو برای سهولت دفع ادرار در بانوان مبتلا به انسداد مثانه استفاده می کنند.

به گفته برخی منابع مصرف این دارو در دوران بارداری معمولا خطری ندارد اما برخی منابع تاکید کرده اند مصرف آن تنها در مواقعی که واقعا نیاز است و زیر نظر پزشک امکان پذیر است.

خانم هایی که از این دارو استفاده می کنند در صورت بارداری یا قصد باردار شدن در دوره درمان حتما به پزشک اطلاع دهند.

قرص تامسولوسین(Tamsulosin) در شیردهی

مشخص نیست تامسولوسین به شیر مادر منتقل می شود یا خیر، حتما قبل از شیردهی با پزشک مشورت کنید.

قرص تامسولوسین(Tamsulosin) در کودکان

مصرف تامسولوسین در کودکان و نوجوانان کمتر از 18 سال تایید نشده است.

اطلاعات قرص تامسولوسین(Tamsulosin)اطلاعات قرص تامسولوسین(Tamsulosin)

تداخل دارویی قرص تامسولوسین(Tamsulosin)

برخی داروها با تامسولوسین تداخل دارند و نباید همزمان مصرف شوند از جمله:

  • داروهای عفونت قارچی مانند ایتراکونازول، پوساکونازول، وریکونازول، کتوکونازول
  • داروهای ایدز مانند لوپیناویر / ریتوناویر، ریتوناویر، استریبیلد (ترکیب داروهای کوبیسیستات/الویتگراویر / امتریسیتابین / تنوفوویر)
  • بوسپرویر
  • آنتی بیوتیک ها مانند کلرامفنیکل، کلاریترومایسین، تلیترومایسین
  • کونیواپتان
  • سیکلوسپورین
  • دلاویردین، فوس امپرناویر
  • فلووکسامین
  • داروهای سرطان مانند ایماتینیب، نفازودون
  • تلاپرویر
  • سایر داروهای مسدود کننده آلفا برای پروستات مانند پرازوسین، سیلودوسین، ترازوسین
  • کینیدین
  • داروهای ضد افسردگی به نام مهار کننده انتخاب مجدد سروتونین مانند سرترالین، فلوکستین
  • داروهای افسردگی سه حلقه ای مانند پاروکستین، کلومیپرامین و دزیپرامین
  • آنتی بیوتیک هایی همچون داکسی کلین، اریترومایسین، موکسی فلوکسی
  • کوکائین
  • داروهای ضربان قلب نامنظم مانند کوردارون، آمیودارون، دروندارون
  • دیفن هیدرامین
  • داروهای روان پریشی مانند هالوپریدول، کلوزاپین
  • داروهای فشار خون

قبل از مصرف همزمان تامسولوسین با داروهای ذکر شده حتما با پزشک مشورت کنید.

نکته 1: اگر داروهای درمان اختلال نعوظ یا فشار خون ریوی مانند سیلدنافیل یا تادالافیل مصرف می کنید ممکن است دچار افت فشار خون شدید شوید که می تواند به سرگیجه یا غش منجر شود، قبل از مصرف همزمان تامسولوسین با این داروها با پزشک مشورت کنید.

نکته 2: گریپ فروت ممکن است با این دارو تداخل داشته باشد، بهتر است هنگام مصرف تامسولوسین از نوشیدن آب گریپ فروت خودداری شود.

توجه: موارد ذکر شده در بالا کامل نمی باشد و داروهای ذکر شده ممکن است با اسامی تجاری دیگری عرضه شده باشد، بنابراین برای جلوگیری از هر گونه تداخل دارویی توصیه می شود قبل از مصرف تامسولوسین حتما پزشک را از لیست تمام داروهای مصرفی شیمیایی و گیاهی، مکمل ها، ویتامین ها و غیره مطلع کنید.

دوز مصرف قرص تامسولوسین(Tamsulosin)

تامسولوسین یک داروی تجویزی است و دوز مصرف آن تنها توسط پزشک و با توجه به شرایط پزشکی بیمار تعیین می شود، از مصرف خودسرانه یا کاهش و افزایش مصرف این دارو اجتناب کنید و حتما قبل از مصرف با پزشک مشورت کنید.

بیشتر بخوانید: اطلاعات قرص تادالافیل(Tadalafil)

برخی دوزهای معمول مصرف تامسولوسین عبارتند از:

دوز مصرف برای پروستات بزرگ شده

دوز معمول: دوز 0.4 میلی گرم یک بار در روز، 30 دقیقه بعد از غذا
دوز حداکثر: پزشک بعد از ارزیابی وضعیت بیمار، ممکن است دوز مصرف را تا 0.8 میلی گرم در روز افزایش دهد.

دوز مصرف برای سنگ کلیه

دوز معمول: دوز 0.4 میلی گرم یک بار در روز
بعد از دفع سنگ کلیه ممکن است پزشک توصیه کند بیمار برای یک تا دو هفته به مصرف دارو ادامه دهد.

دوز مصرف برای انسداد مثانه

دوز معمول: دوز 0.4 میلی گرم یک بار در روز

درباره دوره مصرف تانسولوسین دقیقا طبق نظر پزشک عمل کنید.

در صورت فراموش کردن یک نوبت دارو، سعی کنید به محض یادآوری آن را مصرف کنید مگر آن که خیلی به زمان خواب یا نوبت بعدی نزدیک باشد در این صورت از مصرف اجتناب کرده و از دو برابر کردن دوز در نوبت بعدی اجتناب کنید.

عوارض مصرف قرص تامسولوسین(Tamsulosin)

از جمله علائم مصرف بیش از حد این تامسولوسین می توان به سرگیجه شدید و ضعف اشاره کرد.

در صورت اوردوز دارویی با اورژانس تماس بگیرید.

تفاوت ترازوسین و تامسولوسین

هر دو دارو به گروه دارویی مسدود کننده های آلفا تعلق دارند و یکی از موارد استفاده آن ها تسکین علائم پروستات بزرگ شده می باشد.

برای اطلاعات بیشتر درباره داروی ترازوسین به مقاله مربوطه مراجعه کنید.

اشکال دارویی قرص تامسولوسین(Tamsulosin)

برخی اشکال دارویی تامسولوسین در ایران عبارتند از:

کپسول ماکسولوسین 0.4 میلی گرم
کپسول مدالوسین 0.4 میلی گرم
کپسول پروستام 0.4 میلی گرم
کپسول پروترال 0.4 میلی گرم
کپسول پیوسته رهش تامسولوسین 0/4 میلی گرم
کپسول تامسولوسین 0.4 میلی گرم
کپسول تاموسین 0.4 میلی گرم
کپسول آهسته رهش تامسولوزین هگزال 0.4 میلی گرم
کپسول اومنیک 0.4 میلی گرم – امنیک
کپسول آهسته رهش تامسولوزین میلان 0.4 میلی گرم
کپسول تامسولوزین 0.4 میلی گرم
کپسول یوریمکس 0.4 میلی گرم
کپسول آهسته رهش تامسوور 0.4 میلی گرم
کپسول آهسته رهش پرولوسین 0.4 میلی گرم
قرص پروترال اپاس پیوسته رهش 0.4 میلی گرم
کپسول تامولیکس 0.4 میلی گرم

منابع: webmd – drugs – everydayhealth

خانه » سلامت

برچسب‌ها: تامسولوسین ,

موضوعات مرتبط: سلامت , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


تاثیرات خوردن انبه در دوران بارداری
شنبه 9 اسفند 1399 ساعت 16:32 | بازدید : 178 | نویسنده : مهدیار | ( نظرات )

میوه انبه خوشمزه،ترش و شیرین و متعلق به مناطق گرمسیری است که بسیاری از خانم ها علاقه بسیاری به خوردن انبه در دوران بارداری نشان می دهند اما به دلیل تغییرات بدن در دوران بارداری بیشتر آن ها در مصرف برخی خوراکی ها از جمله انبه تردید دارند.

انبه از میوه های فوق العاده پر خاصیت برای دوران بارداری است که اگر به مقدار کافی مصرف شود می تواند خواص زیادی برای سلامت زنان باردار داشته باشد که از آن جمله می توان به پیشگیری از کم خونی و پره اکلامپسی، رشد بهتر سیستم عصبی و استخوان های جنین، سلامت دستگاه گوارش، درمان یبوست و بیماری صبحگاهی اشاره کرد.

عناوین این مقاله عبارت است از:

  • خواص و فواید انبه برای بارداری
  • ارزش غذایی انبه
  • در دوران بارداری چه مقدار انبه بخوریم؟
  • تاثیرات خوردن انبه در دوران بارداری
  • عوارض انبه در دوران بارداری
  • سوالات متداول درباره مصرف انبه در بارداری

در این مقاله قصد داریم به بررسی مفصّل خواص و فواید انبه برای بارداری پرداخته و با مضرات احتمالی و نحوه مصرف این میوه آشنا شویم. با مجله اینترنتی ماهتوتا همراه باشید.

 خواص و فواید انبه برای بارداری

به طور کلی خوردن انبه رسیده در دوران بارداری مزایای خاص خودش را دارد به شرط آن که فقط بخش های قابل خوردن آن را میل کرده و در مصرف این میوه زیاده روی نکنید.

انبه سرشار از ویتامین های B6 ، A ،C، اسید فولیک، پتاسیم، آهن، مس، فلاونوئیدهای آلفا و بتا کاروتن و منبع عالی انرژی و آنتی اکسیدان ها است و به تامین مواد مغذی اساسی مورد نیاز در دوران بارداری کمک می کند.

یکی از نکاتی که هنگام خرید انبه باید به آن توجه شود انتخاب انبه های ارگانیک است، توصیه می شود از خرید انبه هایی که از روش های شیمیایی برای رسیدن آن ها استفاده شده اجتناب کنید و مانند هر میوه و سبزی دیگر این میوه را در فصل خودش تهیه کنید.

نکته مهم: برخی معتقدند انبه به دلیل طبع بیش از حد گرم آن ممکن است برای جنین مضر باشد اما شواهد کافی در این باره وجود ندارد.

هشدار: قبل از افزودن انبه به رژیم غذایی خود حتما با پزشک مشورت کنید.

ارزش غذایی انبه

انبه سرشار از مواد مغذی و ویتامین های مختلف است که می تواند تا حدی نیازهای تغذیه ای یک خانم باردار را برآورده کند.

برخی مواد مغذی موجود در 100 گرم بخش خوراکی انبه به صورت زیر است:

انبه (100 گرم) مقدار
کالری 55
پروتئین 0.5 گرم
کربوهیدرات 11 گرم
فیبر 2.02 گرم
چربی 0.5 گرم

در دوران بارداری چه مقدار انبه بخوریم؟

انبه کالری بالایی دارد اما منبع خوب انرژی نیز محسوب می شود و از آن جا که خانم ها در دوران بارداری – به خصوص سه ماهه سوم – به انرژی زیادی نیاز دارند در صورتی که طبق توصیه پزشک لازم است مصرف کالری خود را افزایش دهید می توانید انبه را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

با این وجود حتما اعتدال را رعایت کرده و بیش از یک عدد انبه در روز مصرف نکنید.

بیشتر بخوانید: زنان باردار از خوردن این میوه ها پرهیز کنند

تاثیرات خوردن انبه در دوران بارداری

خانم های باردار معمولا به انبه که طعم ترش و شیرین منحصر به فردی دارد و تا حد زیادی حالت تهوع آن ها را بهبود می بخشد علاقه زیادی دارند، اما همان طور که قبلا اشاره کردیم مزیت های انبه تنها به طعم آن خلاصه نمی شود.

برخی فواید انبه برای زنان باردار عبارت است از:

1 – جلوگیری از کم خونی

کم خونی از اختلالات شایع زنان به خصوص در دوران بارداری است و برای جلوگیری از آن لازم است مقدار کافی آهن در رژیم غذایی روزانه گنجانده شود.

انبه از میوه های حاوی آهن است و به تامین آهن مورد نیاز بدن و پیشگیری از کم خونی کمک می کند.

خوردن یک عدد انبه در روز تعداد گلبول های قرمز خون را افزایش داده و با کم خونی مقابله خواهد کرد.

2 – رشد بهتر جنین

اسید فولیک از ویتامین های ضروری دوران بارداری است که به خصوص برای رشد جنین و سیستم عصبی مهم بوده و از آن جا که انبه سرشار از این ماده مغذی می باشد از بروز نقص لوله عصبی که ممکن است در اوایل بارداری رخ دهد پیشگیری می کند.

ویتامین B6 فراوان موجود در انبه نیز مانند اسید فولیک به رشد سیستم عصبی کمک می کند.

3 – سلامت دستگاه گوارش

انبه منبع خوب فیبر محسوب می شود که برای حفظ سلامت دستگاه گوارش مفید بوده و به درمان یبوست که از مشکلات شایع دوران بارداری می باشد کمک می کند.

با این حال توجه داشته باشید زیاده روی در مصرف انبه می تواند به گاز و ناراحتی گوارشی منجر شود.

4 – سرشار از ویتامین C

انبه حاوی ویتامین C فراوان است که به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی عمل کرده و از رشد رادیکال های آزاد در بدن جلوگیری می کند.

ویتامین C موجود در انبه خطر زایمان زودرس را نیز کاهش می دهد.

5 – رشد استخوان و دندان

ویتامین A موجود در انبه برای رشد استخوان و دندان های نوزاد مفید است و به سلامت سیستم عصبی و چشم ها کمک می کند.

6 – پیشگیری از پره اکلامپسی

انبه منبع غنی منیزیم است که نوعی درمان طبیعی برای فشار خون بالا محسوب می شود و از پره اکلامپسی جلوگیری می کند.

از آن جا که پره اکلامپسی می تواند به تشنج در دوران بارداری منجر شود افزودن انبه به رژیم غذایی می تواند کمک کننده باشد.

7 بیماری صبحگاهی

طعم ترش و شیرین انبه به رفع بیماری صبحگاهی که از مشکلات رایج و آزار دهنده در خانم های باردار است کمک کرده و ویتامین B6 موجود در آن نیز صبح های دوران بارداری را قابل تحمل تر می کند.

8 تعادل مایعات بدن

پتاسیم فراوان موجود در انبه به حفظ تعادل مایعات بدن کمک کرده و مصرف آن به خصوص در دوران بارداری بسیار مهم است زیرا تجمع مایع در اندام های تحتانی می تواند مانع حرکت شده و باعث بروز عوارض خطرناکی در افراد شود.

10 جلوگیری از مصرف قندهای مصنوعی

از آن جا که برخی خانم های باردار در این دوران تمایل شدیدی به مصرف مواد غذایی شیرین دارند قند طبیعی موجود در انبه باعث می شود هوس خوردن خوراکی های حاوی شیرین کننده های مصنوعی در این خانم ها کاهش یافته و به سلامت عمومی بدن کمک می کند.

عوارض انبه در دوران بارداری

خوردن انبه رسیده ارگانیک دارای عوارض جانبی خاصی نمی باشد اما انبه در صورتی که از روش های مصنوعی برای رسیدن آن استفاده شده باشد ممکن است حاوی کلسیم کاربید باشند، ماده ای که باعث تسریع فرایند بلوغ میوه شده و مصرف آن می تواند مادر و جنین را در معرض اثرات منفی آرسنیک و فسفر قرار دهد.

از جمله عوارض خوردن انبه غیر ارگانیک می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اسهال
  • نوسانات خلق و خو
  • سرگیجه
  • سردرد
  • تشنج
  • خواب آلودگی
  • احساس سوزن سوزن شدن در دست و پا

سوالات متداول درباره مصرف انبه در بارداری

1 برای کاهش خطر سمی بودن انبه غیر ارگانیک چه کنیم؟

تشخیص این که فرایند بلوغ انبه به صورت طبیعی انجام شده یا مصنوعی کار چندان ساده ای نیست، بنابراین توصیه می شود برای کاهش خطر مسمومیت با انبه به نکات زیر توجه داشته باشید:

  • انبه را خوب بشویید و پوست را قبل از خوردن از گوشت جدا کنید
  • حتما از چاقو و تخته برش تمیز استفاده کرده و بعد از پوست گرفتن و برش دادن انبه دست خود را کاملا بشویید
  • یکی از مطمئن ترین روش ها این است که انبه را به صورت نارس خریداری کرده و بگذارید در خانه برسد

2 در دوران بارداری انبه نارس بخوریم یا رسیده؟

مصرف متعادل انبه چه به صورت نارس یا رسیده در دوران بارداری بی خطر است. انبه های رسیده اشتها را تحریک کرده و به هضم کمک می کنند و انبه خام حاوی ویتامین هایی است که با اسیدیته و بیماری صبحگاهی مقابله می کند.

3 – آیا خوردن انبه در اواخر دوران بارداری خطرناک است؟

مصرف بیش از حد انبه در سه ماهه آخر بارداری می تواند به دیابت بارداری منجر شود و لازم است در مصرف آن زیاده روی نشود.

4 – چگونه انبه رسیده را تشخیص دهیم؟

اگر خوردن انبه رسیده را به انبه کال ترجیح می دهید هنگام خرید به نکات زیر دقت کنید:

  • بافت انبه: انبه رسیده کمی نرم است. می توانید انبه را به صورت نارس یا سفت خریداری کرده و بگذارید در منزل برسد اما فراموش نکنید قبل از این که بیش از حد نرم شود آن را میل کنید.
  • بوی انبه: اگر انبه بوی شیرینی داشته باشد رسیده است و می توانید آن را بخرید.

بیشتر بخوانید: همه چیز درمورد گیاهخواری در دوران بارداری

منبع: parenting

خانه » بارداری

برچسب‌ها: بارداری ,

موضوعات مرتبط: سلامت , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


منوی کاربری


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
نویسندگان
لینک دوستان
آخرین مطالب
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



دیگر موارد
چت باکس

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)
تبادل لینک هوشمند

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان جی فان و آدرس jfun.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت

آمار مطالب

:: کل مطالب : 1152
:: کل نظرات : 0

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 3

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 375
:: باردید دیروز : 1154
:: بازدید هفته : 2490
:: بازدید ماه : 4881
:: بازدید سال : 13658
:: بازدید کلی : 13658