تفریحی ، سرگرمی ، سلامت ، روانشناسی ، دانلود آهنگ ، دانستی ها
آخرین نبرد خونین جنگ جهانی دوم – داستان کوتاه
جمعه 15 اسفند 1399 ساعت 12:50 | بازدید : 181 | نویسنده : مهدیار | ( نظرات )

نبرد برلین؛ آخرین نبرد خونین جنگ جهانی دوم

نبرد برلین؛ آخرین نبرد خونین جنگ جهانی دوم در ۱۶ آوریل سال ۱۹۴۵ آغاز شد. ارتش سرخ که جبهه شرق آلمان را در نبرد ویستولا-اودر شکست داده بود وارد خاک آلمان شد و به سمت برلین پیشروی کرد. نبرد در خود شهر برلین از اواخر روز بیستم آوریل تا دوم می طول کشید. طبق گزارشاتی که بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی به دست آمد، مامورین ویژه در روز ۳۰ آوریل ثبت کرده اند که فشار زیادی از سوی استالین آمده که ساختمان رایشتاگ در روز یکم می، مصادف با روز جهانی کارگر تصرف شود.

هواپیمای جنگنده ی ارتش سرخ

ساختمان با شکوه رایشتاگ محل پارلمان آلمان که در سال ۱۸۹۴ ساخته شده بود، از سوی ارتش سرخ به عنوان نماد آلمان فاشیستی شناخته می شد. اگرچه نازی ها آن را از زمان آتش سوزی معروف آن در سال ۱۹۳۳ بسته و نیمه ویران به حال خود رها کرده بودند، اما این بنا نمادین ترین هدف در برلین بود. به خصوص بعد از آنکه استالین عکس مشهور ایووجیما را دیده بود که در آن سربازان آمریکایی پرچمشان را بر فراز تپه های ایووجیما در ژاپن بر می افرازند و دستور داده بود تا عکس مشابهی بعد از تسخیر برلین تهیه شود که نماد قدرت و افتخار روس‌ها باشد. با اینکه رویدادهای رخ داده پیرامون برافراشته شدن پرچمِ داس و چکش به دلیل روایات و گزارش های گاه متناقضِ دستگاه پروپاگاندای شوروی، مبهم هستند، اما در گزارشات تقریبا موثق آمده که ابتدا دو هواپیمای جنگنده ی ارتش سرخ سعی کردند که چندین بنر سرخ رنگ را روی بام رایشتاگ بیاندازند که ظاهرا بنرها روی گنبد ساختمان گیر کرده و بعدا هیچ نشانی از آن ها یافت نشده است.

شکست جبهه نازی ها

علاوه بر این تعدادی از گزارش ها هم حاکی از آن بود که دو گروه ام.ام بوندر از هنگ سیصد و هشتادم تفنگداران و کاپیتان وی.ان ماکوف از هنگ هفتصد و پنجاه و ششم موفق شده اند پرچم را در ظهر روز سی ام بر فراز ساختمان بیافرازند. وقتی مارشال جی.کی ژوکوف این خبر را شنید، اعلامیه ای صادر کرد که جنگ به پایان رسیده و سپاهیان او رایشتاگ را تصرف کرده اند. اما زمانی که خبرنگاران رسیدند، نه پرچمی یافتند و نه هیچ یک از افراد شوروی را در ساختمان دیدند و مورد هجوم سنگین آلمان ها قرار گرفتند. بعد از درگیری سنگینی که در بیرون و درون ساختمان در گرفت که در نهایت منجر به شکست جبهه نازی ها شد، راکیمژان قوشقاربایوف در ساعت ۲۲:۳۰ از ساختمان بالا رفت و پرچمی را روی تاج مجسمه ی مونث ژرمن ها قرار داد اما از آن جایی که این اتفاق در شب رخ داد، به علت تاریکی امکان عکس برداری فراهم نشد. روز بعد اثری از پرچم نبود و توسط آلمان ها پایین کشیده شده بود.

ملیتون کانتاریا – میخائیل یگوروف

نهایتا ارتش سرخ در روز دوم ماه مه سال ۱۹۴۵ کنترل کامل ساختمان را به دست آورد. یوگنی خالدی، عکاسی که ۱۴۰۰ روز منتظر این لحظه مانده بود، دسته کوچکی از سربازان را مامور بالا رفتن از رایشتاگ برای برافراشتن پرچم کرد. او به همراه خود یک پرچم بزرگ آورده بود که با سه تکه پارچه ی رومیزی و توسط عمویش دوخته شده بود. داستان رسمی بعدا به این شکل گفته شد که دو سرباز قهرمان به نام های ملیتون کانتاریا (گرجی) و میخائیل یگوروف (روسی) پرچم فاتحان را بر فراز ابرها برافراشتند.
جنگ در ۸ می همان سال خاتمه یافت.

بیشتر بخوانید » هیتلر نتوانست به گرد پای ژوزف استالین برسد

خانه » تاریخ و اندیشه

برچسب‌ها: جنگ جهانی ,

موضوعات مرتبط: تاریخ و اندیشه , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


جاناتان وولف دموکراسی غیرقابل دفاع است؟به هیچ وجه!
جمعه 15 اسفند 1399 ساعت 12:50 | بازدید : 165 | نویسنده : مهدیار | ( نظرات )

مقاله جاناتان وولف دموکراسی غیرقابل دفاع است؟به هیچ وجه!،این امکان وجود دارد که ما به اشخاص به‌طور مجزا اعتماد زیادی نداشته باشیم اما در عین‌حال اگر آنها را به‌صورت گروهی در نظر بگیریم وضعیت بهتر خواهد بود،همراه مجله اینترنتی ماهتوتا باشید.

پاسخی به استدلال افلاطون

وولف در گفتار ذیل تلاش می‌کند نشان دهد که یکی از راه‌های پاسخ به استدلال افلاطون علیه دموکراسی بی‌نتیجه است در واقع یکی از شیوه‌های دفاع از دموکراسی در برابر حمله افلاطون را نشان می‌دهد و مشخصا استدلال می‌کند که یکی از راه‌های نشان دادن اینکه مردم در کل، متخصص‌ هستند، فرضیه‌هایی درباره انگیزه فردی پدید می‌آورد که به آسانی نمی‌توان آنها را تایید کرد.

خواسته ما از حکومت‌هایمان چیست؟ قانون گذاری کارآمد و عادلانه در این باره نقطه شروع خوبی است. چگونه می‌توانیم بدان دست پیدا کنیم ؟ اگر تصور می‌کنید دموکراسی دست کم بخشی از پاسخ باشد، به گفته افلاطون در جمهور، اشتباهی بزرگ و خطرناک را مرتکب شده‌اید.

دموکراسی

قیاسی را در نظر بگیرید: فرض کنید بازوی شما سخت درد می‌کند. شما چه می‌کنید ؟ بدون شک بدون اتلاف وقت به دکتر مراجعه می‌کنید. شما به سوپر مارکت محل نمی‌روید تا علائم بیماری خود را برای مردم بیان کنید و از خریداران بخواهید تا به شما بگویند که بازویتان را با دارو درمان کنید یا آن را قطع کنید. افراد عادی از دانش کافی برای اتخاذ تصمیمی پزشکی برای ما برخوردار نیستند. خویشتن را به‌ دست آنها سپردن چیزی جز حماقت نیست. در عین حال، افلاطون می‌گوید سلامتی دولت به اندازه سلامتی افراد درون آن حائز اهمیت است. نظر خواهی در مورد امور حکومتی همانند نظر خواهی در مورد سلامتی دیوانگی است. پس دموکراسی کاملا غیرعقلانی است.

جاناتان وولف دموکراسی غیرقابل دفاع است؟به هیچ وجه!جاناتان وولف دموکراسی غیرقابل دفاع است؟به هیچ وجه!

لیست استدلال افلاطون را به طور دقیق

۱ – حکمرانی یک مهارت است.

۲ – منطقی است که مهارت‌ها را به ماهر‌ها(متخصص‌ها) بسپاریم.

۳ – در دموکراسی مردم حکومت می‌کنند.

۴ – مردم متخصص نیستند.

در نتیجه:

۵ – دموکراسی امری غیر عقلانی است.

مقدمات استدلال نادرست

این استدلال ظاهرا استدلالی محکم است و به نظر می‌رسد مدافع دموکراسی باید در جست‌وجوی پاسخی باشد. همچون استدلال‌های دیگر، دو شیوه اولیه برای یافتن پاسخ وجود دارد. نخست آنکه ما باید بکوشیم نشان دهیم که یک (یا دو) مورد از مقدمات استدلال نادرست است. یک استدلال معتبر اگر مقدماتش نادرست باشد هیچ چیز را اثبات نمی‌کند. دوم آنکه ما می‌توانیم نشان دهیم که نتیجه استدلال از مقدمه پیروی نمی‌کند. لذا استدلال فاقد اعتبار بوده و هیچ چیز را اثبات نمی‌کند. یک دموکرات چه استراتژی را باید اتخاذ کند ؟ اجازه دهید به مقدمه چهارم نگاهی دوباره بیندازیم: مردم متخصص نیستند.

تصمیم و تجویزی موثر

در مثال قیاسی پذیرفتیم که مردم عادی به منظور اظهارنظر در مورد مسائل پزشکی از دانش کافی برخوردار نیستند. آنها آنقدر از پزشکی نمی‌دانند که بتوانند تصمیم و تجویزی موثر داشته باشند. آیا بر این قیاس می‌توان بلافاصله چنین فرض کرد افراد از دانش درستی که آنها را شایسته متخصص سیاست شدن کند، برخوردار نیستند ؟ در نگاه اول، تثبیت این مورد مشخص کاری نابخردانه به نظر می‌رسد. در مجموع به نظر می‌رسد که افراد علاقه چندانی به مسائل سیاسی ندارند. آنها از دانش، تجربه عملی یا علاقه اندکی در این خصوص برخوردارند. چطور می‌توان اعتماد به تصمیم‌های این گروه را توجیه کرد ؟

جاناتان وولف دموکراسی غیرقابل دفاع است؟به هیچ وجه!جاناتان وولف دموکراسی غیرقابل دفاع است؟به هیچ وجه! 3

چه کسی می‌خواهد میلیونر شود؟

این امکان وجود دارد که ما به اشخاص به طور مجزا اعتماد زیادی نداشته باشیم اما در عین حال اگر آنها را به صورت گروهی در نظر بگیریم وضعیت بهتر خواهد بود. در واقع می‌توان چنین گفت: اگر چه هیچ یک از افراد گروه متخصص نیست اما گروه به طور کلی در شرایط مطلوب واجد تخصص خواهد بود. در یک برنامه تلویزیونی از مخاطبان سوال شد که چه کسی می‌خواهد میلیونر شود؟ چندان معقول نیست که بر رای غریبه‌ها یی که تصادفی انتخاب شده‌اند شرط‌بندی کنیم. زمانی که ۸۰ درصد گروهی از غریبه‌ها یک گزینه از مثلا سه گزینه را انتخاب می‌کنند در اینصورت این امکان وجود دارد که بتوانیم تا اندازه‌ای به تصمیم گروه اعتماد کنیم.

نمی‌توان به یک رای اعتماد کرد

اما چرا اینگونه باید باشد ؟ پاسخ این سوال را اول بار فیلسوف و ریاضیدان فرانسوی، کوندورسه (قرن ۱۸)،‌ داد. او نشان داد که چگونه احتمالات به نحو بسیار جالبی جمع می‌آیند. تصور کنید در مورد مسئله خاصی که برای آن تنها دو پاسخ داریم می‌خواهیم نظر خواهی کنیم. حال، اگرچه همواره نمی‌توان به یک رای اعتماد کرد اما در شرایط مطلوب می‌توان اطمینان کامل داشت که اکثریت تصمیم درستی می‌گیرند. متغیر‌های اصلی عبارتند از: ۱ – اندازه گروه ۲ – میانگین قابلیت رای دهنده ۳ – اندازه اکثریت. نمونه‌هایی را که فیلسوف و اندیشمند سیاسی، برایان بری آورده، ببینید: اگر یک گروه ۱۰۰۰ نفری رای دهنده داشته باشیم که هر یک از آنها ۵۱ در صد مُحق باشد، احتمال اینکه در هر نمونه خاص یک اکثریت ۵۱ درصدی پاسخ درست بدهد چقدر است ؟ پاسخ احتمالا چنین است: ۶۹درصد. به‌علاوه اگر اکثریت مورد انتظار در ۵۱درصد بمانند و تعداد رای دهندگان به ۱۰۰۰۰ افزایش یابد، این احتمال که اکثریت پاسخ درست دهند عملا تا مرز اتفاق آرای (۹۷/۹۹درصد) پیش خواهد رفت.

بیشتر بخوانید » جوانان مبارز ضد سرمایه داری اروپا

رقابت‌کنندگان برای میلیونر شدن

آیا این نشان می‌دهد که مردم در مجموع متخصصند؟ به‌طور بالقوه این احتمال وجود دارد اما از بالقوگی تا فعلیت فاصله قابل توجهی وجود دارد. اول آنکه میانگین قابلیت گروه باید بالای ۵۰درصد باشد، وگرنه همانگونه که کوندورسه می‌گوید، استدلال به عکس خواهد شد و تصمیم اشتباه از آب در می‌آید. در واقع این نکته به‌طور ضمنی از آن رقابت‌کنندگان برای میلیونر شدن بر می‌آید. اگر برآورد آنها این باشد که از میانگین تعداد مخاطبان نمی‌توان انتظار داشت که پاسخ معقولی به سوال مورد نظر بدهند در این صورت، آنها عمر خود را تلف نکرده‌اند. اگر میانگین قابلیت هر فرد خیلی پایین باشد در این صورت (رای)گروه در کل به درد نمی‌خورد.

در این صورت ما موفق خواهیم بود ؟

بنابراین، فرض کنید ما می‌توانیم مطمئن باشیم که در موضوع پیش رو، رای دهندگان میانگین قابلیتی بیش از ۵۰درصد را نشان دهند. آیا در این صورت ما موفق خواهیم بود ؟ نه کاملا. ما باید از این هم اطمینان حاصل کنیم که آنها براساس تصورشان از پاسخ درست رای می‌دهند. اجازه دهید با یک قیاس قضایی مسئله را روشن کنم. دادرسی هیات داوران از چند جهت شبیه رای گیری دموکراتیک است. در دادگاه ما از شهروندان می‌خواهیم که ارزیابی کنند که آیا مدافع به طور قطع گناهکار شناخته شده است. آنها باید رای خود را تنها بر این مبنا ارائه کنند. اگر رای خود را بر مبنای دیگری ارائه کنند، به عنوان مثال تشویق هیات منصفه یا کینه ورزی نسبت به پلیس ، در این صورت هیات داوران آنچه باید انجام دهد را انجام نمی‌دهد.

جاناتان وولف دموکراسی غیرقابل دفاع است؟به هیچ وجه!جاناتان وولف دموکراسی غیرقابل دفاع است؟به هیچ وجه!

شایستگی‌ها

محاکمه جی. سیمپسن را ملاحظه کنید. گفته شده یکی از اعضای هیات منصفه زمانی که معلوم شد او با یکی از همکارانش در مورد اینکه سیمپسن تبرئه می‌شود شرط‌بندی کرد، از خدمت خلع شد. صرف‌نظر از حماقت کسی که او با وی شرط بسته بود، نکته اینجاست که زمانی که آن عضو هیات منصفه در نهایت نفعی مالی عایدش می‌شود،‌ نمی‌توان به او اطمینان داشت که رای خود را به شیوه درستی ارائه دهد. او نمی‌تواند در مورد پرونده بر حسب شایستگی‌های آن قضاوت کند.

تقابلی بین منافع شخصی و اخلاقی

پس نکته اینجاست که رای‌دهندگان می‌توانند درست قضاوت کنند. نکته دیگر اینکه آنها برای انجام این کار انگیزه دارند. زمانی که از شما خواسته می‌شود در انتخاباتی رای دهید دقیقا از شما چه می‌خواهند ؟ فرض کنید این رای پاسخی به یک سوال است. خب، ‌چه سوالی ؟ این احتمالات را در نظر بگیرید: ۱ – کدام نامزد برای شما مناسب است ؟ ۲ – کدام نامزد برای کشور شما مناسب است ؟ اگر بخواهیم بسیار ساده این قضیه را بیان کنیم باید گفت در اینجا ما با تقابلی بین منافع شخصی و اخلاقی مواجهیم. آیا شما باید به هنگام رای دادن منافع شخصی خود را دنبال کنید یا در فکر خیر و صلاح عمومی باشید؟ به نظر می‌رسد در بسیاری از موارد این دو با هم تطابق پیدا می‌کنند اما در بسیاری از موارد هم اینطور نیست. پس چه باید بکنیم ؟

سوال از مخاطب

خیلی کارها. برخی افراد صرفا بر اساس منافع شخصی و برخی دیگر به دلایل اخلاقی رای می‌دهند. برخی نیز هر دو را مد نظر دارند: من به امر اخلاقا درست رای می‌دهم مادامی که چندان برایم هزینه نداشته باشد. اما علوم اجتماعی به ما می‌گوید که مردم به دلایل مختلف رای می‌دهند. این قضیه چه ارتباطی دارد ؟ خب،‌ استدلال کوندورسه تنها در صورتی کارگر است که مردم انگیزه درستی برای رای دادن داشته باشند. به قضیه سوال از مخاطب باز می‌گردیم. تصور کنید که مخاطبان در کل، افرادی هستند که بی‌صبرانه در نوبت نشسته‌اند. شما به آنها اعتماد می‌کنید ؟ من که گمان نمی‌کنم!

دموکراسی غیرقابل دفاع است ؟

افزون بر این، استدلال کوندورسه هم بر قابلیت و هم انگیزه رای دهندگان مبتنی است. حتی اگر از میانگین قابلیت آنها مطمئن باشید،‌ آیا به همان اندازه از انگیزه آنها نیز اطمینان دارید ؟ در مورد د‌موکراسی این بدان معناست که شما باید مطمئن شوید که اکثریت رای‌دهندگان آماده‌اند تا رای خود را بر مبنای مصلحت کشور بدهند تا علایق و سلایق شخصی. آیا می‌توان از این قضیه اطمینان حاصل کرد ؟ البته که نه. هیچ کس تا به حال به ما نگفته که چگونه باید رای بدهیم. بنابراین، حتی اگر مردم به طور بالقوه متخصص باشند در واقع، تصمیمی که آنها می‌گیرند به ما نمی‌گوید که چه چیزی خوب یا بهتر است. در هرصورت، این امر نشان می‌دهد که بیشتر مردم به یک دلیل بیش از دلیل دیگر رای می‌دهند. اما در این خصوص چه چیزی اهمیت بسیاری دارد ؟ آیا این امر نشان می‌دهد که دموکراسی غیرقابل دفاع است ؟ به هیچ وجه!

در ادامه بخوانید » انرژی و عقده مردم

نویسنده »جاناتان وولف

مترجم » علیرضا رضایت

خانه » تاریخ و اندیشه

برچسب‌ها: جاناتان ,

موضوعات مرتبط: تاریخ و اندیشه , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


بازدید مجازی رایگان از موزه‌های معروف جهان 10 موزه مشهور دنیا را رایگان ببینید
جمعه 15 اسفند 1399 ساعت 12:49 | بازدید : 178 | نویسنده : مهدیار | ( نظرات )

آدرس سایت بازدید مجازی از موزه سعدآباد چیست؟ آدرس سایت بازدید مجازی از موزه لوور چیست؟ آدرس سایت بازدید مجازی از موزه ون‌ گوگ چیست؟ آدرس سایت بازدید مجازی از موزه بریتانیا چیست؟ آدرس سایت بازدید مجازی از موزه واتیکان چیست؟ آدرس سایت بازدید مجازی از موزه هنر متروپولیتن چیست؟ آدرس سایت بازدید مجازی از موزه ملی آمستردام چیست؟ آدرس سایت بازدید مجازی از موزه اورسی چیست؟

در ادامه پاسخی جامع به این سوالات خواهیم داد،همراه ما باشید.

بازدید مجازی از موزه فرصتی عالی برای آشنایی با تاریخ و فرهنگ و هنر بشر در طی قرون است. اگر امکان سفر ندارید، بازهم می‌توانید از خانه خودتان گشت‌وگذاری مجازی در بهترین موزه‌های دنیا داشته باشید.

موزه‌ها از جمله مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری در گوشه‌وکنار دنیا هستند. علاقه‌مندان به تاریخ و فرهنگ و هنر، قبل از سفر به هر مقصدی، درمورد موزه‌های آن تحقیق می‌کنند و بخش زیادی از سفر خود را به بازدید از موزه اختصاص می‌دهند.

تور مجازی و بازدید مجازی از موزه در دوره‌ای که امکان سفرکردن وجود ندارد و بسیاری از موزه‌ها تعطیل‌اند، بهترین فرصت برای دیدن آثار تاریخی و هنری و ارزشمند از گوشه‌وکنار دنیا است. زندگی بعد از شیوع ویروس کرونا در دنیا تغییر کرده است، از تحصیل و کار گرفته تا سفر و بازدید از موزه! با وجود این به‌لطف اینترنت، در شرایط همه‌گیری یک بیماری و قوانین منع از سفر، می‌توانیم سراغ دالان‌های مختلف در موزه‌های معروف دنیا برویم. به همین منظور در این مقاله از مجله اینترنتی ماهتوتا ، تعدادی از بزرگ‌ترین موزه‌های دنیا امکان بازدید مجازی را فراهم کرده‌اند که در ادامه، آنها را معرفی خواهیم کرد. در همین لحظه، از هرجایی در صورت دسترسی به اینترنت، می‌توانید بهترین موزه‌های دنیا را ببینید و لذت ببرید.

موزه لوور

بازدید مجازی از موزه لوور فرانسه

موزه لوور پاریس بدون تردید جذاب‌ترین و مشهورترین موزه دنیاست. موزه لوور آن‌قدر پراهمیت است که به نمادی از شهر پاریس تبدیل شده است. در این موزه، بیش از ۳۸هزار اثر از دوران پیش از تاریخ تا قرن بیست‌ویکم به نمایش گذاشته شده است. این موزه بیش از ۷۲هزار متر مربع وسعت دارد. تمرکز موزه لوور بر نمایش آثار هنری، تاریخ و فرهنگ است.

در سال ۲۰۱۹ این موزه میزبان ۹٫۶میلیون بازدیدکننده بود و به پربازدیدترین موزه دنیا تبدیل شد. این موزه در کاخ لوور میزبانی می‌شود و خودِ ساختمان آن بسیار دیدنی و جذاب است؛ همین‌طور هرم لوور، که از شیشه و فلز ساخته شده است.

چرا باید موزه لوور را ببینیم؟

موزه لوور یکی از مشهورترین جاذبه‌های گردشگری دنیا است. دلایل بسیاری برای استفاده از تور مجازی لوور وجود دارد. از جمله:

  • تعدادی از مشهورترین آثار هنری دنیا در این موزه به نمایش درآمده است، از جمله تابلوی مونالیزا و همین‌طور تابلوی بانوی صخره‌ها اثر لئوناردو داوینچی، تندیس ونسو میلو اثری از اسکندر آنتیوخی؛
  • آثار ارزشمندی از گذشته و تاریخ ایران در این موزه نگهداری می‌شود، از جمله سنگ‌نگاره یادبود اونتاش ناپیریشا، نقش‌برجسته آجری شیر کاخ آپادانای شوش، سرستون گاو دوسر کاخ آپادانای شوش، کتیبه داریوش بزرگ در کاخ آپادانای شوش، افسار برنزی لرستان، صدف‌نوشتۀ اکدی و سنگ‌نگاره کمان‌داران، تزئیناتی مجلل و معروف از بخش مسکونی کاخ آپادانا؛
  • آثار تاریخی مصر باستانی و آثار تاریخی یونان باستان از مهم‌ترین و دیدنی‌ترین بخش‌های موزه است که علاقه‌مندان به تاریخ را از گوشه‌وکنار دنیا به‌سمت این موزه می‌کشاند.

برای بازدید مجازی از موزه لوور اینجا کلیک کنید

موزه ون‌ گوگ

بازدید مجازی از موزه ون گوگ

موزه ون‌ گوگ یک گالری هنری در آمستردام هلند است. این موزه به آثار ونسان ون‌ گوگ، نقاش پسادریافتگر هلندی اختصاص دارد. آثار او تأثیر بسیار عمیقی بر هنر قرن بیستم داشت. اگر از علاقه‌مندان به هنر خصوصا هنر نقاشی هستید، فرصت بازدید مجازی از موزه ون ‌گوگ را از دست ندهید.

این موزه در ۲ ژوئن ۱۹۷۳ افتتاح شد و شامل بزرگ‌ترین مجموعه از طراحی‌ها و نقاشی‌های ون‌ گوگ در کل دنیاست. البته بسیاری از آثار این نقاش در موزه‌ها و گالری‌های سراسر دنیا به نمایش گذاشته شده است. این موزه در سال ۲۰۱۷ میزبان ۲٫۳میلیون بازدیدکننده بود که باعث شد در همان سال پربازدیدترین موزه هلند و در سال ۲۰۱۹ به‌عنوان بیست‌وسومین موزه هنری پربازدید دنیا شناخته شود.

چرا باید موزه ون گوگ را ببینیم؟

  • این موزه بزرگ‌ترین مجموعه آثار ون ‌گوگ را در اختیار دارد؛
  • مجموعه دائمی موزه شامل ۹ اثر خودنگاره از ون‌ گوگ است؛
  • تعدادی از قدیمی‌ترین آثار ون‌ گوگ که قدمت آنها به سال ۱۸۸۲ برمی‌گردد در این موزه به نمایش گذاشته شده است.

برای بازدید مجازی از موزه ون‌ گوگ اینجا کلیک کنید

موزه واتیکان

بازدید مجازی از موزه واتیکان

موزه واتیکان موزه هنر عمومی و مجسمه‌سازی در شهر واتیکان است. آثار این موزه را طی قرن‌های متمادی کلیسای کاتولیک و پاپ‌ها جمع‌آوری کرده‌اند. این موزه میزبان بیش از ۷۰هزار اثر ارزشمند است که از این تعداد، ۲۰هزار اثر به نمایش گذاشته شده است. وب‌سایت موزه واتیکان شامل ۷ تور مجازی بازدید از موزه از جمله نمای ۳۶۰ درجه از سیستین شپل است.

پاپ ژولیوس دوم در اوایل قرن شانزدهم این موزه را پایه‌گذاری کرد. کلیسای سیستین، با نقاشی‌های سقفی خیره‌کننده که اثر میکل‌ آنژ است، در مسیر حرکت به‌سمت موزه واتیکان قرار دارد. در سال ۲۰۱۹ تقریبا ۷میلیون نفر از این موزه بازدید کردند. موزه واتیکان با ۵۴ گالری یکی از بزرگ‌ترین موزه‌های دنیاست.

چرا باید موزه واتیکان را ببینیم؟

  • در موزه واتیکان مجموعه ارزشمندی از تندیس‌های رومی نگهداری می‌شود، آثاری که با جزئیاتی خیره‌کننده ساخته شده‌اند؛
  • تعدادی از مهم‌ترین شاهکارهای هنر رنسانس در این موزه نگهداری می‌شود؛
  • مجموعه‌ای از آثار هنری مدرن مذهبی بخش دیگری از آثار این موزه را تشکیل می‌دهند؛
  • آثار ارزشمندی از نقاشان مشهوری چون جوتو، رافائل و لئوناردو داوینچی را می‌توانید در این موزه تماشا کنید.

برای بازدید مجازی از موزه واتیکان اینجا کلیک کنید


موزه بریتانیا

بازدید مجازی از موزه بریتانیا

موزه بریتانیا در لندن قرار دارد. این موزه به مباحثی چون تاریخ بشر، هنر و فرهنگ اختصاص یافته است. مجموعه دائمی موزه شامل ۸میلیون اثر هنری و تاریخی و یکی از بزرگ‌ترین و کامل‌ترین مجموعه‌ها در کل موزه‌های دنیاست. بیشترِ این آثار در دوره امپراتوری بریتانیا جمع‌آوری شده است و داستان فرهنگ بشر را از ابتدا تا به حال روایت می‌کند. این موزه اولین موزه عمومی ملی در کل دنیاست.

این موزه در سال ۱۷۵۳ پایه‌گذاری شد و اولین بار در سال ۱۷۵۹ درهای آن به روی عموم مردم باز شد. با موس و دکمه‌های بالا و پایین صفحه‌کلید رایانه می‌توانید در موزه بریتانیا سفر در زمان را تجربه کنید؛ البته با یک بازی تعاملی که وب‌سایت موزه بریتانیا طراحی کرده است. توضیحات صوتی با اطلاعات دقیق و کامل کمک می‌کند که به‌شکل مجازی در نمایشگاه‌های موزه گردش کنید و به دانسته‌های خود اضافه کنید.

چرا باید موزه بریتانیا را ببینیم؟

  • موزه بریتانیا دارای چندین بخش است که هرکدام به یک منطقه جغرافیایی اختصاص یافته است و کل دنیا را دربرمی‌گیرد؛
  • این موزه، به‌عنوان بخشی از وب‌سایت بزرگ خود، دارای بزرگ‌ترین بانک اطلاعاتی آنلاین از اشیای موجود در مجموعه موزه‌های جهان است که در ابتدای سال ۲۰۱۲، با ۲میلیون اثر مجزا (که ۶۵۰هزار از این مجموعه مصور است)، به‌صورت آنلاین در اختیار عموم مردم قرار گرفت؛
  • اتاق ۵۲ این موزه میزبان آثاری از ایران باستان است، از جمله استوانه کوروش که به‌عنوان اولین منشور حقوق بشر در دنیا شناخته می‌شود.

برای بازدید مجازی از موزه بریتانیا اینجا کلیک کنید

موزه هنر متروپولیتن

بازدید مجازی از موزه هنر متروپولیتن

موزه هنر متروپولیتن یک موزه هنری در نیویورک و در واقع بزرگ‌ترین موزه هنری در آمریکاست. این موزه در سال ۲۰۱۹ با حدود ۶٫۵میلیون نفر بازدیدکننده به‌عنوان چهارمین موزه پربازدید دنیا انتخاب شد. مجموعه دائمی موزه شامل بیش از ۲ میلیون اثر مختلف است که در ۱۷ بخش دسته‌بندی شده‌اند. فضای فیزیکی موزه در ۳ مکان مختلف در نیویورک قرار دارد. در تور مجازی این موزه می‌توانید گشتی در آن بزنید و با کلیک روی هر نمایشگاه، اطلاعات جامعی در مورد موزه به ‌دست آورید.

چرا باید موزه هنر متروپولیتن را ببینیم؟

  • این موزه میزبان آثار هنری از اروپا در دوران قدیم و از مصر باستان است؛
  • مجسمه‌ها و نقاشی‌هایی از مشهورترین استادان اروپایی در این موزه به نمایش گذاشته شده است؛
  • آثار هنری از آفریقا، آسیا، اقیانوسیه و بیزانس در این موزه نگهداری می‌شود و هنر اسلامی بخش مهم دیگری از موزه را تشکیل می‌دهد؛
  • آثار این موزه به مجسمه و نقاشی ختم نمی‌شود. مجموعه‌ای از آلات موسیقی، لباس و زیورآلات، سلاح‌های قدیمی و لباس‌های رزم از سراسر دنیا در این موزه به معرض نمایش گذاشته شده است.

برای بازدید مجازی از موزه هنر متروپولیتن اینجا کلیک کنید

موزه ملی آمستردام

بازدید مجازی از موزه ملی آمستردام

موزه ملی آمستردام به نمایش آثار هنری و تاریخی اختصاص دارد و در نزدیکی موزه ون ‌گوگ واقع شده است. این موزه ابتدا در سال ۱۷۹۸ در لاهه ساخته شد، ولی در نهایت در سال ۱۸۰۸ به آمستردام تماشایی منتقل شد. در سال‌های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴، این موزه پربازدیدترین موزه هلند شناخته شد و در این ۲ سال به‌ترتیب ۲٫۲میلیون نفر و ۲٫۴۷میلیون نفر از موزه بازدید کردند.

چرا باید موزه ملی آمستردام را ببینیم؟

  • این موزه میزبان آثاری ارزشمند از هنرمندانی چون رامبران، ون‌ گوگ و سایر استادان هنر هلند است؛
  • ۸ هزار اثر هنری و تاریخی در این موزه به نمایش گذاشته شده است و در مجموع دارای ۱میلیون اثر است که قدمت آنها از سال ۱۲۰۰ تا ۲۰۰۰ میلادی است؛
  • این موزه یک بخش کوچک هم دارد که به هنر آسیایی اختصاص یافته است.

برای بازدید مجازی از موزه ملی آمستردام اینجا کلیک کنید

موزه اورسی

بازدید مجازی از موزه اورسی

موزه اورسی یکی از موزه‌های مشهور پاریس است. این موزه در ساختمان قدیمی ایستگاه اورسی که یک ایستگاه به سبک هنرهای زیبا بود میزبانی می‌شود. ساختمان موزه بین سال‌های ۱۸۹۸ و ۱۹۰۰ ساخته شده است. این موزه غالبا شامل آثار هنر فرانسه از سال ۱۸۴۸ تا ۱۹۱۴ است. این آثار شامل نقاشی، مجسمه‌سازی و عکاسی است. در سال ۲۰۱۹، بیش از ۳٫۶میلیون نفر از این موزه بازدید کردند.

چرا باید موزه اورسی را ببینیم؟

  • موزه اورسی میزبان بزرگ‌ترین مجموعه شاهکارهای هنری امپرسیونیسم و پست‌امپرسیونیسم است؛
  • آثاری از هنرمندان مشهوری چون مونه، دگا، رنوار و حتی ون ‌گوگ در این موزه به نمایش درآمده است؛
  • موز اورسی یکی از بزرگ‌ترین موزه‌های هنری در اروپاست.

برای بازدید مجازی از موزه اورسی اینجا کلیک کنید

موزه پرگامون

بازدید مجازی از موزه پرگامون

موزه پرگامون یکی از بناهای فهرست‌شده در جزیره موزه در مرکز تاریخی برلین و بخشی از میراث جهانی یونسکو است. این موزه بین سال‌های ۱۹۱۰ تا ۱۹۳۰ به‌دستور امپراتور آلمان، ویلیام دوم ساخته شد. بخش‌هایی از این موزه تا سال ۲۰۲۳ به‌خاطر عملیات نوسازی بسته است.

بازدید موزه‌

حتما بخوانید » زیگورات

چرا باید موزه پرگامون را ببینیم؟

  • این مجموعه شامل مجسمه‌هایی از دوران باستان تا عصر هلنیستی و همچنین آثار هنری مربوط به دوران یونان و روم است: معماری، مجسمه، کتیبه، موزاییک، آثار برنزی، جواهرات و ظروف سفالی در این موزه به نمایش درآمده است؛
  • از مهم‌ترین آثار این موزه می‌توان به دروازه یشتار یا دروازه بابل، محراب پرگامون و دروازه بازار ملط اشاره کرد؛
  • مجموعه منحصربه‌فردی از آثار حفاری‌شده در منطقه تیسفون و طاق کسری در موزه پرگامون نگهداری می‌شود؛
  • مجموعه آثار دوره تاریخی هنر اسلامی بخش ویژه‌ای را در این موزه به خود اختصاص داده است.

برای بازدید مجازی از موزه پرگامون اینجا کلیک کنید


حتما بخوانید » اولسبلنگاه


موزه سعدآباد

بازدید مجازی از موزه سعدآباد

مجموعه فرهنگی ـ تاریخی سعدآباد یکی از مهم‌ترین موزه‌های ایران است. موزه سعدآباد شاهد ۴ دوره تاریخی ایران یعنی قاجاریه، پهلوی اول و پهلوی دوم و پس از انقلاب ایران بوده است. این مجموعه شامل چندین کاخ است که به موزه تبدیل شده‌اند. در واقع، موزه‌های متعدد را با سرزدن به موزه سعدآباد می‌توانید مشاهده کنید. از میان این موزه‌ها می‌توان به موزه آب، موزه استاد بهزاد، موزه برادران امیدوار، موزه چهره‌های ماندگار، موزه خط و کتابت میرعماد، موزه ظروف سلطنتی، موزه مردم‌شناسی، موزه مینیاتور استاد آبکار، موزه فرشچیان، موزه نظامی، موزه نگارستان، موزه هنرهای زیبا، موزه هنر ملل اشاره کرد.

موزه

حتما بخوانید » اولین موزه گل رز جهان ، تلفیق مدرنیته هنر و تاریخ 2021

چرا باید موزه سعدآباد را ببینیم؟

  • در مجموعه سعدآباد آثار تاریخی و هنری ارزشمندی در موزه‌های متنوع در معرض دید بازدیدکنندگان قرار دارد؛
  • غیر از آثار موزه، بنای کاخ‌ها به‌تنهایی یک اثر تاریخی جذاب و دیدنی است.
  • در این موزه می‌توانید سیر تکامل ایران را در قالب اشیا و اسناد به‌جامانده از دوره‌های مختلف تاریخی تماشا کنید.

برای بازدید مجازی از کاخ سعدآباد اینجا کلیک کنید

سخن پایانی

شیوع کرونا باعث محدودیت سفرها شده، ولی فرصت‌های بی‌شماری را برای بازدید مجازی از بهترین موزه‌های دنیا فراهم کرده است. گرچه بازدید مجازی نمی‌تواند حال‌وهوای قدم‌زدن در برترین موزه‌های دنیا را داشته باشد، فرصت خوبی برای آشنایی با تاریخ و فرهنگ و هنر بشر از گوشه‌وکنار دنیا و در طی قرن‌های متمادی است.

حتما بخوانید » عجیب‌ترین

بازدید

شما کدام‌یک از این موزه‌ها را از نزدیک دیده‌اید؟ آیا بازدید مجازی از موزه برایتان جذاب است؟

حتما بخوانید »  17 موزه برتر و معروف جهان با آثار تاریخی حیرت‌انگیز

خانه » سبک زندگی

برچسب‌ها: موزه‌ ,

موضوعات مرتبط: تاریخ و اندیشه , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


صفحه قبل 1 2 3 4 صفحه بعد

منوی کاربری


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
نویسندگان
لینک دوستان
آخرین مطالب
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



دیگر موارد
چت باکس

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)
تبادل لینک هوشمند

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان جی فان و آدرس jfun.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت

آمار مطالب

:: کل مطالب : 1152
:: کل نظرات : 1

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 3

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 1311
:: باردید دیروز : 901
:: بازدید هفته : 6291
:: بازدید ماه : 11166
:: بازدید سال : 38775
:: بازدید کلی : 64224